Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Stephen Curry 2/2 από το κέντρο.


Ανανέωσαν Γιασάρης, Κόμματος στον Ερμή Αγιάς!

Η νέα αγωνιστική σεζόν θα είναι μία ακόμα πρόκληση για την ομάδα μπάσκετ του Ερμή Αγιάς, η οποία θα δώσει για πρώτη φορά στην ιστορία της το «παρών» στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας. Η ομάδα της Αγιάς μετά από δύο διαδοχικές ανόδους καλείται πλέον να ανεβάσει τον πήχη, με στόχο να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σχήμα και να διατηρήσει την πολύ καλή εικόνα που δημιούργησε τα τελευταία χρόνια και στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, οι απαιτήσεις του οποίου θα είναι σαφώς πολύ μεγαλύτερες. Οι πρώτες κινήσεις των ανθρώπων του συλλόγου άρχισαν από τον προπονητή, με τον Γρηγόρη Γιασάρη να είναι ο εκλεκτός της διοίκησης. Ο Λαρισαίος τεχνικός που βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας τα τρία τελευταία χρόνια έχει να επιδείξει ένα απόλυτα ικανοποιητικό έργο γεγονός που ώθησε τη διοίκηση να προχωρήσει στην επέκταση της συνεργασίας. «Με τον Γρηγόρη Γιασάρη έχουμε μία αγαστή συνεργασία τα τελευταία τρία χρόνια και είμαστε ικανοποιημένοι από το έργο του. Η εργατικότητά του, το ήθος του και το πάθος για την ομάδα μας ώθησαν στο να ανανεώσουμε τη συνεργασία μας για τέταρτη χρονιά» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ερμή Αγιάς Θεόδωρος Ριζούλης. Στο τεχνικό επιτελείο θα βρίσκονται και τη νέα σεζόν, ο συνεργάτης του Γιασάρη, Ζέστας και ο γυμναστής Χαλίτσιος. Στη θέση του γενικού αρχηγού τοποθετήθηκε ο μέχρι πρότινος παίκτης της ομάδας Αργυρούλης που αποχώρησε από την ενεργό δράση, ενώ ως τιμ μάνατζερ συνεχίζει ο Γρηγόρης Ριζούλης
ΕΚΛΕΙΣΕ ΓΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΚΟΜΜΑΤΟΣ 
Τη φανέλα του Ερμή Αγιάς για τα επόμενα δύο χρόνια θα φορέσει ο φετινός σούπερ σταρ της ομάδας Νέστορας Κόμματος. Με τεράστιο βιογραφικό που αρχίζει από τον ΓΣΛ και συνεχίζει σε Μακεδονικό, ΠΑΟΚ, Άρη (τη σεζόν 2003-2004 ήταν πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με μέσο όρο 21 πόντους ανά παιχνίδι και πολυτιμότερος παίκτης του Ελληνικού All-Star Game), Μακάμπι Τελ Αβιβ (ήταν ο πρώτος Έλληνας που αγωνίστηκε ποτέ στην ισραηλινή ομάδα με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα Ευρώπης το 2005), Φορτιτούντο Μπολόνια, Κάχα Σαν Φερνάντο, Λοκομοτίβ Ροστόφ, ΑΕΚ, Τρίκαλα 2000, ΑΕΛ 1964, Ολύμπια, Μαρούσι, Μερσίν, Μαρούσι, Παλακανέστρο Σαντ' Άντιμο, Ρέθυμνο, Κολοσσό Ρόδου. «Η παρουσία ενός παίκτη όπως ο Νέστορας μας τιμά ιδιαίτερα σαν ομάδα. Θέλαμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας και όλα πήγαν καλά. Τόσο ο ίδιος όσο κι εμείς ήμασταν ικανοποιημένοι από τη φετινή μας συνεργασία κι έτσι η ανανέωσή της δεν ήρθε δύσκολα. Θέλει να κλείσει εδώ την καριέρα του και το ίδιο θέλουμε κι εμείς» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ριζούλης αναφερόμενος στη συμφωνία για τα επόμενα δύο χρόνια με τον Νέστορα Κόμματο.
ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ 

Από τους υπόλοιπους παίκτες του φετινού ρόστερ, ανανέωσαν για τη νέα σεζόν οι Περρωτής, Χαλκιάς και Γούλας. Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν συζητήσεις με τους Μηλιώνη και Γκανέτσιο με τους οποίους η διοίκηση θα προσπαθήσει να βρει τη χρυσή τομή. Αντίθετα παρελθόν αποτελούν ο Δαουλάρης με τον οποίο οι άνθρωποι του συλλόγου δεν μπόρεσαν να βρουν κοινό τόπο, όπως και οι Καλεμτζάκης, Καμπούρης. Μέχρι στιγμής αποκτήθηκαν οι πλέι μέικερ Τριανταφύλλου από τον Παλαμά και Αγαπίου από τον Κεραυνό, ενώ στο «στόχαστρο» της ομάδας βρίσκεται ο περιφερειακός Τσιαμπαλής που φέτος είχε ξεκινήσει στον ΓΣΛ. Στους άμεσους στόχους της ομάδας είναι η απόκτηση ενός ακόμη σέντερ φορ κι ενός παίκτη για τη θέση τρία. «θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας. Βασικός μας στόχος από τη στιγμή που μετέχουμε για πρώτη φορά στην ιστορία μας σ’ αυτήν την κατηγορία είναι η παραμονή. Γι' αυτό κρατάμε χαμηλούς τους τόνους» σχολίασε ο πρόεδρος του Ερμή Αγιάς, Θεόδωρος Ριζούλης. 

ΠΗΓΗ http://www.eleftheria.gr/
Του Άρη Γκουτρουμάνη

Γ.Σ.Λ. : Ανακοίνωση του προέδρου κ. Κατέρη


Με το πέρας των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας μας, νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω κάποιους ανθρώπους που στήριξαν αυτή την προσπάθεια από την αρχή μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος.

Αρχής γενομένης με το ευχαριστώ στους αθλητές και το προπονητικό επιτελείο της ομάδας μας που, παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίστηκαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς, δώσανε το παρόν ψυχή τε και σώματι για να κλείσει η χρονιά επιτυχημένα. Μαζί με τους συγκεκριμένους αυτούς αθλητές, θέλω να ευχαριστήσω και αυτούς που αποχώρησαν βλέποντας το «πλοίο να βουλιάζει» γιατί δώσανε άθελά τους τη δυνατότητα σε νέα παιδιά να δείξουνε την αξία τους και να κρατήσουν τη σημαία του ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ ψηλά.

Φωτορεπορτάζ από τα φιλικά της ακαδημίας του Αχιλλέα Τριανδρίας με τον Σπάρτακο Λάρισας




ΠΗΓΗ: http://tsiotras.blogspot.gr/

Eθνική Ανδρών: Η επιλογή για το Προολυμπιακό Τουρνουά


Ο προπονητής της Εθνικής Ανδρών, Φώτης Κατσικάρης, συναντήθηκε σήμερα με τους συνεργάτες του και κατόπιν, ανακοίνωσε τους παίκτες που καλούνται να δώσουν το «παρών» στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας, ενόψει της συμμετοχής στο Προολυμπιακό Τουρνουά (Τορίνο 4-9/7).
Οι 16 παίκτες θα συγκεντρωθούν για πρώτη φορά το απόγευμα της επόμενης Δευτέρας (13/6) στο ΟΑΚΑ. Για το ακριβές πρόγραμμα, ωρών, ημερών και συνολικά της προετοιμασίας θα υπάρξει σύντομα αναλυτική ενημέρωση.
Οι παίκτες που έχουν κληθεί είναι οι:
Νικ Καλάθης 07.02.1989 1.98 γκαρντ Παναθηναϊκός
Κώστας Σλούκας 15.01.1990 1.90 γκαρντ Φενέρμπαχτσε Ούλκερ
Βαγγέλης Μάντζαρης 16.04.1990 1.95 γκαρντ Ολυμπιακός
Τάιλερ Ντόρσεϊ 14.02.1996 1.93 γκαρντ Όρεγκον (NCAA)
Γιάννης Αθηναίου 17.05.1988 1.94 γκαρντ Ολυμπιακός
Θανάσης Αντετοκούνμπο 17.07.1992 2.01 φόργουορντ -
Ιωάννης Παπαπέτρου 30.03.1994 2.06 φόργουορντ Ολυμπιακός
Βασίλης Χαραλαμπόπουλος 06.01.1997 2.02 φόργουορντ Παναθηναϊκός
Κώστας Παπανικολάου 31.07.1990 2.05 φόργουορντ Ολυμπιακός
Δημήτρης Αγραβάνης 20.12.1994 2.08 φόργουορντ Ολυμπιακός
Κώστας Κουφός 2402.1989 2.13 σέντερ Σακραμέντο Κινγκς
Γιάννης Μπουρούσης 17.11.1983 2.13 σέντερ Λαμποράλ Κούτσα
Γιώργος Μπόγρης 19.02.1989 2.10 σέντερ Ντομίνιον Μπιλμπάο Μπάσκετ
Βασίλης Καββαδάς 28.12.1991 2.05 σέντερ Αρκαδικός
Γιάννης Αντετοκούνμπο 06.12.1994 2.11 φόργουορντ Μιλγουόκι Μπακς
Στράτος Περπέρογλου 07.08.1984 2.03 φόργουορντ Μπαρτσελόνα

ΠΗΓΗ: http://basket.gr/

Έναρξη προπονήσεων off – season αθλητών μπάσκετ


Η πρώτη ολοκληρωμένη προετοιμασία off – season αθλητών μπάσκετ στην πόλη μας είναι γεγονός!

Η προετοιμασία θα διαρκέσει δυο βδομάδες και οι προπονήσεις που θα είναι 20 συνολικά, θα είναι διπλές καθημερινά ( μία το πρωί και μία το απόγευμα ).

Η πρωινή θα αφορά το μπασκετικό κομμάτι, θα έχει διάρκεια μια ώρα και θα αποτελείται από κλειστά γκρουπ 6 ατόμων. ( Θα πραγματοποιηθεί σε κλειστό γήπεδο μπάσκετ που θα ανακοινωθεί εντός των ημερών ) .Η προπόνηση θα εστιάζει σε συγκεκριμένες ανάγκες του κάθε αθλητή ξεχωριστά με πολλές επαναλήψεις αλλά και υψηλή ένταση.

Οργανωτής του μπασκετικού προγράμματος ο assistant coach του Ολυμπιακού Πειραιώς Βαγγέλης Κουτσοκέρας σε συνεργασία με τον προπονητή του Κεραυνού Λάρισας Αντώνη Πάκα.

Η απογευματινή προπόνηση αφορά τη βελτίωση της αθλητικής ικανότητας και θα πραγματοποιείται στο αθλητικό κέντρο Vmax ( Θεοφράστου 103 ) η οποία θα έχει διάρκεια 45 λεπτών, πάλι σε γκρουπ των 6 ατόμων – αντίστοιχα με τα πρωινά.

Η προπόνηση θα εστιάζει  στις συγκεκριμένες ανάγκες κάθε αθλητή.Ο αριθμός συνολικά των αθλητών που μπορούν να συμμετάσχουν είναι μέχρι 24. ( Στόχος  είναι να δημιουργηθούν 4 γκρουπ των 6 ατόμων ).

Απαραίτητη προϋπόθεση για τους αθλητές είναι να έχουν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας τους.

( Οι ημερομηνίες πραγματοποίησης των προπονήσεων θα ανακοινωθούν εντός των ημερών )

Τα τηλέφωνα τα οποία μπορείτε να επικοινωνείτε για δηλώσετε συμμετοχή είναι:
6951849612 – Παπάς Βαγγέλης
6983453632 – Πάκας Αντώνης


Και στο email:
vaggelispapas@gmail.com

ΠΗΓΗ: http://www.vmax.gr/