Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Δηλώσεις Ηλία Παπαθεοδώρου - Βασίλη Μουράτου - Διονύση Σκουλίδα μετά τον αγώνα με το Κόσοβο (vid)


Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Νέων, Ηλίας Παπαθεοδώρου, δεν θέλησε να μείνει καθόλου στην εύκολη νίκη επί του Κοσόβου (103-44) και τόνισε πως όλοι προετοιμάζονται πλέον για τον προημιτελικό της Παρασκευής.

«Δεν χρειάζεται να επαναλαμβανόμαστε. Στόχος για μας είναι πλέον το παιχνίδι της Παρασκευής και θέλουμε τότε να είναι όλα τα παιδιά σε ετοιμότητα, να έχουμε διαύγεια, συγκέντρωση και ενέργεια για να μπορέσουμε να κερδίσουμε αυτό το ματς. Η Βοσνία, αν τελικά αντιμετωπίσουμε αυτή στα προημιτελικά, είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Έχει καλούς παίκτες, έχει μεγάλα κορμιά και μας είχε νικήσει πέρσι στο Βόλο. Αν θέλουμε να κερδίσουμε αυτό το ματς, θα πρέπει να είμαστε πραγματικά καλοί», ανέφερε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου.

"Πάτησαν" και το Κόσοβο οι Νέοι για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (U20) : Ελλάδα - Κόσοβο 103-44


Η Ελλάδα έφτασε σε μία ακόμη νίκη και χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερο πρόβλημα, όπως δείχνει και το τελικό 103-44 επί του Κοσόβου στο «Τ. Καμπούρης» της Χαλκίδας.

Ο αγώνας ήταν ο τέταρτος στη σειρά στον οποίο η ελληνική ομάδα κυριάρχησε σε όλο το μήκος και το πλάτος του γηπέδου. Το 0-2 (1’), έγινε με συνοπτικές διαδικασίες 22-6 (4’) με την Ελλάδα να ξεκινά από την άμυνα, να τη χρησιμοποιεί ως βάση, αλλά και να μετρά 5/5 τρίποντα στα πρώτα λεπτά. Κάτι που της έδωσε την ξεχωριστή ώθηση να προχωρήσει και να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό.

U20: Δηλώσεις Ανδρέα Καπούλα , προπονητή Μ. Βρετανίας: «Η Ελλάδα θα ήταν φαβορί και στην Α’ Κατηγορία»


Μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U20 είναι η Μεγάλη Βρετανία που έχει τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και αύριο αναμετράται με την Ελλάδα.

Στον πάγκο της βρίσκεται ο Έλληνας Ανδρέας Καπούλας που μιλάει για τον αυριανό, ιδιαίτερο αγώνα γι’ αυτόν, υποστηρίζοντας ότι η ελληνική εθνική ομάδα θα ήταν φαβορί για την πρωτιά και στην Α’ Κατηγορία.

Δηλώσεις Τσιαμπαλή ως παίκτης του Ερμή Αγιάς: «Είμαι χαρούμενος και απόλυτα ικανοποιημένος»


Ο Στέργιος Τσιαμπαλής χαρούμενος με την τελική κατάληξη, μίλησε αποκλειστικά στο rockngoal.com.gr.
Αναλυτικά:
«Είμαι χαρούμενος και απόλυτα ικανοποιημένος που ήρθα στον Ερμή Αγιάς. Είχα αρκετές προτάσεις σε όλο αυτό το διάστημα και ήθελα χρόνο για να τις εξετάσω πριν πάρω την τελική μου απόφαση. Για μένα το πιο σημαντικό πράγμα είναι οι άνθρωποι που διοικούν μια ομάδα να είναι σοβαροί, να έχουν σωστή συμπεριφορά απέναντι στους αθλητές και να αγαπούν πραγματικά αυτό που κάνουν.

Επιστρέφει στην ΑΕΛ ο Θοδωρής Τσιλούλης


Με ιδιαίτερη ικανοποίηση η Διοικούσα Επιτροπή της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΛ είναι σε θέση σήμερα να κάνει γνωστό ότι στις τάξεις της ομάδας, μετά από έναν χρόνο απουσίας, επιστρέφει από σήμερα ο Θοδωρής Τσιλούλης.

Στον Ολυμπιακού Βόλου η Αλεξάντρα Κοτσιάφτη (Δηλώσεις)


Η Διοικούσα Επιτροπή μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου ανακοίνωσε σήμερα την απόκτηση της MVP του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ Κωφών γυναικών Αλεξάντρας Κοτσιάφτη,
Η Αλεξάνδρα Κοτσιάφτη έχει ύψος 1.78 εκ και αγωνίζεται στη θέση του power forward. Την προηγούμενη χρονιά η Αλεξάνδρα αγωνίστηκε στα Μελίσσια, πρόπερσι στην Α2 Γυναικών με την ομάδα του Σπόρτιγκ, ενώ παλαιότερα έχει αγωνιστεί στις ομάδες, Μαρούσι, Αστέρας Πολυγώνου, Γαλάτσι, Άρης Θήβας, Άρτεμις Βόλου, ΑΕΝ Κηφισιάς, ΑΕΚ Περιστερίου, Αγία Παρασκευή και Εύνικος (πρώην ΔΑΣΑΛ).

U20: Μ. Βρετανία - Ολλανδία 48-40 για τον 3ο Όμιλο που μετέχει και η Εθνική Ελλάδος


Πιο δύσκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ (48-40) η Μ. Βρετανία επιβλήθηκε της Ολλανδίας Γ' Όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U20, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη».

Το παιχνίδι δεν ήταν καλό από πλευράς ποιότητας (μόλις 88 πόντους συνολικά) αλλά συναρπαστικό ως προς την εξέλιξη του αφού κρίθηκε ουσιαστικά στο τελευταίο λεπτό.

Ελλάδα - Κόσοβο για το Ευρωπαϊκό Νέων (U20), ζωντανά στις 18:45 από το «Τ. Καμπούρης» της Χαλκίδας


U20: Ιρλανδία - Αλβανία 67-47 για τον 3ο Όμιλο που μετέχει και η Εθνική Ελλάδος


Καλύτερη η Ιρλανδία δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Αλβανία, την οποία νίκησε με 67-47 σε αναμέτρηση για τον Α’ Όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U20 που έγινε στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» της Χαλκίδας.

Ιρλανδία - Αλβανία...........................67-47

Δεκάλεπτα: 23-6, 40-26, 56-32, 67-47
Διαιτητές: Τομάσοβιτς (Σλοβακία), Πελτέκοφ (Βουλγαρία), Σούλγκα (Ουκρανία)
Ιρλανδία (Ο’ Νιλ): Ο’Χάνλον 4, Κουμπς 6, Γκίλιγκαν, Μπάρον 2, Μπράνελι 4, Ο’ Σι 3, Τάμον 4, Φλαντ 12, Κάνιγχαμ, Μπλάουντ 18, Νίρι, Κίρναν 14.
Αλβανία (Βούγιατσιτς): Γκορέα 6, Μπράρι, Ταφλάι 13, Ντάνιελ Λεκντρεάι 9, Μπελιού, Ζίκα 7, Ρακάι, Ντοντ Λεκντρεάι 2, Μπέλι 3, Σούσκου 7, Τρόια.

Δείτε διαγωνισμό τρίποντων από το κέντρο στην προπόνηση της Εθνικής Ισπανίας.(vid)




Οι 10  καλύτερες ασίστ του ισπανικού πρωταθληματος ( Μπουρούσης-Περπέρογλου)

O Άκρατος Βόλου δημιουργεί και τμήμα μπάσκετ


Από τη νέα αγωνιστική περίοδο, ο Άκρατος Βόλου δημιουργεί εκτός από ποδηλατικό όμιλο, και τμήμα μπάσκετ. Ήδη μάλιστα στον Άκρατο θα εργαστούν οι γνωστοί βολιώτες προπονητές Αντώνης Μυριτζής, Κωνσταντίνος Μούτος και Κώστας Ζαχαρίου οι οποίοι ολοκλήρωσαν τη συνεργασία τους με τη Μεταμόρφωση.

Οι Σικάγο Μπουλς πρωταθλητές στο Summer League με 2 buzzer beater! (vids)


Οι Σικάγο Μπουλς αναδείχθηκαν Πρωταθλητές στο Summer League του Λας Βέγκας με πρόσωπο του αγώνα τον  Ντένζελ Βάλενταιν, μιας και κατάφερε να πετύχει δύο “buzzer beaters” ένα στην κανονική διάρκεια του αγώνα κι ένα στην παράταση χαρίζοντας τον τίτλο στην ομάδα του με 84-82.

Η ισοφάριση στην κανονική διάρκεια:

Το buzzer beater της νίκης:

τα highlights του αγώνα:


Η απονομή του κυπέλλου: