Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Προημητελικοί Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών (Α’ Κατηγορία) Ελσίνκι - Φωτορεπορτάζ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Παρασκευή  22/7
Τουρκία - Ιταλία..........................83-72
Λιθουανία - Τσεχία.....................79-69
Γερμανία - Ουκρανία..................64-52
Ισπανία - Λετονία.......................79-70

ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ


Κάντε κλικ στην φώτο για να δείτε τις διασταυρώσεις 

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ


Φωτορεπορτάζ από τον αγώνα της Εθνικής Νέων με τη Βοσνία Ερζεγοβίνη.


 

 

Προημητελικοί Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών (Β’ Κατηγορία) Χαλκίδα - Φωτορεπορτάζ


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Παρασκευή  22/7
Μαυροβούνιο - Πολωνία.........................63-51
Κροατία - Μ. Βρετανία............................69-53
Ελλάδα - Βοσνία Ερζεγοβίνη..................77-51
Ισλανδία - Γεωργία..................................94-54

ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ


Κάντε κλικ στην φώτο για να δείτε τις διασταυρώσεις 

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

O τελευταίος προημιτελικός του Ευρωπαϊκού U20 της Χαλκίδας: Ισλανδία-Γεωργία 94-54


Η Ισλανδία κυριάρχησε από το πρώτο λεπτό και νίκησε πολύ εύκολα τη Γεωργία με 94-54 στον τελευταίο προημιτελικό του Ευρωπαϊκού U20 της Χαλκίδας. Έτσι πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά, όπου το βράδυ του Σαββάτου (21:00) θα αντιμετωπίσει την οικοδέσποινα Ελλάδα, με τους ηττημένους να περιορίζονται σε αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 5-8. 

Ισλανδία - Γεωργία..............................94-54
Δεκάλεπτα: 29-5, 45-24, 65-36, 94-54
Διαιτητές: Ρότσα (Πορτογαλία), Ντενκόφσκι (ΠΓΔΜ), Αμπρόσοφ (Ουκρανία).
Ισλανδία (Στέφανσον): Χέρμανσον 4, Γένσον, Γκούντμουντσον 13, Μπίργκισον 12, Πάλσον 15, Στέφανσον 15, Γιόνσον 12, Βίγκνισον 2, Άγκουστσον 7, Γκίλφασον 10, Χλίνασον 4.
Γεωργία (Τσερκεζισβίλι): Τουρτζιλάτζε 12, Ρεβαζασβίλι 14, Γκουγκεσασβίλι, Μασκούλια 7, Ντ. Λομίτζε 3, Γκογκνάτζε 2, Γκιοργκάτζε, Ισιάνι 9, Καβταράτζε 2, Ν. Λομίτζε, Τβαλαμπεϊσβίλι 2, Ζουζάτζε 3.

http://basket.gr/

Δηλώσεις Χαραλαμπόπουλου-Λούντζη μετά τον αγώνα Ελλάδα - Βοσνία Ερζεγοβίνη (vid)


Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και Μιχάλης Λούντζης δήλωσαν πως η αποστολή της Εθνικής Νέων Ανδρών στο Ευρωπαϊκό U20 της Χαλκίδας δεν έχει ολοκληρωθεί με την πρόκριση στα ημιτελικά, μετά τη νίκη επί της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης.

Δηλώσεις Ηλία Παπαθεοδώρου μετά τον αγώνα Ελλάδα - Βοσνία Ερζεγοβίνη


Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου επισήμανε τη σημασία της πρόκρισης τη Εθνικής Νέων Ανδρών στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού U20 μετά τη νίκη επί της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης, αλλά υπενθύμισε πως ο στόχος της ανόδου στην πρώτη κατηγορία δεν έχει ακόμη επιτευχθεί.

Κανένα πρόβλημα και με τη Βοσνία Ερζεγοβίνη οι Νέοι(U20) : Ελλάδα -Βοσνία Ερζεγοβίνη 77-51


Το... άγχος κράτησε ένα δεκάλεπτο, η αγωνία άρχισε να μειώνεται στο δεύτερο, για να έρθει το δεύτερο ημίχρονο για να ζωγραφιστούν χαμόγελα και να φτάσει η Ελλάδα στη νίκη με το τελικό 77-51 επί της Βοσνίας Ερζεγοβίνης στο «Τ. Καμπούρης» στη Χαλκίδα.

Το ένα μεγάλο βήμα είχε γίνει και απομένει ένα ακόμη αύριο (απέναντι στο νικητή της αναμέτρησης Ισλανδία-Γεωργία) για να σφραγίσει η ελληνική ομάδα την επιστροφή στην Κατηγορία των μεγάλων, εκεί όπου ανήκει!

Αναβάλλεται επ’αόριστον το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων


Η FIBA ενημέρωσε με επιστολή της τις ενδιαφερόμενες ομοσπονδίες πως αναβάλλεται το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων, που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στην Τουρκία (30/7-7-8).

Μεταξύ άλλων η επιστολή αναφέρει:

«Λαμβάνοντας υπόψην τις επιστολές επτά ομοσπονδιών και την ανησυχία που εκφράζουν γονείς για την ασφάλεια των παιδιών τους η FIBAαποφάσισε να αναβάλλει επ’αόριστον τη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18 που ήταν προγραμματισμένο να γίνει στη Σαμψούντα της Τουρκίας. Η FIBAδιερευνά την πιθανότητα η διοργάνωση να πραγματοποιηθεί στο τέλος του 2016 ή στις αρχές του 2017.»

Αύριο η πρεμιέρα απέναντι στην ΠΓΔΜ για την Εθνική Νεανίδων για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα B’ Κατηγορίας


Τις υποχρεώσεις της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα B’ Κατηγορίας που θα διεξαχθεί στο Σεράγεβο αρχίζει αύριο η Εθνική Νεανίδων.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θέλει να μπει με το… δεξί στους αγώνες απέναντι στην ΠΓΔΜ (19.45) κάνοντας την καλύτερη δυνατή πορεία με αρχικό στόχο την πρόκριση στην οκτάδα της διοργάνωσης.

Η Ελλάδα συμμετέχει στον Γ’ Όμιλο και θα έχει αντιπάλους εκτός από την ΠΓΔΜ τις Εσθονία, Ιρλανδία και Αγγλία, με τις δύο πρώτες ομάδες να προκρίνονται στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ανακοίνωσε την πρώτη μεταγραφή της η Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΛΑΡΙΣΑΣ


"Όπως υποσχεθήκαμε: νέα αρχή, φρέσκα πρόσωπα! Καλωσορίζουμε λοιπόν το νέο μέλος της ομάδας μας, Μαριάννα Τριανταφύλλου, η οποία είναι και η πρώτη μας μεταγραφή!

Με καταγωγή από την υπέροχη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε το μπάσκετ στον Π.Σ.Ευκαρπίας. Παίζοντας με τη φανέλα του Ε.Ο.Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης, για 18 χρόνια, πήρε Πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης 2013-2014 αλλά και πολλές εμπειρίες από την Α2 Εθνική κατηγορία. Στη συνέχεια ήρθε η μεταγραφή στην ιστορική Μ.Ε.Ν.Τ. Θεσσαλονίκης! Αγωνίζεται στις θέσεις 4 και 5."

Δεύτερος προημιτελικός του Ευρωπαϊκού U20 της Χαλκίδας: Κροατία - Μ. Βρετανία 69-53


Η Κροατία επιβλήθηκε εύκολα της Μεγάλης Βρετανίας με 69-53 στον δεύτερο προημιτελικό του Ευρωπαϊκού U20 της Χαλκίδας. Έτσι στον πρώτο ημιτελικό του Σαββάτου θα αναμετρηθεί με το Μαυροβούνιο, ενώ οι ηττημένοι θα διεκδικήσουν πλέον μία θέση μεταξύ 5-8.

Ελλάδα - Βοσνία -Ερζεγοβινη για το Ευρωπαϊκό Νέων (U20), ζωντανά στις18:45 από το «Τ. Καμπούρης» της Χαλκίδας


Ο Στέργιος Χατζόπουλος στον Γ.Σ.Αλμυρού


Ακόμη μία μεταγραφή για την ομάδα μπάσκετ του ΓΣ Αλμυρού.Ο γκαρντ Στέργιος Χατζόπουλος, 24 ετών, αποκτήθηκε με υποσχετικής ενός έτους  από τον ΓΣ Βόλου στον οποίο αγωνιζόταν  τα τελευταία χρόνια. Έτσι,η ομάδα του Παναγιώτη Γκουγκουτούδη ολοκλήρωσε την τέταρτη μεταγραφή της, είχαν προηγηθεί οι μεταγραφές των  Γιάννη Καραγιώργου, Ηλία Βαλαμούτη και Νίκου Παραλίκη.

Τον Δημήτρη Νταλό ανακοίνωσε ο Ερμής Αγιάς


Ο Γ.Σ. Ερμής Αγιάς σε συνέχεια της ανανέωσης του φετινού ρόστερ με ταλαντούχους αθλητές ανακοινώνει την απόκτηση του Δημήτρη Νταλού. Ο 21 χρονος σέντερ ύψους 2,05 ξεκίνησε από το Σπάρτακο Λάρισας και πέρυσι αγωνίστηκε στον Γ. Σ. Λάρισας. Ο Δημήτρης Νταλός γίνεται μέλος στην οικογένεια του Ερμή Αγιάς και θα συμμετέχει στην προσπάθεια του συλλόγου μας στη Β' Εθνική. Τον καλωσορίζουμε!

Πρώτος προημιτελικός του Ευρωπαϊκού U20 της Χαλκίδας: Μαυροβούνιο-Πολωνία 63-51


Η πρώτη ομάδα των ημιτελικών του Ευρωπαϊκού U20 της Χαλκίδας έγινε το Μαυροβούνιο, καθώς επικράτησε 63-51 της Πολωνίας στο «Τάσος Καμπούρης». Οι νικητές θα αντιμετωπίσουν εκείνον του ζευγαριού Κροατία-Μεγάλη Βρετανία, ενώ οι ηττημένοι για τις θέσεις 5-8 θα παίξουν με τον ηττημένο του ίδιου αγώνα. Το Μαυροβούνιο είχε εξ αρχής ένα μικρό προβάδισμα, που έφτασε στις αρχές της τρίτης περιόδου και στο 45-33, η Πολωνία ισορρόπησε γρήγορα (47-45), αλλά στην τελευταία περίοδο έχασε την επαφή με το σκορ και έμεινε εκτός τετράδας. 

Νέα συμπτώματα γαστρεντερίτιδας στην Εθνική Νέων


Δυο νέα συμπτώματα γαστρεντερίτιδας ανησύχησαν τους υπεύθυνους της  Εθνικής ομάδας Νέων ενόψει του σημερινού προημιτελικού με την Βοσνία.

Μετά τον Μουράτο και οι Τσαλμπούρης και Μπιλλής παρουσίασαν προβλήματα γαστρεντερίτιδας, όχι  βέβαια  τόσο έντονα , αλλά ικανά να μην τους επιτρέψουν  να πάρουν μέρος στις χθεσινές προπονήσεις. 

Ας ελπίσουμε ότι μέχρι την ώρα του αγώνα θα νιώσουν καλύτερα και θα μπορέσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα του ΠΑΟΚ και του ΑΡΗ στο Basketball Champions League


Γνωστό έγινε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα των Ελληνικών ομάδων (ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ) για το  Basketball Champions League
Αναλυτικά:
1η αγωνιστική (19/10)
Ρόσα Ράντομ – ΠΑΟΚ
Helios Suns – ΑΡΗΣ

2η αγωνιστική (26/10)
ΠΑΟΚ – Ουσάκ – ΑΕΚ Λάρνακας/Κλουζ
ΑΡΗΣ – Νικητής 13