Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Σάββατο 9 Απριλίου 2022

Συνεχίζει να γράφει ιστορία η Larisa BC/ ΚΑΕ Λάρισα (Φώτο)

Η Λάρισα έγραψε ιστορία! Η νίκη με 74 - 70 επί του ΠΑΟΚ στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νεάπολης για την 21η Αγωνιστική τη Stoiximan Basket League ήταν η 9η νίκη στη σεζόν, η οποία και αποτελεί ρεκόρ ομάδας στη κατηγορία!

Ήττα από ΑΕΛ και πικρός υποβιβασμός για ΕΑΛ.

  

Η ΕΑΛ δεν κατάφερε να πάρει θετικό αποτέλεσμα από την ΑΕΛ ώστε να έχει μαθηματικές ελπίδες για σωτηρία την τελευταία αγωνιστική  , καθώς γνώρισε την ήττα με 42-67 και πλέον υποβιβάζεται επιστρέφοντας και πάλι στην Α2 ΕΣΚΑΘ.

Εύκολη νική του Ίωνα επί των "μικρών" του Δαναού.

Με το ευρύ 78-50 ο Ίωνας κέρδισε με συνοπτικές διδαικασίες την ομάδα των Δαναών η οποία κατέβηκε στο παιχνίδι με την παιδική ομάδα.

Πανηγυρισμοί ανόδου στην Γ΄Εθνική από την Ανόρθωση (9/4/2022)

Φινάλε με ήττα για τη Νίκαια 2012 στα Γιάννινα.


Η σεζόν για την Νίκαια 2012 τελείωσε με μια αναμενόμενη ήττα από την πρωταθλήτρια ομάδα του Σπάρτακου Ιωαννίνων με 101-59 , στο κλειστό γυμναστήριο της Λιμνοπούλας (ΠΕΑΚΙ, Πανηπειρωτικό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων), αλλά τίποτα δεν μπορεί να μειώσει το κατόρθωμα της Λαρισινής ομάδας που κατάφερε να σώσει την κατηγορία με τις 4 νίκες που κατέκτησε στο 2ο γύρο.

Υπερπρωταθλητής Β’ ΕΣΚΑΘ ο Γ.Σ.Τυρνάβου "Λέοντας"

Ο Γ.Σ.Τυρνάβου "Λέοντας" , στο κλειστό γυμναστήριο του Παλαμά, νίκησε 60-73 τον Κρόνο Τρικάλων και αναδείχθηκε Υπερπρωταθλητής της Β’ ΕΣΚΑΘ, ρίχνοντας  αυλαία στο φετινό πρωτάθλημα της Ένωσης

Δηλώσεις του αγώνα Αίολος / Γόμφοι-Ολυμπιακός Βόλου (Φόρος - Βλιώρας)

Ανοδος για Ανόρθωση , υποβιβασμός για ΕΑΛ, ΑΕΒΔ και Καλαμπάκα - Αποτελέσματα - Βαθμολογία Α1 ΕΣΚΑΘ 9/4/2022

           

Μετά και τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής της Α1 ΕΣΚΑΘ, η Ανόρθωση παίρνει την άνοδο για την Γ΄Εθνική  ενώ αντίθετα υποβιβάζονται ΕΑΛ, ΑΕΒΔ και Καλαμπάκα.

Να κλείσει με νίκη μια επιτυχημένη χρονιά θέλει ο Γ.Σ.Αμπελώνα

Εορταστικό χαρακτήρα θα έχει η αναμέτρηση της ομάδας μπάσκετ του Αμπελώνα με την ομάδα του Αγρινίου, για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, καθώς οι Αμπελωνίτες έχουν εξασφαλίσει από καιρό την παραμονή τους στην κατηγορία, ενώ με την εκτός έδρας νίκη τους, την περασμένη αγωνιστική στην Πρέβεζα κατέκτησαν και μαθηματικά την 5η θέση στη βαθμολογία.

Αποτελέσματα - Βαθμολογία και τα φύλλα αγώνα της Α2 Εθνικής (9/4/2022).

     

Σε αγώνες για την 26η αγωνιστική της Α2 Ανδρών σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Ν. Κεραυνός - Ακαδημία Φούντα 71-36 (Προημιτελικός Παίδων Θεσσαλίας)

Χωρίς να συναντήσει δυσκολία ο Ν. Κεραυνός επικράτησε και στη Λάρισα , στον επαναληπτικό αγώνα για την προημιτελική φάση , της Ακαδημίας  Φούντα με 71-36 και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τα ημιτελικά παίδων Θεσσαλίας .  

Κράτησε το απόλυτο της έδρας ο Αίολος / Γόμφοι, 77-58 τον Ολυμπιακό Βόλου (Φώτο)

Σ’ ένα παιχνίδι όπου έγιναν πολλά και ενδιαφέροντα ο Αίολος/Γόμφοι κράτησε το απόλυτο στα εντός έδρας παιχνίδια, αφού επιβλήθηκε με 77-58 του Ολυμπιακού Βόλου.

Ήττα από την Ελευθερούπολη για τον ΑΣ Καρδίτσας


Στον αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 26ης αγωνιστικής της Α2 Ανδρών, η Ελευθερούπολη επικράτησε της Καρδίτσας 78-72.

ΚΒΑ - Νίκη Βόλου 60-48 (Προημιτελικός Παίδων Θεσσαλίας) Φώτο+vid

Η Νίκη Βόλου γνώρισε την ήττα με 60-48 στον επαναληπτικό αγώνα που έγινε στην Καρδίτσα από την ΚΒΑ, αλλα πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά παίδων Θεσσαλίας έχοντας καλύτερη διαφορά πόντων,  καθώς είχε επικρατήσει στον πρώτο αγώνα στο Βόλο με 51-29 .

Πρόγραμμα - αποτελέσματα Α1 ΕΣΚΑΘ 9/4/2022 (Συνεχής ενημέρωση)

Α1 ΕΣΚΑΘ

Όλα έτοιμα για τον Φιλανθρωπικό αγώνα ανάμεσα σε παλαίμαχους Μαγνησίας και Λάρισας . (Δηλώσεις)

 

Αύριο Κυριακή 10 Απριλίου στο κλειστό γυμναστήριο της Αγριάς θα διεξαχθεί αγώνας μπάσκετ ανάμεσα στους Παλαίμαχους Μαγνησίας και τους αντίστοιχους της Λάρισας. σ’ ένα παιχνίδι για καλό σκοπό. 

Τραυματισμός Χρήστου Σούλη: Οι ευχαριστίες και το παράπονο του πατέρα.

Από τον κ. Γεώργιο Σούλη , πατέρα του άτυχου νεαρού παίκτη της Νίκης Βόλου Χρήστου Σούλη , ο οποίος τραυματίστηκε  στο παιχνίδι της ανδρικής ομάδας με αντίπαλο τον Αίολο/Γόμφοι ,   λάβαμε την παρακάτω επιστολή την οποία και δημοσιεύουμε αυτούσια:

Αποτελέσματα-Βαθμολογία Euroleague (8/4/2022) vid

  



Τα αποτελέσματα της Euroleague είναι: