Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

ΣΤΑ ΒΥΣΣΙΝΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΜΠΟΥΛΗΣ.


Η ομάδα μπάσκετ της Α.Ε.Λ. με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον αθλητή Γιάννη Σταμπουλή, μια σημαντική προσθηκη στη θέση "4" ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Ο 25χρονος, ύψους 2.02 Καβαλιώτης φόργουορντ ξεκίνησε από την εφηβική ομάδα του Άρη (με την οποία μάλιστα αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας το 2009) και έχει αγωνιστεί στην Α2 με τις ομάδες του Κ.Α.Ο.Δράμας, Πιερικού, Ικάρων Σερρών και ΟΦΗ.


Την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε με την ομάδα της Καβάλας στην Α1 Εθνική, έχοντας σε 21 παιχνίδια και 9.8 λ.μ.ο., 3.8 π.μ.ο.

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ
"Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα της Α.Ε.Λ. για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Εύχομαι να έχουμε υγεία ώστε με δουλειά και προσπάθεια να καταφέρουμε να πετύχουμε το στόχο μας στο δύσκολο πρωτάθλημα της Α2 και να συνεχίσει η Α.Ε.Λ. να αγωνίζεται σε αυτό."

Σταυριανή Βιντσιλαίου για την άνοδο στην Α' κατηγορία νεανίδων :«Υπήρχε καλή χημεία στην ομάδα»


Το δικό της λιθαράκι στην άνοδο της Εθνικής Νεανίδων στην Α’ Κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος έβαλε η Σταυριανή Βιντσιλαίου.

Η 18χρονη φόργουορντ, που έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις στο Σεράγεβο, μίλησε για την επιτυχία τονίζοντας ότι η ομάδα για να φτάσει στο στόχο της είχε καλή χημεία και ότι όλες οι παίκτριες έβαλαν μπροστά «το εμείς και όχι το εγώ».

Βελτιωτικές παρεμβάσεις στο κλειστό γυμναστήριο του Αμπελώνα από την Περιφέρεια.


Παρεμβάσεις πρόκειται  να γίνουν στο κλειστό γυμναστήριο του Αμπελώνα με σκοπό την βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων του. Αυτό έγινε γνωστό μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό. Το έργο υλοποιείται από πόρους ΚΑΠ και με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λάρισας , με προϋπολογισμό 130.000 ευρώ.

Ο κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο αθλητισμός είναι φιλοσοφία ζωής. Τα κλειστά γυμναστήρια πέρα από τον καθαρά αθλητικό τους ρόλο, αποτελούν πόλους έλξης για τους κατοίκους των Δήμων, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Με τα αθλητικά έργα, τις πολλαπλές διοργανώσεις και τα πρωταθλήματα δημιουργήσαμε ρεύμα αθλητικού τουρισμού στην Θεσσαλία. Η Θεσσαλία είναι η πρώτη αθλητική περιφέρεια στη χώρα και εκεί επιθυμούμε να παραμείνει».

Αναχώρηση της Εθνικής Κορασίδων για Ρουμανία - Δηλώσεις Τάκη Μπακογεώργου


H Εθνική Κορασίδων αναχωρεί (15.50) για τη Ρουμανία η Εθνική Ομάδα Κορασίδων (U16). Στην πόλη Οραντέα, θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16 (Β’ Κατηγορίας), το οποίο θα διεξαχθεί 5-14 Αυγούστου.

Η σκληρή προετοιμασία ολοκληρώθηκε, επί ελληνικού εδάφους, με πρωινή προπόνηση.

Ορισμός ημερομηνιών κληρώσεων Εθνικών Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου


Οι κληρώσεις της Α2, Β’ (1ος Όμιλος), Γ’ (1ος & 2ος Όμιλος) Εθνικής κατηγορίας Ανδρών, Α1, Α2 (1ος Όμιλος) Εθνικής κατηγορίας Γυναικών, Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών και Γυναικών θα διεξαχθούν την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016 (12.00) στο Ξενοδοχείο DivaniCaravel(αίθουσα ILISSOS).

Επίσης, οι κληρώσεις της Β’ (2ος Όμιλος), Γ’ (3ος & 4ος Όμιλος) Εθνικής κατηγορίας ανδρών και Α2 (2ος Όμιλος) Εθνικής κατηγορίας Γυναικών θα διεξαχθούν την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου2016 στην αίθουσα Διαλέξεων του ΕΓ Μίκρας στη Θεσσαλονίκη.

Ο Τηλέμαχος Βησσαρίου κλήθηκε στην Εθνική Παμπαίδων U15 για το 2ο Διεθνές Κύπελλο.


Το 2ο Διεθνές Κύπελλο U15 θα διεξαχθεί στον Κολινδρό 22-26 Αυγούστου.

Στο τουρνουά θα πάρουν μέρος η Ρουμανία και η Βουλγαρία. Οι παίκτες που έχουν κληθεί είναι οι: Γιάννης Μπαλαμότης (Παναθηναϊκός), Ζώης Καράμπελας (Μαρκόπουλο), Άρης Σωτηρίου (Μαντουλίδης), Κώστας Βλάσιος (Προμηθέας), Δωρόθεος Δατσιάδης (Άργος Ορεστικό), Νίκος Ρογκαβόπουλος (Δούκας), Παναγιώτης Οικονόμου (Αμύντας), Νίκος Μιχαλόπουλος (Έσπερος Π.), Δημήτρης Κλωναράς (ΠΑΟΚ), Φίλιππος Βακουφτσής (ΠΑΟΚ), Τηλέμαχος Βησσαρίου (Κεραυνός), Βασίλης Σταυρακούκας (Πλάτων), Φώτης Γεωργαλάς (Αστέρια), Κώστας Καδράς (Καστοριά), Ηλίας Κρασάκης (Περιστέρι), Άγγελος Γραμματικός (Ολυμπιακός), Ανδρέας Τσουμάνης (Ολυμπιακός), Θωμάς Ζευγαράς (Ολυμπιακός), Αντώνης Καραγεωργίου (Φίλιππος Βέροιας), Βαλάντης Κουρτίδης (Ασπίδα Ξάνθης), Νίκος Λεκατσάς (Ίκαρος Καλλιθέας), Γιώργος Βούλγαρης (ΦΙΜΠΑ Πήγασος), Γιάννης Σιδηροηλίας (Άρης), Κλόντιαν Μούτσα (ΑΟ Ιεράπετρα).

Οι παίκτες που έχουν κληθεί και είναι από τη Θεσσαλονίκη θα πρέπει να βρίσκονται έξω από το Καυταντζόγλειο Στάδιο την Κυριακή 21/8/2016.

Δήλωση του πρόεδρου της ΚΑΕ Τρίκαλα BC Aries Βαγγέλη Φρύδα.


Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Τρίκαλα BC Aries Βαγγέλης Φρύδας έκανε την παρακάτω γραπτή δήλωση στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ: «Απ’ ότι καταλαβαίνω μετά και την τελευταία ανακοίνωση του Ερασιτέχνη οι άνθρωποι του αλλά και οι φίλα προσκείμενοι σε αυτόν δεν δύνανται να αναλάβουν τις τύχες της ομάδας μας στην Α1! Μοναδική λοιπόν περίπτωση να απολαμβάνουν Α1 τα Τρίκαλα είναι η εταιρεία Aries. Ελπίζω μόνο ο κ. Ρουσιαμάνης και ο κ. Κουτσιντάς να μην έχουν απογοητευτεί και ακούν Τρίκαλα και φεύγουν τρέχοντας!»

Αϊτή η δήλωση έγινε με αφορμή την ανακοίνωση του Ερασιτέχνη, που ήταν η εξής:

Νέα παράταση μεταγραφών ανακοίνωσε η ΕΟΚ.


Σας γνωρίζουμε πως, ενόψει της αγωνιστικής περιόδου 2016-17 και κατόπιν αιτήματος που δέχθηκε η ΕΟΚ από τα σωματεία Εθνικών Κατηγοριών (Β’ και Γ’ Εθνική Κατηγορία Ανδρών, Α1 και Α2 Εθνικής Κατηγορία Γυναικών), αποφασίστηκε να δοθεί νέα παράταση του χρονικού ορίου των μεταγραφών κατά 15 ημέρες. Οι μεταγραφές που αφορούν τα σωματεία αυτά θα ολοκληρωθούν στις 25/8/2016.

Ανακοινώθηκε η αποστολή της Εθνικής Ομάδας των Κορασίδων (U16) που θα ταξιδέψει για την Ρουμανία.


Μετά το τέλος της απογευματινής προπόνησης της Εθνικής Ομάδας των Κορασίδων (U16), ο ομοσπονδιακός προπονητής, Τάκης Μπακογεώργος, ανακοίνωσε την αποστολή που θα ταξιδέψει αύριο για την Ρουμανία.

Οι 12 παίκτριες που επιλέχθηκαν είναι οι: