Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Φωτορεπορτάζ από τους σημερινούς αγώνες και τις απονομές του 2ου Διεθνές Κυπέλλου Κολινδρού (U15)

 

 

Τελετή λήξης - Απονομές στο 2ο Διεθνές Κύπελλο U15 Κολινδρού


Με την παράταξη των ομάδων στο παρκέ του κλειστού γυμναστηρίου ξεκίνησε η τελετή λήξης.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Δήμος διάβασε τον παρακάτω χαιρετισμό του ΔΣ της ΕΟΚ: «Το 2ο Διεθνές Κύπελλο Καλαθοσφαίρισης Ανδρών, κάτω των 15, Κολινδρού, είναι η συνέχεια του διεθνούς προπονητικού camp και πλέον αποτελεί μια πραγματικότητα για το ελληνικό, αλλά και το ευρωπαϊκό Μπάσκετ και φυσικά αποτελεί θεσμό για τα δεδομένα του αθλήματος.

Πρώτη θέση για την Ελλάδα Β στο 2ο Διεθνές Κύπελλο U15 Κολινδρού.


Με την Ελλάδα Β να επικρατεί της Ελλάδας Α με 65-56 και να κατακτά την πρώτη θέση ολοκληρώθηκε το 2ο Διεθνές Κύπελλο U15 που διοργανώθηκε στον Κολινδρό από την EOK, την FIBA Europe, τον Δήμο Πύδνας Κολινδρού και την ΕΚΑΣΚΕΜ. Στο πρώτο αγώνα της τελευταίας ημέρας η Βουλγαρία επικράτησε με 72-50 της Ρουμανίας.

Αναλυτικά τα παιχνίδια:

Επιστολή στην FIBA έστειλε ο πρόεδρος της ΕΟΚ για το όνομα «Μακεδονία».


Επιστολή στην FIBA απέστειλε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, για το γεγονός ότι στο φιλικό της FYROM με την Σλοβενία στο επίσημο στατιστικό αναγράφηκε το όνομα «Μακεδονία».

Με αυτόν τον τρόπο ο κ. Βασιλακόπουλος ζήτησε εξηγήσεις από τα μέλη της παγκόσμιας ομοσπονδίας, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, τόνισε πως η σωστή ονομασία είναι FYROM και ζήτησε να μην επαναληφθεί το ίδιο λάθος.

Μάλιστα το έγγραφο που στάλθηκε στη FIBA, κοινοποιήθηκε και στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Δεξίωση του Δημάρχου Πύδνας Κολινδρού για το 2º Διεθνές Κύπελλο U15 (φωτορεπορτάζ)


Σε πολύ ευχάριστο κλίμα και με σημαντική προσέλευση επισήμων πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στον υπαίθριο χώρο του ξενοδοχείου «Πιερίδες Μούσες» στον Κολινδρό, η δεξίωση του Δημάρχου Πύδνας Κολινδρού για το 2º Διεθνές Κύπελλο U15 που ολοκληρώνεται σήμερα.

Πρώτος τον λόγο έλαβε ο πρόεδρος της ΔΗΦΟΠΑΠΟΥ Γιώργος Καλύβας που καλωσόρισε τους επισήμους και ανέφερε ότι ο θεσμός είναι η μετεξέλιξη των 17 καμπ των προηγούμενων χρόνων τα οποία είχαν τεράστια επιτυχία.

Ίωνας Βόλου: Ανακοίνωσε τη μεταγραφή Φωτιάδη.


Ακόμα μία σπουδαία μεταγραφή, πραγματοποίησε ο Ίωνας Βόλου, ο οποίος "έκλεισε" ως δανεικό τον καλαθοσφαιριστή  Φώτη Φωτιάδη που ανήκει στο Άργος Ορεστικό και έπαιζε επί πέντε συναπτά έτη στην Ανάληψη,

Επισημοποιήθηκε των Μπέμπη και Σπυρόπουλου.

Δυο ακόμα σημαντικές μεταγραφές ολοκλήρωσε ο Γ.Σ.Λάρισας με τους Μπέμπη και Σπυρόπουλο να υπογράφουν τα νέα τους συμβόλαια, επιβεβαιώνοντας τις αντίστοιχες πληροφορίες που τους ήθελαν να κλίνουν εντός αυτής η της άλλης εβδομάδας.

Οι παίκτες συμφώνησαν σε όλα και από αύριο εντάσσονται στο πρόγραμμα προετοιμασίας της νέας τους ομάδας.

Ο ΓΣΛ έχει ολοκληρώσει τις μεταγραφές των  ΤσουράκηΜπέμπη και Σπυρόπουλου και αναμένεται να ολοκληρωθούν κι αυτές των Δέσπου, Γκιουλέκα, Τόζιου και Νίκολιτς ,δίνοντας έτσι ακόμα περισσότερα όπλα στον Θανάση Μπουλιάκη για το νέο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής.

ΚΑΕ Αρκαδικός: Ευχαριστήρια ανακοίνωση για τον Γιάννη Καστρίτη.


Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση:

«Η ΚΑΕ Αρκαδικός αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον προπονητή Γιάννη Καστρίτη για την προσφορά του στην ομάδα μας.

Η άνοδος στην Βasket League καθώς και η πρώτη συμμετοχή μας σε αυτή ήταν ξεχωριστές στιγμές που θα τον κάνουν να κατέχει περίοπτη θέση στην ιστορία μας.

Η οικογένεια του Αρκαδικού του εύχεται κάθε επιτυχία στην καριέρα του!»

ΑΕΛ:Εκδόθηκαν τα εισιτήρια διαρκείας για τη νέα περίοδο.

Η Διοικούσα Επιτροπή της ΑΕΛ κάνει γνωστό ότι ξεκινά η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας για την ομάδα μπάσκετ, που θα συμμετέχει φέτος στην Α2 Εθνική κατηγορία!

Για μία ακόμη χρονιά η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΛ είναι έτοιμη να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό, πάντα για την πόλη της Λάρισας και με τους φιλάθλους στο πλευρό της!

Οι κατηγορίες των εισιτηρίων για την αγωνιστική περίοδο 2016-17 είναι οι εξής:

Εθνική Ελλάδος: Πτώση στην κατάταξη της FIBA


Τρεις θέσεις έχασε  η Εθνική μας ομάδα στην κατάταξη της FIBA, πληρώνοντας  τον αποκλεισμό της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και πλέον βρίσκεται στην 13η θέση.

Η Ελλάδα μαζί με  Λιθουανία , Ρωσία και Γερμανία είναι οι ευρωπαϊκές χώρες με την μεγαλύτερη πτώση στην γενική κατάταξη .
Αντίθετα η  Σερβία ανέβηκε κατά 3 θέσεις και είναι πλέον τρίτη, ενώ μια θέση κέρδισε  η Γαλλία που βρίσκεται στην 4η θέση καθώς και Κροατία και Σλοβενία οι οποίες μας προσπέρασαν .
Στην πρώτη θέση κλασικά είναι η ομάδα των ΗΠΑ ενώ στην δεύτερη παραμένει η Ισπανία.
Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση. 

Τρίκαλα BC Aries: Ανανεώσαν τέσσερις παίκτες.


Τέσσερις Έλληνες παίκτες συνεχίζουν στην ομάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

H KAE Τρίκαλα BC Aries ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας με τους καλαθοσφαιριστές Αλέξανδρο Βαρυτιμιάδη, Νίκο Καλλέ, Φίλιππο Καλογιαννίδη και Γιάννη Καραθανάση.

 

 

Κρόνος Τρικάλων:Συνέχιση της συνεργασίας με τον έμπειρο προπονητή Γιάννη Παλάτο


Το σωματείο μας ανακοινώνει τη συνέχιση της συνεργασίας και τη νέα χρονιά με τον έμπειρο προπονητή, απόφοιτο του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής με ειδικότητα στην καλαθοσφαίριση και με μακρόχρονη θητεία σε τμήματα υποδομής αναπτυξιακών ηλικιών αλλά και ομάδων σε επίπεδο αντρών, Γιάννη Παλάτο. Ο Γιάννης αναλαμβάνει την αντρική ομάδα και από κοινού τα τμήματα υποδομής της ομάδας μας με τον τελειόφοιτο της ΣΕΦΑΑ Τρικάλων με ειδικότητα καλαθοσφαίρισης Χρήστο Χήρα. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία. Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί ο προγραμματισμός, οι μέρες και οι ώρες προπόνησης των τμημάτων υποδομής.

Γ.Σ.Λάρισας: Έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του για Μπέμπη και Σπυρόπουλο (vid)


Ο ΓΣ Λάρισας συνεχίζει να εκπλήσσει το Λαρισαϊκό κοινό με τις προσεγμένες και όχι βιαστικές κινήσεις αναφορικά με την ενίσχυση του ρόστερ του. Σύμφωνα με πληροφορίες , κινείται για την ολοκλήρωση την ερχόμενη εβδομάδα της απόκτησης ακόμα δυο παικτών και συγκεκριμένα του Τάσου Σπυρόπουλου και του Βαγγέλη Μπέμπη.
Τάσος Σπυρόπουλος
Ο 21χρονος (1/4/1995) Λαρισαίος Τάσος Σπυρόπουλος πάουερ φόργουορντ/σέντερ, (2.05) ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής του Γ.Σ. Νίκαιας Λάρισας πριν πάρει μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ.
Το καλοκαίρι του 2012 μεταπήδησε στον Πανιώνιο. Με την ομάδα της Νέας Σμύρνης, πανηγύρισε το πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων το 2014, όντας μάλιστα μέλος της καλύτερης πεντάδας του τουρνουά, Επίσης, υπήρξε μέλος όλων των “μικρών” Εθνικών ομάδων. ενώ την περασμένη χρονιά φόρεσε τη φανέλα του Δούκα στην Α2 Ανδρών.

Κρίτσαλος Κων/νος:" Παραμoνή στην Α2 ΕΣΚΑΘ και χρόνο συμμετοχής - εμπειρίες σε 14χρονους!"


Δηλώσεις του προπονητή της αντρικής ομάδος του Γ.Σ. Σκιάθου Κωνσταντίνου Κρίτσαλου:
"Με τη δημιουργία του κλειστού τον Ιανουάριο που μας πέρασε, αυτόματα αυξήθηκαν οι προσδοκίες αλλά και οι απαιτήσεις όλων των φιλάθλων. Ειδικά όσον αφορά το αντρικό τμήμα.

Δε θα πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι ζούμε σε ενα μέρος με 5.000 πληθυσμό. Επομένως οι επιλογές είναι μετρημένες.

Φωτορεπορτάζ από την δεύτερη ημέρα του 2ου Διεθνές Κυπέλλου Κολινδρού (U15)

 

 

Zευγάρωσαν τις νίκες οι ελληνικές ομάδες στο 2º Διεθνές Κύπελλο U15 Κολινδρού


Το «δύο στα δύο» έκαναν οι ελληνικές ομάδες στο 2ο Διεθνές Κύπελλο U15 που διοργανώνεται στον Κολινδρό από την EOK, την FIBA Europe, τον Δήμο Πύδνας Κολινδρού και την ΕΚΑΣΚΕΜ.

Η Ελλάδα Α επιβλήθηκε με 80-41 της Ρουμανίας και η Ελλάδα Β με 93-60 της Βουλγαρίας και θα αγωνιστούν αύριο μεταξύ τους στον άτυπο τελικό του τουρνουά. Αναλυτικά τα παιχνίδια: