Ο Ολυμπιακός Βόλου κέρδισε με 51-49 την Ανόρθωση Βόλου, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Α2 Γυναικών και ο προπονητής των νικητών, Λάμπρος Πρέκας, μίλησε στην εκπομπή «Woman to woman» του EOK WebRadio με τη Μαριάννα Αξιόπουλου και την Εβίνα Μάλτση.
Αναλυτικά είπε:Για τη νίκη επί της Ανόρθωσης Βόλου: «Σκεφτήκαμε πολύ το παιχνίδι του 1ου γύρου. Σε εκείνο το παιχνίδι κάποια στιγμή είχαμε ξεφύγει με 16 πόντους διαφορά, αλλά δε μπορέσαμε να διαχειριστούμε όπως θα έπρεπε το νεαρό της ηλικίας και την απειρία, με αποτέλεσμα σταδιακά να μειωθεί η διαφορά και εν τέλει να χάσουμε το ματς. Το τωρινό παιχνίδι είχε δύο σημαντικές παραμέτρους στις οποίες έπρεπε να δώσουμε μεγάλη βάση. Πρώτον, θα έπρεπε να δώσουμε μεγάλη βάση στις λεπτομέρειες, διότι η Ανόρθωση έχει πολύ ταλέντο και πολλή εμπειρία. Θα έπρεπε να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί στο να μη μας στοιχίσουν άμεσα τα όποια λάθη κάνουμε. Δεύτερον, θα έπρεπε να βάλουμε πολλή ψυχή, πολύ πάθος, να δείξουμε ότι το θέλουμε πάρα πολύ, να παλέψουμε, να είμαστε πρώτοι σε κάθε διεκδίκηση μπάλας. Έτσι όπως πήγε το ματς στο τέλος, αυτό έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο».
Για τη σημασία της νίκης: «Είναι μια νίκη εναντίον του πρωτοπόρου του ομίλου μας, ο οποίος δεν είχε χάσει κανένα παιχνίδι έως τώρα. Σίγουρα μέσα από αυτό το αποτέλεσμα θα γεμίσουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Τα κορίτσια νιώθουν πιο δυνατές, γιατί δεν έχουμε περάσει και λίγα προβλήματα».
Για το αν υπήρχε ο χαρακτήρας του ντέρμπι στο παιχνίδι: «Σίγουρα υπάρχει χαρακτήρας ντέρμπι απ’ τη στιγμή που οι δύο ομάδες είναι απ’ την ίδια πόλη. Ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ ιστορική ομάδα στον χώρο του μπάσκετ και, πιο συγκεκριμένα, του μπάσκετ γυναικών. Έχει πάρει πρωτάθλημα Ελλάδος, έχει παίξει Ευρώπη, έχει βγάλει πάρα πολλές Ελληνίδες αθλήτριες που έπαιξαν για πολλά χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα. Φέτος επανήλθαμε στις εθνικές κατηγορίες».
Για τη συνέχεια: «Το πρωτάθλημα είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό. Με μια νίκη μπαίνεις στα play-offs ως 3ος-4ος και με μία ήττα παλεύεις να αποφύγεις τα play-out. Δεν υπάρχουν εύκολα και δύσκολα παιχνίδια, όλα αυτά πρέπει να τα αποδεικνύεις μέσα στο παρκέ. Η συνέχεια είναι αρκετά δύσκολη. Θα πρέπει να σταθούμε δυνατοί, να δουλέψουμε στη διακοπή όσο το δυνατόν καλύτερα μπορούμε, έτσι ώστε να πάρουμε τα εντός έδρας ματς και σίγουρα κάποιο εκτός έδρας παιχνίδι που θα μας βοηθήσει να αποφύγουμε τα play-out, το οποίο είναι ο στόχος μας».
Για τον φετινό σχεδιασμό: «Η Ελένη Παπαθανασίου είχε κάνει μια εξαιρετική δουλειά τα προηγούμενα χρόνια. Δυστυχώς όταν μια ομάδα είναι απ’ την επαρχία κάποια στιγμή κάνει τον κύκλο της. Από εκείνη την ομάδα έμειναν δύο παίκτριες, η Ράπτη και η Πολύζου. Ξεκινήσαμε από αυτά τα κορίτσια σαν μία βάση, προσθέσαμε κάποια άλλα παιδιά και έχουμε φτιάξει ένα αρκετά ανταγωνιστικό σύνολο, τουλάχιστον απ’ όσο έχει φανεί έως τώρα στο πρωτάθλημα».
Για τη δυσκολία να «χτιστεί» το ρόστερ σχεδόν απ’ το μηδέν: «Δεν ήταν εύκολο να στήσουμε ομάδα. Το πρόβλημα μεγάλωσε όταν είχαμε και δύο τραυματισμούς, της Χαλκιά και της Τουρετζόγλου. Έτσι επανήλθαμε στην αρχική κατάσταση, αλλά μέσα απ’ τη διαδικασία του πρωταθλήματος σε κάθε παιχνίδι αποκτάμε χαρακτήρα και γινόμαστε πιο σκληρή ομάδα. Θέλω να ελπίζω πως και με τη νίκη επί της Ανόρθωσης, που ήταν πάρα πολύ σημαντική βαθμολογικά, θα μπορέσουμε να πετύχουμε τον στόχο μα».
Για την Ίνγκα Μανουσαριάν: «Ήρθε τελευταία στιγμή, δύο μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Είναι ένα παιδί με πάρα πολύ καλό χαρακτήρα. Είναι επαγγελματίας, προέρχεται από μια μπασκετική οικογένεια στην Αρμενία. Μιλάει 5 γλώσσες και μέσα σε 3-4 μήνες μιλάει αρκετά καλά και καθαρά τα ελληνικά. Αγαπάει πάρα πολύ το μπάσκετ και σίγουρα τη βοήθησαν πάρα πολύ και οι συμπαίκτριές της. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα, δε θα μπορούσε από μόνη της να κάνει κάτι. Έχουμε ένα παιδί που είναι πάρα πολύ καλή αθλήτρια, με πάρα πολύ καλή νοοτροπία, αλλά τη βοήθησαν πάρα πολύ και τα παιδιά που ήταν στην ομάδα».