Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

ΝΕΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΦΑΙΣΤΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ


Η ανακοίνωση του Ήφαιστου:
"Η Διοίκηση του Ήφαιστου Καρδίτσας ανακοινώνει την απόκτηση του Βαγγέλη Φαλιάκη,ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια αγωνιζόταν με τη φανέλα του ΓΣ Φύλλου.Τον καλοσορίζουμε και του ευχόμαστε υγεία και επιτυχίες με την ομάδα μας."

Η Χρυσάνθη Μπενέκη των Τιτάνων Παλαμά στην Εθνική Παγκορασίδων


Σπουδαία νέα επιφύλασσε η Τρίτη 5 Ιουλίου για την ομάδα των Τιτάνων Παλαμά.

Η αθλήτρια των Τιτάνων Χρυσάνθη Μπενέκη επιλέχθηκε από την ομοσπονδιακό τεχνικό Ελένη Μίχα στην τελική δωδεκάδα της Εθνικής Παγκορασίδων για το τουρνουά Φιλίας στην Ισπανία το τριήμερο 8-10 Ιουλίου!

Η κλήση της αθλήτριας επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στην ομάδα των Τιτάνων στα τμήματα υποδομής.

ΠΗΓΗ: http://www.karditsalive.net

Η Ελλάδα και το Μεξικό θα διεκδικήσουν την πρωτιά στον Α’ όμιλο του Προολυμπιακού (vid)


Το Μεξικό, μολονότι δυσκολεύθηκε σε  μεγάλο βαθμό, τελικά έκαμψε την αντίσταση του Ιράν (70-75).
Έτσι, λοιπόν, το Μεξικό θα διεκδικήσει την πρώτη θέση στο ένα εκ των δύο γκρουπ του προλυμπιακού τουρνουά στο Τορίνο κόντρα στην Ελλάδα την Τετάρτη (6/7, 19:00). Και οι δύο ομάδες έχουν προκριθεί στα ημιτελικά, στα οποία και θα διασταυρωθούν με την δυάδα του άλλου ομίλου (Ιταλία, Κροατία, Τυνησία).

Ιράν - Μεξικό...........................70-75
Τα δεκάλεπτα: 14-17, 26-36, 47-53, 70-75

Η ΑΕΛ ανακοίνωσε συμφωνία με τον Δημήτρη Καρατάσιο του ΚΕΡΑΥΝΟΥ


Η Διοικούσα Επιτροπή της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΛ ανακοινώνει τη συμφωνία με τη διοίκηση του Κεραυνού Λάρισας για τη μετακίνηση του Δημήτρη Καρατάσιου στο σωματείο μας.

Ο Καρατάσιος έχει γεννηθεί το 1992 και με ύψος 1.95 μ. αγωνίζεται ως γκαρντ. Ξεκίνησε την πορεία του από την ομάδα του Κεραυνού Λάρισας το 2005 και από τότε έχει αγωνιστεί σε όλα τα τμήματα του συλλόγου, μέχρι και τη μετακίνησή του στην ΑΕΛ.

ΕΣΑΚΕ: Συγκροτήθηκε σε σώμα - το νέο Δ.Σ.


Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ στην σημερινή πρώτη συνεδρίασή του.
Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Μιχαήλ Μελλής

Αντιπρόεδρος: Ευάγγελος Γαλατσόπουλος

Γενικός Γραμματέας: Ιωάννης Ψαράκης

Ταμίας: Εμμανουήλ Κεφαλογιάννης

Μέλη:

Το ντοκιμαντέρ της Euroleague για τον Δημήτρη Διαμαντίδη


Φωτορεπορτάζ από την παρουσία του Σπάρτακου στην κατασκήνωση "Αλεξάνδρα"

 

 
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

Κατσικάρης: «Ετοιμαζόμαστε για τα...βαθιά νερά του προολυμπιακού»



O Φώτης Κατσικάρης αναφέρθηκε στην συνέχεια του προολυμπιακού τουρνουά και τον επόμενο αντίπαλο, το Μεξικό, ενώ μίλησε και για την πιθανή αντίπαλο της Εθνικής ομάδας στον ημιτελικό της Παρασκευής (8/7) στο Τορίνο.

Η ανάλυση του Μεξικού απο τον Θανάση Σκουρτόπουλο


Η απουσία του βασικού σέντερ του Μεξικού, Αγιόν, δεν εφησυχάζει το τεχνικό επιτελείο και τους παίκτες της Εθνικής ομάδας στον αυριανό αγώνα με την ομάδα από την Κεντρική Αμερική.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος ανέλυσε την τακτική του Μεξικό και επισήμανε την αμυντική προσοχή σε τρείς περιφερειακούς παίκτες του.

«Το Μεξικό διατηρεί την επικινδυνότητα του, παρά την απουσία του Αγιόν και την αδυναμία να απειλήσει μέσα στην αντίπαλη ρακέτα. Παίζουν αναγκαστικά περισσότερο το πικ εν ρολ και επιχειρούν πολλές διεισδύσεις, ενώ είναι δεδομένο ότι αρέσκονται στον αιφνιδιασμό για να έχουν σκοράρουν εύκολα.

Κώστας Κουφός: "Πιο σκληροί στην άμυνα"


Δυνατή άμυνα και ιδιαίτερα βελτίωση στην αντιμετώπιση των αλλαγών που γίνονται στα σκριν της μπάλας από την αντίπαλη ομάδα, είναι τα δυο στοιχεία που πρέπει να προσέξει η Εθνική ομάδα, όπως υποστηρίζει ο Κώστας Κουφός, ενόψει του δεύτερου αγώνα με το Μεξικό στο προολυμπιακό τουρνουά του Τορίνο.

Εφήβων: Τουρνουά στο Ροζέτο

Η Εθνική Εφήβων αναχωρεί αύριο με τελικό προορισμό το Ροζέτο, όπου θα πάρει μέρος σε τουρνουά προετοιμασίας ενόψει της συμμετοχής της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 (30/7-7/8).

Οι παίκτες που βρίσκονται στην αποστολή είναι οι: Γιώργος Καλαϊτζάκης, Διογένης Γοργόνης, Κώστας Παπαδάκης, Στάθης Παπαδάκης, Χρήστος Κούτρας, Θανάσης Μπολάτογλου, Βασίλης Χρηστίδης, Γιάννης Αγραβάνης, Διονύσης Τάτταρης, Δημήτρης Κουρέπης, Βαγγέλης Μαχαιριανάκης. Εκτός αποστολής παραμένει ο Δημήτρης Μωραϊτης, ο οποίος είχε ενοχλήσεις στο γόνατο (τενοντίτιδα) και υποβάλλεται σε θεραπείες, όπως και ο Δημήτρης Καραμανώλης (οσφυαλγία).

Το πρόγραμμα του τουρνουά:

Επιστροφή του Αχιλλέα Ντούρβα στον Α.Ο. Καλαμπάκας

Η Διοίκηση του Α.Ο. Καλαμπάκας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επιστροφή του Αχιλλέα Ντούρβα στην ομάδα.

Ο Αχιλλέας ήταν διακαής πόθος του προέδρου και του προπονητή ,καθώς ξέρει πολύ καλά να κολυμπά στα βαθιά νερά της Α1 ΕΣΚΑΘ γι’αυτό και η επιστροφή του στο σύλλογό μας ήταν επιτακτική ανάγκη.

Η Διοίκηση τον ευχαριστεί για την εμπιστοσύνη που δείχνει για άλλη μια φορά στο Σύλλογο μας, τον καλωσορίζει και του εύχεται καλή συνεργασία, καλή χρονιά με υγεία και πολλές επιτυχίες.

Μεταγραφές και ανανεώσεις στους Γόμφους Τρικάλων


Ανανεωμένοι και ενισχυμένοι προς το καλύτερο αναμένεται να παραταχτούν οι πρωταθλητές της Β’ ΕΣΚΑΘ, Γόμφοι Τρικάλων, στο νέο πρωτάθλημα της Α2 ΕΣΚΑΘ που θα συμμετάσχουν τη νέα σεζόν.
Στον πάγκο της Τρικαλινής ομάδας θα βρίσκεται φέτος ο Απόστολος Βασιλειάδης επιστρέφοντας μετά από δύο χρόνια, ενώ στο παρελθόν πέρασε από τις Ακαδημίες του Κολοσσού Ρόδου.

Δημήτρης Ιτούδης προπονητής της χρονιάς στην Euroleague


Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης έπειτα από το 2008 έχοντας στον πάγκο της τον Δημήτρη Ιτούδη, ο οποίος αναδείχτηκε προπονητής της χρονιάς στην Euroleague, κατακτώντας το τρόπαιο "Alexander Gomelskiy".

Ο Έλληνας προπονητής έγινε ο πρώτος στην ιστορία της ΤΣΣΚΑ που κατακτά την ίδια σεζόν την VTB United League και την Euroleague ενώ ανανέωσε πρόσφατα τη συνεργασία του με την "ομάδα του στρατού" ως το 2019.

Ανανέωσε η Δανάη Αγκάνη στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ


Συνεχίζεται ο προγραμματισμός του γυναικείου τμήματος μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ήδη, ως γνωστόν αποκτήθηκαν οι νεαρές καλαθοσφαιρίστριες από την Ανάληψη Κατερίνα Νούλα, Κατερίνα Σιμιτζή και Ειρήνη Γκανάτσιου...

Από τη γυναικεία ομάδα αποχώρησαν οι Νικόλ Μπαλλά (πήγε στον Παναθλητικό) και η νεαρή γκαρντ Αναστασία Γαλιατσάτου, ενώ παρέμεινε στη βολιώτικη ομάδα η Δανάη Αγκάνη.

Ήδη, η βολιώτικη ομάδα κινείται για την απόκτηση μιας ψηλής παίκτριας.

ΠΗΓΗ:http://www.goalpost.gr

Στο top-5 του προολυμπιακού τα αδέρφια Αντετοκούνμπο (vid)


Γ.Σ.ΦΑΡΣΑΛΩΝ ανανέωσε με Αναγνωστόπουλο


Οι ανανεώσεις καλά κρατούν στον Γυμναστικό Σύλλογο Φαρσάλων.

Οι «μπλε» ανανέωσαν την συνεργασία τους και με τον Χρήστο Αναγνωστόπουλο.

Ο 30χρόνος Forward τα βρήκε σε όλα με την Διοίκηση του Γυμναστικού και θα συνεχίσει να φοράει την φανέλα του για τρίτη πλέον σεζόν.

Ο Χρήστος Αναγνωστόπουλος επισημαίνετε ότι  είναι και προπονητής στις Ακαδημίες μπάσκετ της ομάδος.

ΠΗΓΗ:http://www.ifarsala.gr

Στην Α2 ΕΣΚΑΘ ο Α.Σ ΦΑΡΣΑΛΩΝ


Οριστικά στην Α2 ΕΣΚΑΘ θα αγωνίζεται την νέα σεζόν ο Αθλητικός Σύλλογος Φαρσάλων.

Οι «κίτρινοι» ήταν οι πρώτοι επιλαχόντες σε περίπτωση που κάποιος Σύλλογος δεν έδινε το «παρών» στο νέο πρωτάθλημα και εν τέλει η Ολύμπια Λάρισας ήταν η ομάδα που δεν δήλωσε συμμετοχή, με τους Φαρσαλινούς να μπαίνουν από την «κλειδαρότρυπα» στην Α2.

Αναλυτικά ο όμιλος:

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ ΜΕ ΕΞΙ ΝΕΟΥΣ


Έξι παίκτες έκαναν ντεμπούτο σε επίσημο ματς και μεγάλη διοργάνωση με την Εθνική στον χθεσινό αγώνα με το Ιράν για την πρεμιέρα του Προολυμπιακού Τουρνουά.

Οι Γιάννης Αθηναίου, Γιώργος Μπόγρης, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Ιωάννης Παπαπέτρου, Δημήτρης Αγραβάνης και Βασίλης Χαραλαμπόπουλος πήραν το βάπτισμα του πυρός και το διασκέδασαν στην πρωινή προπόνηση της ομάδας βγάζοντας μια ομαδική φωτογραφία.

Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ν. Μαγνησίας συγχαίρει Σαρακατσάνη και Αγαγιώτου


"Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ν. Μαγνησίας συγχαίρει την Εθνική μπάσκετ κωφών γυναικών που κατέκτησε την κορυφή του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Συγχαίρουμε επίσης το μέλος του συνδέσμου μας Λαμπρινή Αγαγιώτου καθώς και τη Βολιώτισσα Λία Σαρακατσάνη μέλη της Εθνική μας ομάδας".