Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Νεανίδων: Νέο τεστ για τις διεθνείς


Eνα ακόμη φιλικό με την ομάδα του Ζωγράφου έδωσε σήμερα το απόγευμα η Εθνική Νεανίδων, η οποία προετοιμάζεται ενόψει της συμμετοχής της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Β’ κατηγορίας) που θα διεξαχθεί 23-31 Ιουλίου στο Σεράγεβο.

Δεύτερη νίκη της Εθνικής Νέων Ανδρών σε παιχνίδι προετοιμασίας.(Δηλώσεις)


Η Εθνική Νέων Ανδρών επιβλήθηκε και της Μεγάλης Βρετανίας στο προτελευταίο τεστ πριν το τζάμπολ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (15-24/7, Χαλκίδα). Αύριο στις 19.00 ο "εμφύλιος" ανάμεσα στην Εθνική U20 και την Εθνική U18 που προετοιμάζεται για το δικό της Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Σαμσούντα.
*Εκτός δωδεκάδας έμειναν οι Κώστας Αντετοκούνμπο, Διονύσης Σκουλίδας, Δημήτρης Φλιώνης, Αλέξανδρος Σταματογιάννης

Ελλάδα - Μ. Βρετανία........................73-49
Δεκάλεπτα: 22-17, 42-29, 63-40, 73-49
Διαιτητές: Μπίκας, Κοτσίμπος, Τσολάκος
Ελλάδα (Παπαθεοδώρου):Τολιόπουλος, Λούντζης 7 (7ρ, 3α), Κόνιαρης 9 (4 α), Μουράτος 3 (5ρ), Τσαλμπούρης 13 (8ρ), Μιλεντίγιεβιτς 6, Ντουζίδης 2 (4ρ), Δίπλαρος 2 (4 α), Μπιλλής 8 (4ρ), Σταμάτης 2, Κώττας 12 (8ρ), Χαραλαμπόπουλος 9 (4ρ, 3 α)
Μ. Βρετανία (Κάπουλας):Ράσελ 2, Αρισόλ 1, Λοτιέ Ουγκουνλέγιε 8, Κάρεϊ 13, Γουίλιαμς 2, Ντανγκ Ακοντό 9, Γκόρντον, Στιλ 6, Ενγουαγκμπόσο 2, Λόουσον 2, Χάνσον-Γιανγκ, Ιντόγου 4

Νέο απόκτημα για τους Ικάρους Τρικάλων


Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Το Δ.Σ. των Ικάρων Τρικάλων βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ένταξη στην δύναμη του του αθλητή Κολότσιου Βασίλη. Ο Βασίλης είναι 17 ετών, από τα ταλέντα του Τρικαλινού μπάσκετ και αγωνίζεται στις θέσεις 1 και 2. Ο αθλητής τα τελευταία χρόνια αγωνιζόταν με τα χρώματα της Φαλώρειας (συνεργαζόμενη ομάδα των Ακαδημιών Αίολος Τρίκαλα BC).

Το Δ.Σ. των Ικάρων Τρικάλων ευχαριστεί όσους βοήθησαν στο να πραγματοποιηθεί αυτή η μεταγραφή (τους κ. Σιαφαρίκα, κ. Παπαγεωργίου και τον κ. Πλευρά).

Δείτε τον χθεσινό Φιλικό Αγώνα Νέων Ελλάδα-Πορτογαλία


Τριπλό μεταγραφικό χτύπημα για την SPORTS ACADEMY


Με τριπλό μεταγραφικό χτύπημα ξεκίνησαν οι προσθήκες της SPORTS ACADEMY ενόψει της νέας σεζόν.
Η Ακαδημία που τερμάτισε στην 5η θέση του Δυτικού Ομίλου της Α2 ΕΣΚΑΘ την περασμένη αγωνιστική περίοδο, θέλοντας το κάτι παραπάνω για την καινούργια χρονιά , ήρθε σε συμφωνία με τους Κρεμμύδα Σταμάτη από τον Ίκαρο Νεάπολης , Μολώνη Διονύση από τον Σπρίντερ και Δημοβέλη Λευτέρη από τον Κεραυνό, οι οποίοι θα ενταχθούν στο ρόστερ της Λαρισινής ομάδας και αναμένονται να δώσουν λύσεις σε καίριες θέσεις.

Η Διοίκηση τους ευχαριστεί για την εμπιστοσύνη τους προς την Ακαδημία και  τους εύχεται καλή συνεργασία και καλή χρονιά με υγεία.

Αποχωρεί από την ενεργό δράση ο Παναγιώτης Νάνης


Τους τίτλους τέλους σε μια μεγάλη καριέρα, αποφάσισε να βάλει ο Παναγιώτης Νάνης. 
Ο Νάνης αγωνίστηκε σε εννιά συλλόγους: Ανάληψη , Ολύμπια,  Ηρακλή , Απόλλωνα Λεμεσού,  Ολυμπιακού Βόλου,  Απόλλωνα Καλαμαριάς,  Πιερικό/Αρχέλαο  και Μεταμόρφωση. Την περασμένη σεζόν που τελικά αποδείχθηκε ότι είναι και η τελευταία στην πολυετή αθλητική του πορεία, ξεκίνησε στη Μεταμόρφωση και μετά την αποχώρησή της από τη Γ' Εθνική, ενίσχυσε τη Νίκη Βόλου στην Α1 ΕΣΚΑΘ. Υπήρξε επίσης μέλος της εθνικής Εφήβων το 1996-97 και της εθνικής Νέων Ανδρών την επόμενη χρονιά που συμμετείχε στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Φωτορεπορτάζ απονομών σε Παμπαίδες/Παγκορασίδες, Μελίγια, Ισπανία

Οι.. μικροί των Εθνικών Ομάδων επιστρέφουν από τη Μελίγια. Οι Παμπαίδες με τη 2η θέση και οι Παγκορασίδες με την 3η, έχοντας αφήσει και τα δύο αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα τις καλύτερες των εντυπώσεων...

 

 

Τουρνουά Basket 3on3 2016 από τον Κένταυρο Ζαγοράς


Μία ακόμα καλοκαιρινή αθλητική διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί και φέτος, ο λόγος γίνεται για το Τουρνουά Basket 30n3 2016 που διογανώνει ό Α.Ο.Ζ Κένταυρος με την υποστήριξη του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου και θα λάβει χώρο στο ανοικτό γήπεδο Κωλλέτη το διήμερο Σαββάτο 23 – Κυριακή 24 Ιουλίου. Κάντε την ομάδα σας μικροί μεγάλοι και δηλώστε συμμετοχή μέχρι και τη Πέμπτη 21 Ιουλίου στο τηλ: 24260 23060 Κος Γιώρ Θαρσίτης. Η κλήρωση θα γίνει την Παρασκευή 22 Ιουλίου

Φωτορεπορτάζ από το Νέων Ανδρών Ελλάδα-Πορτογαλία , Φιλικός Αγώνας, ΚΓ "Τάσος Καμπούρης"

 

 

 

Φωτορεπορτάζ από τους δύο αγώνες της Εθνικής Νέων Γυναικών με Λετονία και Γαλλία

 
 

SKIATHOS BASKETBALL SUMMER CAMP


Το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, ο Γ.Σ.Σκιάθου σε συνεργασία με τον παλαίμαχο άσσο της Εθνικής Ελλάδος, αλλά και πολλών μεγάλων ομάδων, Νίκο Μπουντούρη, θα διοργανώσει 5ήμερο basketball camp και συγκεκριμένα από 05/08/2016 έως και 09/08/2016 .

Σκοπός του προγράμματος είναι ο αθλητής να συνδυάσει τις διακοπές με το αγαπημένο του άθλημα και να βελτιωθεί μέσα από την προπόνηση.Tο basketball camp θα γίνει στο κλειστό γήπεδο της Σκιάθου και οι ηλικίες των αθλητών θα είναι από 6 έως 18 χρονών.

Συνεργάτες προπονητές είναι ο Πρέκας Λάμπρος ( Νίκη Βόλου ) και Κρίτσαλος Κωνσταντίνος ( Γ.Σ.Σκιάθου ).
THΛ.EΠIKOINΩNIAΣ 6977 006216

Δηλώσεις της ομοσπονδιακής προπονήτριας Εθνική Νέων Γυναικών Ελένης Καφαντάρη για την ήττα από την Λετονία


Στα αίτια της ήττας από τη Λετονία αναφέρθηκε η προπονήτρια της Εθνικής Νέων Γυναικών Ελένη Καφαντάρη τονίζοντας ότι η ομάδα ξέμεινε από ενέργεια και μυαλό, ενώ χαρακτήρισε τελικό τον αγώνα με την Ολλανδία.

Άνετη νίκη της Εθνικής Νέων Ανδρών επί της Πορτογαλίας με 76-38 (Δηλώσεις - vid)


Όσο τα λεπτά κυλούσαν η Εθνική Νέων Ανδρών έβρισκε τα πατήματά της και η Πορτογαλία υπέκυψε με την αναμέτρηση να κλείνει στο κλειστό γυμναστήριο «Τάσος Καμπούρης» στη Χαλκίδα 76-38. Αύριο στις 19.00 η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τη Μεγάλη Βρετανία στο προτελευταίο τεστ πριν το τζάμπολ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (15-24/7).

Ευρωπαϊκό Νέων Γυναικών: Ελλάδα – Λετονία 67-79


Δεύτερη ήττα για την ομάδα της Εθνική Νέων Γυναικών για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Ματοσίνιος της Πορτογαλίας.Ηττήθηκε από τη Λετονία με 79-67 έχοντας αρκετά προβλήματα στην άμυνα σε κομβικά σημεία της αναμέτρησης.
H Εθνική ομάδα βρήκε ένα καλό ρυθμό στο πρώτο δεκάλεπτο γεγονός που της έδωσε την ευκαιρία να προηγηθεί με 17-13 και 20-15 στις αρχές της δεύτερης περιόδου. Κάπου εκεί όμως το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βραχυκύκλωσε. Δέχτηκε εύκολα καλάθια, στην επίθεση δεν είχε καλές επιλογές και συνέπεια αυτού ήταν η Λετονία με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου να ξεφύγει με 38-28.