Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Εντυπωσιακή τετραπλή ενίσχυση για ΑΕΒ Διμηνίου

Ένα δυνατό σύνολο που θα διεκδικήσει κάτι περισσότερο από την παραμονή του σκοπεύει να δημιουργήσει ενόψει της συμμετοχής της στην Α1 ΕΣΚΑΘ η ΑΕΒ Διμηνίου, που επέστρεψε αμέσως στην πρώτη τοπική κατηγορία.

Στο πλαίσιο αυτό ολοκλήρωσε τέσσερις αξιόλογες μεταγραφές, που αφορούν σε παίκτες που είναι φοιτητές στον Βόλο.

Αυτοί είναι:

-ο Δημήτρης Πανταζής από τον Απόλλωνα Καρδίτσας, που πέρσι δεν μπόρεσε να παίξει με τη Μεταμόρφωση, καθώς αποχώρησε από τη Γ’ Εθνική πολύ νωρίς. Ο καλαθοσφαιριστής γεννήθηκε στην Καρδίτσα στις 19/5/1995, έχει ύψος 1.97 και παίζει στην θέση του σμολ φόργουορντ. Οι προηγούμενες ομάδες που αγωνίστηκε ήταν ο Απόλλων Καρδίτσας, ο Α.Σ. Καρδίτσας και οι Τιτάνες Παλαμά.

“1,5 εκατ. ευρώ σε Μπουρούση ο Παναθηναϊκός”


Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε αναζήτηση Έλληνα σέντερ, μετά και την αποχώρηση του Γιώργου Παπαγιάννη από το ρόστερ της ομάδας, με τους “πράσινους” να προσπαθούν να κάνουν την υπέρβαση και να κάνουν δικό τους, τον Γιάννη Μπουρούση.

Σύμφωνα με τον Ισπανό δημοσιογράφο, Alejandro García, o Παναθηναϊκός προσφέρει 1,5 εκατ. ευρώ στον Καρδιτσιώτη σέντερ, προκειμένου να τον “ντύσει” στα “πράσινα”. Εάν ισχύει αυτή η εξαιρετική πρόταση, τότε δεν αποκλείεται ο Γιάννης Μπουρούσης να επιστρέψει στην Ελλάδα και να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ανεβάζοντας επίπεδο τη φροντ λάιν του “τριφυλλιού”.

ΠΗΓΗ:http://www.ebasket.gr/

«Ξεφυλλίζοντας» το περιοδικό του 43ου Πανελληνίου Παίδων (Βίντεο)


Νέων Ανδρών: Το «παρών» και ο Κώστας Αντετοκούνμπο


Η Εθνική Νέων Ανδρών είδε ένα νέο πρόσωπο να παρουσιάζεται στη σημερινή προπόνηση.

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο έφτασε στην Ελλάδα και από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» κατευθύνθηκε στο «Ι. Ζηρίνης» όπου είχε το προγραμματισμένο του ραντεβού το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

«Είμαι απλά χαρούμενος που είμαι εδώ», τόνισε ο Αντετοκούνμπο, για να προσθέσει: «Είναι κάτι που το ήθελα πολύ και το βλέπω να γίνεται πράξη. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Θέλω να γνωρίσω τους συμπαίκτες μου, το τεχνικό επιτελείο και να δουλέψουμε μαζί».

Η συνέχεια γράφτηκε στο παρκέ όπου κλήθηκε να γνωρίσει τους συμπαίκτες του, αλλά και τα... συστήματα της ομάδας.

ΠΗΓΗ:http://basket.gr/

Γ.Σ.Φαρσάλων:Και τώρα Διακοπές !!!


Με δύο τουρνουά έκλεισε η σεζόν για τους «λιλιπούτειους» αθλητές του τμήματος μπάσκετ του Γυμναστικού Συλλόγου Φαρσάλων.
Οι μικροί αθλητές απελευθερωμένοι πλέον από τα σχολικά τους «βάρη» έλαβαν μέρος σε δυο τουρνουά που διεξήχθησαν στον Αλμυρό Βόλου 21/06 και στον Παλαμά Καρδίτσας 26/6 και ανανέωσαν το ραντεβού τους με τους προπονητές Γιώργο και Χρήστο Αναγνωστόπουλο για την νέα σεζόν.
Σύσσωμη η ομάδα του Γυμναστικού ευχαριστεί θερμά τους μικρούς αθλητές για την άψογη συνεργασία και φυσικά τους γονείς που εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους στον Σύλλογο.
 

ΠΗΓΗ:http://www.ifarsala.gr/

43ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων - Οι 6 Μονομάχοι-Το πρόγραμμα των αγώνων-Οι προηγούμενοι πρωταθλητές


Η τελική φάση του 43ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων (Final 6) θα διεξαχθεί στα Τρίκαλα στο χρονικό διάστημα 28 Ιουνίου – 2 Ιουλίου 2016.
Θα επιχειρήσουμε σήμερα να ρίξουμε μια συνοπτική πρώτη ματιά στις ομάδες που έχουν κερδίσει τη συμμετοχή τους στην τελική φάση. Στο τέλος του άρθρου υπάρχει το Πρόγραμμα των αγώνων της Τελικής Φάσης, Πρωταθλήματος Παίδων. 
Σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΟΚ στην Τελική (Γ΄) Φάση θα πάρουν μέρος 6 σωματεία και συγκεκριμένα:
1) Ο Πρωταθλητής Ε.Σ.Κ.Α. , ΑΟΚ Ακαδημία Αθηνών
Πρωταθλητής αναδείχθηκε ο ΑΟΚ Ακαδημία Αθηνών (TeleUnicom Βasketball Αcademy Club), καθώς στις 13 Απριλίου επικράτησε εκτός έδρας με σκορ 65-50 του A.Σ.E Δούκα και κατέκτησε τον τίτλο φτάνοντας το 3-2, ολοκληρώνοντας την ολική ανατροπή, καθώς “κουβαλούσε” 2 ήττες από την κανονική περίοδο.
ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ - ΑΟΚ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ( 2 – 3 ). 58-48, 58-49, 58-67, 59-62, 65-50 .
Στα ημιτελικά η Ακαδημία Αθηνών είχε αποκλείσει τον Παναθηναϊκό (3-1) και ο Δούκας το Περιστέρι (3-0).

Ανανεώσεις στον Α.Ο. Καλαμπάκας


Η Διοίκηση του Α.Ο.Κ. ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας με τους Σπανό Κώστα, Ούτο Κώστα και Χαρτόπουλο Ρένο, παιδιά του Α.Ο. Καλαμπάκας που πρόσφεραν και θα προσφέρουν πολλά στο σύλλογο εντός και εκτός Γηπέδου.

Τους ευχαριστούμε πολύ και τους ευχόμαστε καλή χρονιά με πολλές επιτυχίες.

Σύντομα θα ανακοινωθούν και οι μεταγραφές παικτών της ομάδας οι οποίοι είναι αθλητές έμπειροι και αθλητές φιλόδοξοι οι οποίοι θα βοηθήσουν την ομάδα στο δύσκολο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ.

ΠΗΓΗ:http://trikalasportiva.gr/

Κωνσταντινίδης για Τρίκαλα BC Aries;


Δεν υπήρξε κάτι νεότερο στο θέμα του υποψηφίου να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των Τρικάλων BC Aries Χάρη Μαρκόπουλου και πέρα από την επαφή που υπήρξε ουδέν άλλο νεότερο.

Τα τελευταία νέα λένε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα πλέον να στραφεί η ομάδα στο πρόσωπο του Κύπριου προπονητή Αντώνη Κωνσταντινίδη και μάλιστα κερδίζει συνεχώς έδαφος αυτή η επιλογή.

Ο 41χρονος προπονητής εργάστηκε στη Σίγκαλ Πρίστινα του Κοσόβου με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα, ενώ έχει περάσει από τις εθνικές ομάδες Ανδρών και Γυναικών της Κύπρου, όπως και σε συλλόγους της Μεγαλονήσου, αλλά και στη ρουμανική Ροβινάρι πέρσι με την οποία επίσης κατέκτησε τίτλο.

Παραμένει στον Γ.Σ. Σοφάδων ο Μανόπουλος


Ο Γυμναστικός Σύλλογος Σοφάδων βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την συνέχιση της συνεργασίας του με τον πάουερ φόργουορντ της ομάδας μας Λάμπρο Μανόπουλο. Ο Μανόπουλος με συνεχή παρουσία στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ και έφεση στο σκοράρισμα θα αποτελέσει και φέτος έναν από τους κινητήριους μοχλούς στην προσπάθεια του συλλόγου για διάκριση. Το Δ.Σ. του συλλόγου του εύχεται μια επιτυχημένη χρονιά με υγεία.

ΠΗΓΗ: http://karditsasportiva.gr/

Επιστροφή Κώστα Παππά στον Α.Σ. Καρδίτσας!


O Α.Σ.Καρδίτσας ανακοινώνει την ένταξη στην ομάδα του Κώστα Παππά με ελεύθερη μεταγραφή από τον Απόλλωνα Καρδίτσας. Πιστός στη φιλοσοφία του, ο Α.Σ.Κ. επενδύει σε νέους και ταλαντούχους αθλητές, στους οποίους δίνει την ευκαιρία να ενταχθούν στο προπονητικό του πρόγραμμα και να αγωνισθούν στο πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Παρέμεινε στον Ολυμπιακό Βόλου ο Παρασκευάς.


Παίκτη του Ολυμπιακού Βόλου και για την επόμενη σεζόν θα αποτελεί ο Γιώργος Παρασκευάς.
Ο ύψους 1.96 πάουερ φόργουορντ συμφώνησε να φορά τα ερυθρόλευκα για μία ακόμη αγωνιστική περίοδο, παρά το γεγονός ότι δέχθηκε μία πολύ ικανοποιητική πρόταση από τη Νίκη, που ήθελε μία λύση πρώτης γραμμής μετά τη φυγή του Τάσσου.

Παίκτης της Νίκης ο B. Γιωτόπουλος


Μία νέα πολύ σημαντική μεταγραφική κίνηση έκανε η μπασκετική Νίκη Β., αφού ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του Βασίλη Γιωτόπουλου, που αγωνίζεται ως σούτινγκ γκαρντ . Ο παίκτης, που έκανε μία εξαιρετική χρονιά με τη Μεταμόρφωση πρόπερσι, αναγκάστηκε πέρσι μετά την αποχώρηση των κιτρινόμαυρων να αγωνιστεί στην Α2 ΕΣΚΑΘ με τη φανέλα του Ίωνα, για να μη μείνει ανενεργός, υπηρετώντας παράλληλα τη θητεία του.

Ανδρών: Τελευταίο τεστ στο Βελιγράδι


Η Εθνική Ανδρών αφήνει πίσω της την Κωσνταντινούπολη και τους δύο αγώνες προετοιμασίας με την Τουρκία και «πετάει» για το Βελιγράδι και το τελευταίο αγωνιστικό τεστ με αντίπαλο τη Σερβία.

Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν αύριο το βράδυ (28/6, 21.15) στην BeogradskaArena, ένα γήπεδο που «μιλάει» στους Έλληνες, αφού εκεί το 2005 στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης η Εθνική Ελλάδας. Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Φώτης Κατσικάρης, θα έχει στη διάθεσή του 14 παίκτες, καθώς στο Βελιγράδι αναμένεται να ενσωματωθεί στην αποστολή και ο Στράτος Περπέρογλου.

Ο προπονητής της Εθνικής Σερβίας, Σάσα Τζόρτζεβιτς, θα έχει στη διάθεσή του τους εξής 14 παίκτες:

Eurocup Women: Στον Δ’ Όμιλο ο Ολυμπιακός


Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του EuroCupΓυναικών και ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί στον Δ’ Όμιλο της διοργάνωσης.
Συγκάτοικοί του θα είναι η Γκουντ Έιντζελς Κόζιτσε (Σλοβακία), η Αλουινβέντ Μίσκολτς (Ουγγαρία) και η νικήτρια του αγώνα των προκριματικών Ινσταμπούλ Γουνιβερσιτέσι (Τουρκία)-YDUBGD(Τουρκία). Συνολικά θα αγωνιστούν 40 ομάδες, θα πραγματοποιηθούν και προκριματικοί αγώνες, από όπου θα προκύψει η τελική σύνθεση των ομίλων, ενώ υπάρχουν και γεωγραφικά κριτήρια.
Ο πρώτος αγώνας του Ολυμπιακού θα δοθεί εντός έδρας με αντίπαλο το νικητή του τούρκικου «εμφυλίου». Αναλυτικά το πρόγραμμα του:

Πέμπτη 27/10
Ολυμπιακός- Νικητής (Ινσταμπούλ Γουνιβερσιτέσι-YDUBGD)

Πέμπτη 3/11
Αλούινβεντ Μίσκολτς-Ολυμπιακός

Πέμπτη 10/11
Ολυμπιακός-Γκουντ Έιντζελς Κόζιτς

Πέμπτη 1/12
Νικητής (Ινσταμπούλ Γουνιβερσιτέσι-YDUBGD)-Ολυμπιακός

Πέμπτη 8/12
Ολυμπιακός-Αλούινβεστ Μίσκολτς

Πέμπτη 15/12

Γκουντ Έιντζελς Κόζιτσε-Ολυμπιακός


ΠΗΓΗ:http://basket.gr/

ΑΕΛ:οριστικοποιήθηκε η προσθήκη του Αλέξανδρου Κουβελά


Η Διοικούσα Επιτροπή της ΑΕΛ είναι στην ευχάριστη θέση να κάνει γνωστό ότι πριν από λίγο οριστικοποιήθηκε η προσθήκη στο δυναμικό της ομάδας του 19χρονου γκαρντ, Αλέξανδρου Κουβελά (1.91 μ.), που την τελευταία χρονιά αγωνίστηκε στην ομάδα της ΑΕΚ.

Ο Αλέξανδρος, που αγωνίζεται κατά κύριο λόγο ως πλέι μέικερ, κατάγεται από τον Ριζόμυλο Βελεστίνου και έχει αγωνιστεί σε Ολυμπιακό και Νίκη Βόλου, καθώς και σε Ολύμπια και Φοίνικα Λάρισας. Στη συνέχεια μεταπήδησε στην ομάδα του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, για να αποκτηθεί στη συνέχεια από την ΑΕΚ. Η δεδομένη επιθυμία του ίδιου του αθλητή αλλά και της ΑΕΛ έδωσαν τη δυνατότητα να φορέσει την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο τα «βυσσινί».

Ενίσχυση με Σπανόπουλο και Ζήση για τον ΓΣ Βόλου


Δύο μεταγραφές για το ΓΣ Βόλου. Ενισχύθηκε με τον νεαρό φερέλπιδα φόργουορντ Παναγιώτη Σπανόπουλο και τον πόιντ γκαρντ Βασίλη Ζήση. Ο 16χρονος ταλαντούχος Σπανόπουλος, πρώην παίκτης της ΑΕΒΔ, με πέρασμα από την ακαδημία της ΑΕΚ και μέλος της εθνικής παίδων, ήταν στο δυναμικό της Νίκης Βόλου τους τελευταίους μήνες, ενώ ο Ζήσης, φοιτητής στο Βόλο, έπαιζε στη Ζαγορά και πιο πριν στη Μεταμόρφωση.

Πανελλήνιο Παίδων: Αυλαία αύριο στα Τρίκαλα(ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)


Οι αγώνες της Τελικής Φάσης του 43ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Παίδων ξεκινούν από αύριο (Τρίτη 28 Ιουνίου) στα Τρίκαλα.Τα παιχνίδια του τουρνουά θα διεξαχθούν, στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Τρικάλων (Κατσιμήδου), μέχρι και το Σάββατο (2 Ιουλίου). Οι αγώνες διοργανώνονται από την ΕΟΚ και την ΕΣΚΑΘ με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και τον Δήμο Τρικκαίων.

Οι 6 φιναλίστ δείχνουν πανέτοιμοι να δώσουν το καλύτερο εαυτό τους και να προσφέρουν ωραίο θέαμα σε συναρπαστικές αναμετρήσεις. Το αυριανό εναρκτήριο τζάμπολ της διοργάνωσης θα γίνει με το ματς Πανιώνιος ΓΣ-ΑΟΚ Ακαδημία Αθ. (16.00). Στις 18.00 θα ξεκινήσει ο αγώνας ΑΠΣ Ασπίς Ξάνθης-ΟΦΗ. Η Τελετή Έναρξης είναι προγραμματισμένη για τις 19.30 και το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με το παιχνίδι ΑΣ Άρης-ΑΣΠ Προμηθέας (20.00).

Αναλυτικά το πρόγραμμα του τουρνουά:

Ο Παναγιώτης Γκουγκουτούδης παραμένει στην τεχνική ηγεσία του ΓΣ Αλμυρού


Ο Παναγιώτης Γκουγκουτούδης παραμένει στην τεχνική ηγεσία του ΓΣ Αλμυρού, ενόψει της σεζόν 2016-2017 στην Α1 ΕΣΚΑΘ και έτσι για δεύτερη χρονιά θα καθοδηγήσει τους Αλμυριώτες στη μεγάλη κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος.

Ο 36χρονος κόουτς υπήρξε αθλητής του ΓΣΑ για δύο έτη το 2012-14, αγωνίστηκε με τον ΓΣ Βόλου το 2014-15 και ήταν υπεύθυνος ακαδημιών του συλλόγου στη Νέα Αγχίαλο. Πέρυσι είχε την πρώτη του εμπειρία σε επίπεδο ανδρικής ομάδας.