Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Στους ομίλους του Eurocup ο Ολυμπιακός!


Μετά από αρκετά χρόνια η Ελλάδα θα έχει και πάλι εκπρόσωπο σε ευρωπαϊκή διοργάνωση καθώς η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού θα λάβει μέρος στο Eurocup.

Οι 32 ομάδες που θα λάβουν μέρος στη regular season θα χωριστούν σε δύο περιφέρειες, με τις “ερυθρόλευκες” να είναι μια από τις 12 ομάδες που προκρίθηκαν απευθείας στη φάση των ομίλων, από την Conference 1…

Αναλυτικά…
Sparta&K Moscow Region Vidnoje                               4th ranked RUS (1)*
PBC MBA Moscow                                                        5th ranked RUS (1)
Dynamo Novosibirsk Region                                         6th ranked RUS (1)
AGÜ Spor                                                                      4th ranked TUR (2)
Galatasaray                                                                    5th ranked TUR (2)
Pinkk Pecsi 424                                                              3rd ranked HUN (5)
Aluinvent DVTK Miskolc                                               4th ranked HUN (5)
Good Angels Kosice                                                      1st ranked SVK (10)
Hoptrans Sirenos                                                            1st ranked LTU (12)
Maccabi Bnot Ashdod                                                    1st ranked ISR (14)
TTT Riga                                                                        1st ranked LAT (18)
Olympiacos SFP                                                           1st ranked GRE (24)
ΠΗΓΗ: http://www.eurohoops.net/

Η “βασίλισσα” Ρεάλ παρέμεινε στον θρόνο της!


Η Ρεάλ νίκησε (91-84) την Μπαρτσελόνα στον τέταρτο τελικό και με 3-1 νίκες κατέκτησε το 33ο πρωτάθλημα της ιστορίας της.
Ο Σέρχιο Γιουλ (21π.) ήταν ο πρωτοστάτης κι αναδείχθηκε δίκαια MVP των τελικών, ενώ ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ (14π., 6ασ.) αυτός που μίλησε σε κρίσιμα σημεία στο φινάλε, για να κάνει η “βασίλισσα” το back-to-back, πανηγυρίζοντας τον τρίτο τίτλο τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Καταλυτική ήταν κι η παρουσία των Τόμπκινς (14π. με 5/5διπ.), Ρέγιες (11π.) και Αγιόν (9π., 9ρ.).

Η Μπαρτσελόνα μπήκε καλύτερα στο παρκέ, η άμυνα ζώνης των φιλοξενούμενων δημιούργησε πολλά προβλήματα στους Μαδριλένους. Στην άλλη άκρη του παρκέ ο Τόμιτς έκανε πολύ καλή δουλειά και σημειώνοντας 9 πόντους βοήθησε την ομάδα του να προηγηθεί ακόμα και με 26-17, λίγο πριν το φινάλε της πρώτης περιόδου.

Στον Άρη ο Ηλίας Διαλεσιώτης του Κρόνου Τρικάλων


Ένας ακόμη ταλαντούχος Τρικαλινός παίκτης του Κρόνου Τρικάλων στο μπάσκετ , ο 15χρονος Ηλίας Διαλεσιώτης, θα δοκιμάσει τις δυνατότητες του σε μια μεγάλη ομάδα. Ο διεθνής ύψους 2.00 μ. σμολ φόργουορντ έκλεισε συμφωνία με την ομάδα του Άρη Θεσσαλονίκης και θα παίξει στα τμήματα υποδομής του συλλόγου της Θεσσαλονίκης σε αρχικό στάδιο. Μια ακόμη σημαντική στιγμή (μετά την μεταγραφή του Θανάση Αμβράζη στον Παναθηναϊκό) τόσο για τον σύλλογο του Κρόνου όσο και για τον νεαρό αθλητή.

ΠΗΓΗ: http://trikalasportiva.gr/

Νέων Γυναικών: Ελλάδα – Σερβία 41-59


Στο δεύτερο φιλικό αγώνα στο πλαίσιο του τουρνουά Prague Open 2016 η Εθνική Νέων Γυναικών γνώρισε την ήττα από τη Σερβία με 59-41.
Οι διεθνείς μας φάνηκαν κουρασμένες από τον χθεσινό αγώνα με την Τσεχία και γι’ αυτό το λόγο η ομοσπονδιακή προπονήτρια Ελένη Καφαντάρη χρησιμοποίησε όλες τις παίκτριες κάνοντας μάλιστα πολλές δοκιμές.

Δεκάλεπτα: 4-19, 14-29, 22-45, 41-59
ΕΛΛΑΔΑ (Καφαντάρη): Κιλαζίδου 7(1), Στεφάνου, Γεροστεργίου 2, Σταμάτη 4, Παυλοπούλου 9(1), Χριστινάκη, Θεοδώρου, Ντάνου 5(1), Νίξινα 2, Κοντογιώργου 2, Καραμπάτσα 6, Λούκα 4.
ΣΕΡΒΙΑ (Μπούλι): Ζετς 3, Κάτανιτς 2, Στεβάνοβιτς, Σούμπασιτς 14, Βοϊνοβιτς 15(3), Κούκιτς, Κρβεντάκιτς 7, Ντιμιτρίγιεβιτς, Ιλιτς 3, Αρσενιτς, Νόγκιτς 6, Σπασόγιεβιτς 9.

Η Ελένη Καφαντάρη τόνισε μετά το τέλος του αγώνα: «Δεν έχουμε δέσει ακόμα σαν ομάδα και χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας γρήγορα από το πρώτο δεκάλεπτο. Είχαμε πρόβλημα στην άμυνα και λόγω της πίεσης δεν μπορούσαμε να τρέξουμε μπροστά. Θέλουμε δουλειά στην τακτική σε άμυνα και επίθεση και θα προσπαθήσουμε να το διορθώσουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα».

Η Ελεάννα Χριστινάκη ένιωσε ένα τράβηγμα στους κοιλιακούς και δεν πήρε μεγάλο χρόνο συμμετοχής.

Στο άλλο ματς του τουρνουά το Ισραήλ επικράτησε με 48-39 της Σουηδίας.

Η Εθνική ομάδα έχει αύριο ρεπό και οι αγώνες που θα γίνουν για το τουρνουά είναι: 17.30 Σουηδία-Γερμανία, 20.00 Τσεχία-Σερβία.

2η ΗΜΕΡΑ του 27ου Πανελληνίου Κορασίδων (ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ)

ΠΑΟΚ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ...........................................48-47
Την πρώτη τους νίκη στο 27ο Πανελλήνιο Κορασίδων πέτυχαν οι κορασίδες του ΠΑΟΚ που επικράτησαν, μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της δεύτερης μέρας, με 48-47 του Εργοτέλη.

Δεκάλεπτα: 7-18, 24-26, 34-37, 48-47
Διαιτητές: Ταρενίδης-Ορφανός
ΠΑΟΚ (Παπαδόπουλος-Μελετιάδης): Σιακαβάρα, Καλούτσικου 1, Τσαλή 11(1), Ζέρβα Ε. 7, Θεοδώρου 13, Αθανασιάδου 2, Στεργίου 10(2), Μπαλιούση 4.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Χατζηδάκης-Κομψέλης): Σεμερτζάκη 4, Γιαλιαδάκη 2, Ξενάκη 6, Αποστολοπούλου, Κριμίλη 20(4), Παπαδοπούλου, Γιαννουλάκη 4, Μαρτιμιανάκη 6, Θωμά 5(1).
 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ...............54-45
Έχοντας προβάδισμα από τα πρώτα λεπτά ο Παναθηναϊκός πέτυχε τη δεύτερη νίκη του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων επικρατώντας με 54-45 του Απόλλωνα Πτολεμαΐδας.

Δεκάλεπτα: 18-13, 30-19, 39-36, 54-45
Διαιτητές: Παπαγερίδης-Ντόγκας
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ(Καντζιλιέρης-Αρχιμανδρίτης): Τσινάσα 17, Μουρίκη 3, Τσέτα 9(1), Κυρίου 4, Γρύλια 8, Τάρλα, Πράπα 10, Κασδαγλή 3.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ(Παπαδημητρίου-Τσιακμάκη): Κοτζαϊτση 24, Καραφουλίδου, Τρυφωνίδου 3(1), Δανιηλίδου, Κουρτίδου 1, Σιδέρη, Χαϊντάρι 6, Αντωνίου, Γρηγοριάδου 11.
 

ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ – ΕΣΠΕΡΟΣ.....................54-29
Έχοντας προβάδισμα από την αρχή του αγώνα ο Πρωτέας Βούλας επικράτησε του Εσπέρου Πατρών με 54-29 και πέτυχε τη δεύτερή του νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια στο Πανελλήνιο Κορασίδων.

Δεκάλεπτα: 18-5, 28-12, 44-20, 54-29
Διαιτητές: Λόρτος-Γαζέτας
ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ (Σόφτσης): Χατζηβασιλείου 7, Αναστασοπούλου, Μωραϊτη , Καραλή 3, Κοντοθανάση 12(4), Κεκλίκογλου, Παυλινέρη 4, Καραμπάτσου 13, Μακρή, Κορρέ 7(1), Διαμαντή, Δανδουλάκη 8.
ΕΣΠΕΡΟΣ ΠΑΤΡΑΣ (Μπαζίνας): Αναγνωπούλου, Ψυρρή 9(2), Νάτσκου 5(1), Ράγκου, Μπαλάση, Τσιακμά 2, Καϊση, Τραγούστη 2, Καλύβα, Γιαννακοπούλου, Αργυροπούλου 2, Λανταβού 9.
 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
Β
Α
Ν
Η
ΕΠ.
ΑΜ.
Δ
1
ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ
4
2
2
0
123
92
31
2
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
4
2
2
0
97
76
21
3
EΣΠΕΡΟΣ
3
2
1
1
82
80
2
4
ΠΑΟΚ
3
2
1
1
79
90
-11
5
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
2
2
0
2
110
117
-7
6
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ
2
2
0
2
71
107
-36


Λύση συνεργασίας Δαναών και του προπονητή στις Ακαδημίες Κ. Κατσανού


Η διοίκηση του Α.Σ. Δαναοί Τρίκαλα , ανακοινώνει την λύση της συνεργασίας με τον προπονητή στις Ακαδημίες του συλλόγου, Κώστα Κατσανό. Η απόφαση πάρθηκε για παραβίαση του καταστατικού του συλλόγου και για αντιδεοντολογική συμπεριφορά. Κάνουμε γνωστό στους γονείς των παιδιών της ακαδημίας , ότι οποιαδήποτε ενέργεια του συγκεκριμένου προπονητή από δω και πέρα δεν έχει καμία σχέση με τον σύλλογο των Δαναών.

ΠΗΓΗ: http://danaoi.gr/

Ανανέωσε με Κεραυνό ο Γιώργος Πάσχος


Μετά από πολύωρες και εντονότατες διαπραγματεύσεις εν μέσω εντόνων διαπληκτισμών τελικά μετά και την βοήθεια του Κώστα Γκίκα ο Γιώργος Πάσχος ανανέωσε με την ομάδα του Κεραυνού.

Νέο απόκτημα για την ομάδα του Κεραυνού


Καινούργια  μεταγραφή ανακοίνωσε για τη νέα αγωνιστική περίοδο,  η ομάδα του ΚΕΡΑΥΝΟΥ.
Σε δηλώσεις του,  παράγοντας της ομάδας μας  είπε τα εξής:"Σιγά σιγά ολοκληρώνεται το παζλ!!!το κερασάκι σε λίγες μέρες!!!Μαζί μας την νέα χρόνια θα είναι και ο (γίγαντας)Δημήτρης Σταθάκος που μαζί με τα αλλά παιδιά ευελπιστούμε να συνθέσουν ένα δυνατό νεανικό σύνολο τόσο στο αντρικό όσο και στο εφηβικό τμήμα του κεραυνού.καλώς ήρθες Δημήτρη σου ευχόμαστε υγεία και τύχη στην δύσκολη χρόνια που έρχεται για σένα!!!"

Επιστρέφει στον Αλμυρό ο Καραγιώργος


Σύντομη φαίνεται πως ήταν η παρουσία του Γιάννη Καραγιώργου στην ομάδα της Νίκης Βόλου καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος γκαρντ, “σεσημασμένος” σκόρερ, θα επιστρέψει για τη σεζόν 2016-17 στον ΓΣ Αλμυρού. Με την αλμυριώτικη ομάδα, έπαιξε τρεις σεζόν και είχε εξαιρετική παρουσία. Ο Καραγιώργος ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Ανάληψης. Το 1999, σε ηλικία 16 ετών, συμμετείχε σε πανελλήνιο πρωτάθλημα, κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο.Το 2004 πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό Βόλου, με τον οποίο κέρδισε την άνοδο από τη Γ' στη Β' Εθνική. Το 2006 μετακινήθηκε στον Ίωνα Βόλου, κερδίζοντας ακόμα μία άνοδο από την Α1 ΕΣΚΑΘ στη Γ' Εθνική. Το 2008 επιστρέφει στον Ολυμπιακό, ενώ ένα χρόνο μετά πήγε στη Μεταμόρφωση. Έπειτα από πολλά χρόνια παρουσίας στις εθνικές κατηγορίες, αγωνίστηκε στον Γ.Σ. Αλμυρού από το 2012 έως το 2015, όντας σταθερά ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του.

ΠΗΓΗ: http://magnesiasports.gr/

Ανανέωσε με τους Δαναούς ο Παύλος Γκότσης


Ο έκτος παίχτης που ανανέωσε ενόψει της νέας σεζόν με την ομάδα των Δαναών είναι ο Παύλος Γκότσης. Ο 19χρονος ικανός Σμολ φόργουορντ ύψους 1.95 θα ενισχύσει και τη νέα αγωνιστική περίοδο τους Δαναούς μετά από μια εξαιρετική χρονιά που πέρασε.Είναι φοιτητής στο ΤΕΦΑΑ Τρικάλων και ξεκίνησε από τον Προμηθέα Πατρών με τον οποίο έπαιξε και στην Γ΄Εθνική.

ΠΗΓΗ: http://danaoi.gr/

«Σεφτέ» με Ναούμ ο Ήφαιστος! Ανανέωσε ο Τσιγγενόπουλος!


Την πρώτη του μεταγραφική προσθήκη ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου πραγματοποίησε ο Ήφαιστος Καρδίτσας. Η ομάδα του Σπύρου Παππά ήρθε σε συμφωνία με τον Σωτήρη Ναούμ, ο οποίος θα ενισχύσει την περιφέρεια των Κιτρινόμαυρων στην Α1 ΕΣΚΑΘ της προσεχούς σεζόν.

Ο Ναούμ είναι 21 ετών και αγωνίζεται ως πλεϊμέικερ με έφεση στο σουτ και με αθλητικά προσόντα, με τον Καρδιτσιώτη περιφερειακό να μετράει ήδη αρκετά χρόνια εμπειρίας στην κατηγορία, παρά το νεαρό της ηλικίας του.

Ο Ναούμ ξεκίνησε την καριέρα του από τον Απόλλωνα Καρδίτσας και στη συνέχεια μεταπήδησε στον Α.Σ.Κ., όπου παρέμεινε για δύο χρόνια, συμμετέχοντας στην Α1 ΕΣΚΑΘ.

Ακολούθως, ο Καρδιτσιώτης περιφερειακός βρέθηκε στην Α1 ΕΚΑΣΘ και στον Μέγα Αλέξανδρο Θεσσαλονίκης για να επιστρέψει στην Καρδίτσα και τον Απόλλωνα, με τον οποίο πανηγύρισε την άνοδο στην Α2 ΕΣΚΑΘ τη σεζόν 2013-14.

Η επόμενη χρονιά θα τον βρει στον Γ.Σ. Σοφάδων, με τη φανέλα του οποίου τερμάτισε στην 3η θέση του Δυτικού Ομίλου της Α1 ΕΣΚΑΘ, ενώ πέρυσι πραγματοποίησε την 3η του θητεία στον Απόλλωνα Καρδίτσας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ναούμ συμμετείχε στα κλιμάκια των Εθνικών ομάδων Βορείου Ελλάδος.

Παράλληλα, ο Ήφαιστος ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας του με τον Γιώργο Τσιγγενόπουλο. Ο έμπειρος φόργουορντ αποτελεί σταθερή λύση στο σκοράρισμα των Κιτρινόμαυρων τα τελευταία δύο χρόνια, έχοντας ευχέρεια στη διείσδυση αλλά και το σουτ από τη μέση απόσταση.

Ο 33χρονος παίχτης που έχει αγωνιστεί -μεταξύ άλλων- σε Α.Σ. Καρδίτσας και Ολυμπιακό Καρδίτσας θα παραμείνει για 3η σεζόν στο συγκρότημα του Σπ. Παππά, έχοντας πανηγυρίσει την άνοδο στην Α1 ΕΣΚΑΘ της σεζόν 2014-15.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ήφαιστου:
«Η διοίκηση του Ήφαιστου Καρδίτσας ανακοινώνει την απόκτηση του Σωτήρη Ναούμ από τον Απόλλωνα Καρδίτσας και την παραμονή του Γιώργου Τσιγγενόπουλου στο ρόστερ της ομάδας και την επόμενη χρονιά».

ΠΗΓΗ: http://karditsasportiva.gr/

Στο δ.σ. του ΣΕΠΚ ο Γιάννης Καρακατσούνης


Στο διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης εκλέχθηκε ο Γιάννης Καρακατσούνης. Στα πλαίσια του διεθνούς σεμιναρίου ατομικής βελτίωσης "Μάκης Δενδρινός" που διεξήχθη στο Κοντόπευκο της Αγίας Παρασκευής, διεξήχθησαν οι αρχαιρεσίες του ΣΕΠΚ, με την ψηφοφορία των μελών για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου.

Οι 15 πρώτοι σε ψήφους ήταν οι εξής: Παναγιώτης Γιαννάκης, Σωκράτης Ηλιάδης, Γιάννης Χρυσανθόπουλος, Νίκος Κεραμέας, Γιάννης Κτιστάκης, Δημήτρης Μισιακός, Μάγδα Γεωργίου, Βαγγέλης Μάγειρας (Αθήνα), Σούλης Μαρκόπουλος, Παρασκευάς Μουρατίδης, Σωτήρης Κοκκινόπουλος (Θεσσαλονίκη), Δημήτρης Μανωλιτσάκης (Πάτρα - Πελοπόνησος, Ιόνιοι Νήσοι), Γιώργος Βελισσαράκος (Κρήτη - Νήσοι Αγαίου), Γιάννης Καρακατσούνης (Κεντρική Ελλάδα - Ήπειρος), Παναγιώτης Αθανασιάδης (Βόρεια Ελλάδα - πλην Θεσσαλονίκης).

ΠΗΓΗ:http://www.magnesiasports.gr/