Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Πρωταθλητής Ελλάδας στο μπάσκετ με καρότσι ο Άρης


Παράσταση… τίτλου από τον Άρη, που επικράτησε με 53-40 του Άτλαντα και μετά την νίκη της Δωδεκανήσου επί του Αμαρουσίου κατέκτησε το 19ο πρωτάθλημα της ΟΣΕΚΚ.
Ο Άρης έπαιξε μπάσκετ για να… γουστΑρης. Με πλάνο στην άμυνα, έβγαλε τον Βάσση από τον ρυθμό του, έκοψε τον αιφνιδιασμό του Άτλαντα και από εκεί και πέρα είχε τον πρώτο λόγο. Αρχικά με τον Κεφάλα να πετυχαίνει δύο τρίποντα κι όταν η μπάλα… ζεματούσε τον Βλαστό να βάζει επτά συνεχόμενους πόντους.
Οι «κίτρινοι» απέκτησαν διψήφια διαφορά με τη λήξη του ημιχρόνου και την κράτησαν ως το τέλος, φτάνοντας εύκολα στη νίκη.
Διαιτητές: Παυλόπουλος – Αρτεμάκη – Παπαδοπούλου
Δεκάλεπτα: 17-11, 32-20, 40-30, 53-40.
ΑΡΗΣ (Χατζηζωγίδου): Παντελίδης, Μαλτάς 2, Καλογιάννης, Χρηστίδης, Κεφάλας 12 (2), Χρυσοβέργης 6, Τσιντάρης 6, Οικονόμου 16, Συμεωνίδης 2, Βλαστός 9.
ΑΤΛΑΣ (Ζώτος): Τ. Κωνσταντινόπουλος 4, Αδαμόπουλος, Κότσαρης 8, Χαλδαίος, Βάσσης 10, Ζαφειρόπουλος, Χριστοδούλου 18, Σπαθής, Β. Κωνσταντινόπουλος.
ΠΗΓΗ: 
http://tsiotras.blogspot.gr/

Ευρωλίγκα: Οι 16 ομάδες της νέας σεζόν


H Μπάμπεργκ κατέκτησε το πρωτάθλημα Γερμανίας και μετά από αυτή την εξέλιξη έγιναν γνωστές όλες οι ομάδες οι οποίες θα πάρουν μέρος στην Ευρωλίγκα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.
Θυμίζουμε πως η μορφή της διοργάνωσης πλέον άλλαξε αφού οι 16 σύλλογοι δεν θα χωριστούν σε ομίλους αλλά θα πάρουν μέρος σε ένα πρωτάθλημα στο οποίο όλοι θα παίξουν με όλους από δύο φορές στην κανονική διάρκεια.
Οι 16 ομάδες από 9 διαφορετικές χώρες

Από Τουρκία – 4 ομάδες
Φενέρμπαχτσε
Αναντολού Εφές
Γαλατασαράι
Νταρουσάφακα (wildcard)

Από Ισπανία – 3 ομάδες
Ρεάλ Μαδρίτης
Μπαρτσελόνα
Λαμποράλ Κούτσα

Από VTB λίγκα – 2 ομάδες
ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Ούνιξ Καζάν

Από Ελλάδα – 2 ομάδες
Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός

Από Ισραήλ – 1 ομάδα
Μακάμπι Τελ Αβίβ

Από Λιθουανία – 1 ομάδα
Ζαλγκίρις Κάουνας

Από Ιταλία – 1 ομάδα
Αρμάνι Μιλάνο

Από Αδριατική Λίγκα – 1 ομάδα
Ερυθρός Αστέρας

Από Γερμανία – 1 ομάδα
Μπάμπεργκ

ΠΗΓΗ: http://www.eurohoops.net/