Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Νέα μεταγραφή στον Ολυμπιακό Καρδιτσας


Ο Ολυμπιακός Καρδίτσας. ανακοίνωσε την απόκτηση του Κωστή Θώδη, ισχυροποιώντας έτσι την περιφερειακή του γραμμή.

Ο Καρδιτσιώτης Κωστής Θώδης είναι 36 ετών, πλεϊμέικερ , και έχει αγωνιστεί σε Φιλαθλητικό Καρδίτσας, Γ.Σ. Φαρσάλων, Τιτάνες Παλαμά και Α.Σ.Κ., ενώ με τις δύο τελευταίες ομάδες είχε παρουσίες και στη Γ’ Εθνική.

Ξεκίνημα αύριο με Γαλλία για την Εθνική Νέων Γυναικών


Στη μάχη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μπαίνει αύριο η Εθνική Νέων Γυναικών. Στην πρεμιέρα των αγώνων που θα γίνουν στο Ματοσίνιος της Πορτογαλίας θα αντιμετωπίσει (20.30) τη Γαλλία.

Η Εθνική έκανε σήμερα το απόγευμα την τελευταία της προπόνηση με όλες τις αθλήτριες να είναι στη διάθεση της ομοσπονδιακής προπονήτριας Ελένης Καφαντάρη. Στόχος της Ελλάδας είναι η παραμονή στην Α’ Κατηγορία συμμετέχοντας σε ένα δύσκολο όμιλο, καθώς εκτός από τη Γαλλία θα αντιμετωπίσει τη Λετονία και την Ολλανδία.

Ανδρών:Ελλάδα – Κροατία 61-66 (vid)


Ήττα και αποκλεισμός για την Εθνική μας από την Κροατία με 61-66 για το  προολυμπιακό τουρνουά του Τορίνο , πληρώνοντας το πολύ κακό 1ο ημίχρονο , που η διαφορά σε κάποιο σημείο είχε φτάσει ακόμα και τους 24 πόντους (13-37).
Στον αυριανό τελικό του προολυμπιακού τουρνουά, αντίπαλός της  Κροατίας θα είναι η νικήτρια του άλλου ημιτελικού ανάμεσα στην οικοδέσποινα Ιταλία και το Μεξικό. 

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ.............................61-66
Τα δεκάλεπτα: 13-31, 34-44, 49-52, 61-66.
ΕΛΛΑΔΑ (Κατσικάρης): Αθηναίου, Καλάθης 3, Μπουρούσης 8, Μάντζαρης 3, Αγραβάνης 7, Παπαπέτρου 9, Χαραλαμπόπουλος, Μπόγρης, Περπέρογλου 13, Αντετοκούνμπο Γ. 9, Κουφός 4, Αντετοκούνμπο Θ. 5
ΚΡΟΑΤΙΑ (Πέτροβιτς):  Μπάμπιτς, Κρούσλιν, Στίπτσεβιτς, Σιμόν 11, Χεζόνια 6, Σάριτς 16, Ούκιτς 2, Πλάνινιτς 2, Μπιλάν 9, Σάκιτς, Αράποβιτς, Μπογκντάνοβιτς 20.

 
 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΕΛ


H πολυετής πορεία του Γιάννη Παπαχρήστου στο ελληνικό μπάσκετ χαρακτηρίζεται από την ουσιαστική αγωνιστική παρουσία του, καθώς σε κάθε σύλλογο που έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του έχει προσδώσει μεγαλύτερη δυναμική. Σ' αυτό το πλαίσιο, η Διοικούσα Επιτροπή της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΛ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ο Γιάννης Παπαχρήστος επιστρέφει, μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε και σφραγίστηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο σήμερα.

Ο Γιάννης έχει αγωνιστεί με την ΑΕΛ ΓΣ στην Α1 Εθνική Κατηγορία, την περίοδο 2006-2008, ενώ είχε προηγηθεί η συμμετοχή του στην Α1 με τον ΓΣΛ. Έχει αγωνιστεί επίσης στην πρώτη κατηγορία με τις ομάδες των ΠΑΟΚ, Σπόρτινγκ, Τρικάλων και ΓΣ Ολύμπια. Την τελευταία αγωνιστική περίοδο αγωνίστηκε στη Β' Εθνική ως μέλος του Γυμναστικού Συλλόγου Λαρισαίων 1928.

Θεωρούμε δεδομένο ότι ο Γιάννης Παπαχρήστος θα αποτελέσει ένα βασικό κομμάτι της ΑΕΛ για τη νέα αγωνιστική περίοδο και στο πρωτάθλημα στο οποίο θα συμμετέχει και τον καλωσορίζουμε θερμά στην ομάδα!

ΕΔΩ ΤΟΡΙΝΟ: Ελλάς-Κροατία, η προθέρμανση της Ομάδας


Τουρνουά Φιλίας (Παγκορασίδες U15): Ισπανία-Ελλάδα 66-63


Η Εθνική Παγκορασίδων έκανε ένα πραγματικά εξαιρετικό παιχνίδι, για να ηττηθεί τελικά στη δεύτερη παράταση από την οικοδέσποινα Ισπανία με 66-63 στο πλαίσιο της πρώτης μέρας του τουρνουά Φιλίας στη Μελίγια.

Αύριο στις 11.00 η Ελλάδα αντιμετωπίζει τη Γαλλία.

Ισπανία - Ελλάδα..........................66-63
Δεκάλεπτα: 10-14, 30-27, 46-41,49-49(κ.α.), 56-56(1η παρ.), 66-63(2η παρ.)
Ισπανία (Λαχόζ): Πουιγκρός 10,Μπεργκάρα 2,Πουέγιο 5, Ρότερς 6, Γκάλβε 16, Ερνάντεθ 10, Αρόγιο 6, Φλόρεθ 3, Βιγιαλόμπος 4 , Γκαμάρα, Γκαρθία 4
Ελλάδα (Μίχα): Σεμερτζάκη, Αναστασοπούλου 10, Κάραλη, Βαντισούρη 3, Κοντραφούρη 5, Κριμίλη 20, Χατζηλεοντή 13, Μπενέκη 10, Ετζέζα 2, Θεοδώρου

Ο Μπαρτζώκας στην Μπαρτσελόνα


Ο Μπαρτζώκας ταξίδεψε στη Βαρκελώνη όπου έφτασε το μεσημέρι και ολοκλήρωσε τη συμφωνία του με την ομώνυμη ομάδα  αφού πρώτα είχε επιτευχθεί συμφωνία με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν (πληροφορίες κάνουν λόγο για 600.000 ευρώ).

Ο ηλικίας 51 ετών Γιώργος Μπαρτζώκας θα είναι ο νέος προπονητής της ομάδας μπάσκετ της Μπαρτσελόνα για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο Μπαρτζώκας πέρυσι ήταν προπονητής της Λοκομοτίβ Κουμπάν που απέκλεισε την Μπαρτσελόνα του Τσάβι Πασκουάλ στα προημιτελικά της Ευρωλίγκα . Έχει προπονήσει αρκετές ομάδες στην Ελλάδα: Ολυμπιακός (2012-14), Πανιώνιος (2010-12), Μαρούσι (2008-10) και Ολύμπια Λάρισας ( 2006-09).

Στα επιτεύγματά του ως προπονητής περιλαμβάνονται η Ευρωλίγκα με τον Ολυμπιακό το 2013 και ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο με τον ίδιο σύλλογο.

Η διοίκηση της Μπαρτσελόνα θα παρουσιάσει στο τέλος του μήνα τον Έλληνα τεχνικό μαζί με τη νέα διοικητική δομή του τμήματος μπάσκετ .

www.fcbarcelona.com

Εθνική παγκορασίδων:Ισπανια - Ελλαδα ΤΩΡΑ ΖΩΝΤΑΝΑ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ Φιλία Τουρνουά U15 Μελίλια 2016


Τουρνουά Φιλίας (Παμπαίδες U15): Ισπανία-Ελλάδα 94-43


Η Εθνική Παμπαίδων  ηττήθηκε από την οικοδέσποινα Ισπανία στο τουρνουά Φιλίας στη Μελίγια με 94-43.
Αύριο στις 13.00 θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία.
Ισπανία - Ελλάδα..........................94-43
Δεκάλεπτα: 22-13, 50-27, 77-37, 94-43
Διαιτητές: Γκριτζιόνι, Ολιότ
Ισπανία
(Θαμόρα): Μουνιόθ 9, Γκαρθία 2, Μεχίας, Γκαρθία Μ. 8, Φερνάντεθ 22. Λόπεθ 10, Βιέχο 13, Αλδερέτε 3, Αλδάμα, Βάθκεθ 6, Ντίκε 10, Πραδίγια 11
Ελλάδα (Αστεριάδης): Βλάσιος 7 , Κουρτίδης 1, Μιχαλόπουλος 3, Βησσαρίου 6, Ρογκαβόπουλος 8 , Μπαλαμώτης 1, Σωτηρίου 4, Κωστίκας, Καδράς 2, Σταυρακούκας 1, Σιδηροηλίας 10, Γεωργαλάς




Γιώργου Κουτιβή ανακοίνωσε ο Ολυμπιακός Καρδίτσας


Ο Ολυμπιακός Καρδίτσας. ανακοίνωσε την απόκτηση του Γιώργου Κουτιβή, που πέρυσι αγωνίζονταν στον Α.Ο. Καλαμπάκας.

Ο Κουτιβής είναι 19 ετών, πλεϊμέικερ , προέρχεται από τον Γ.Α.Σ. Αετό Αθήνας και εκπληρώνει τις φοιτητικές του υποχρεώσεις στα Τρίκαλα.

Εθνική Νέων Ανδρών (U20): Η υποδοχή στη Χαλκίδα από το Δήμαρχο, Χρ. Παγώνη (vid) (photos)



Ακολουθούν φωτογραφίες από την άφιξη και την πρώτη προπόνηση της Εθνικής Νέων Ανδρών στην Χαλκίδα

Προπονητής του Φάρου Κερατσινίου ο Γιάννης Τζήμας

Την έναρξη της συνεργασίας του με τον Γιάννη Τζήμα ανακοίνωσε επίσημα ο Φάρος Κερατσινίου. Ο Λαρισαίος  τεχνικός ανέλαβε την ομάδα του Φάρου, έχοντας ως στόχο να οδηγήσει την ομάδα στην άνοδο στη Basket League, όπως έχει κάνει  και με Ολύμπια Λάρισας ,  ΓΣΛάρισας , ΑΣ Τρίκαλα ,  Αίολο Τρικάλων και Καβάλα .

Η δήλωση του Γιάννη Τζήμα:
“Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για τη συμφωνία μου με το Φάρο Κερατσινίου. Μια ομάδα με ιστορία και με υπέροχο κόσμο. Με πολλή δουλειά, υπομονή και χαμηλούς τόνους θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για τους στόχους που οραματίστηκαν γι” αυτήν την ομάδα ο κ. Βαγγέλης Τσάπας, ο Ανδρέας Πολέμης και τα μέλη της Διοίκησης του Φάρου Κερατσινίου“

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Φάρου Κερατσινίου  :
“Η οικογένεια του Φάρου Κερατσινίου καλωσορίζει τον προπονητή, Γιάννη Τζήμα στην ομάδα μας. Ο κ. Τζήμας θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Ανδρέα Πολέμη και θα είναι αυτός που θα ηγηθεί του Φάρου μας για τη νέα αγωνιστική χρονιά.

Δηλώσεις Κατσικάρη και Μπουρούση για το σημερινό ημιτελικό του προολυμπιακού (vid)


Οι δηλώσεις του Φώτη Κατσικάρη:

“Οι δυο αγώνες με το Ιράν και το Μεξικό αξιοποιήθηκαν, πέραν του αποτελέσματος, ως συνέχεια της προετοιμασίας μας για τα δυο νοκ αουτ παιχνίδια που έπονται. Είχαμε μόνο τρία φιλικά και με σοβαρότητα αντιμετωπίσαμε το Ιράν και το Μεξικό, ώστε να βελτιώσουμε το αμυντικό και το επιθετικό κομμάτι μας, ενώ κυρίως θέλαμε να δώσουμε χρόνο συμμετοχής σε περισσότερους παίκτες και να ανοίξουμε το ροτέσιον.

Ανακοίνωση Επιτροπής Πρωταθλημάτων


Ο ΑΟ Π. Φαλήρου απέσυρε την συμμετοχή του από το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών (1ος Όμιλος), για την αγωνιστική περίοδο 2016-17. Την θέση του καταλαμβάνει, με βάση την σειρά προτεραιότητας, ο ΑΟ Κυρίαρχοι Παλ. Κοκκινιάς.

Κορυφαίος προπονητής στην Basket League ο Δημήτρης Πρίφτης


Ο Δημήτρης Πρίφτης αναδείχθηκε ως ο κορυφαίος προπονητής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ για τη σεζόν 2015-16, όπως ανακοίνωσε ο ΕΣΑΚΕ.
Ο 48χρονος κόουτς ήταν πρώτος με 15 ψήφους έναντι 8 του συναδέλφου του, του Ολυμπιακού Γιάννη Σφαιρόπουλου στην ψηφοφορία των προπονητών και των αρχηγών των 14 ομάδων. Στην ψηφοφορία των εκπροσώπων των ΜΜΕ ισοψήφησε με τον κόουτς των «ερυθρολευκών» (πήραν από 8 ψήφους) και στην ψηφοφορία του κοινού συγκέντρωσε 1.097 προτιμήσεις έναντι 514 του Σφαιρόπουλου, που είχε αναδειχθεί καλύτερος προπονητής του Πρωταθλήματος την περασμένη σεζόν.

Εφήβων: Ιταλία-Ελλάδα 63-45


Η Εθνική Εφήβων ηττήθηκε 63-45 από την Ιταλία στην πρεμιέρα του τουρνουά του Ροζέτο στην Ιταλία.
Ιταλία - Ελλάδα..........................63-45
Δεκάλεπτα: 19-7, 34-24, 57-32, 63-45
Ιταλία (Καπομπιάνκο): Μασόνε 3, Αντέλι 2, Παγιόλα 3, Βισκόντι 7, Καρούζο 4, Οχίλια 5, Μπαρμπόν 2, Μπουκαρέλι 4, Μπαλντάσο 10, Σιμιόνι 14, Μετζανότε 5, Τζιουστέτο 4
Ελλάδα (Ελευθεριάδης): Καλαϊτζάκης 5 (4ρ), Κούτρας 2, Γοργόνης 4,Μαχαιριανάκης 4, Δομπρογιάννης 1 (5ρ), Μπολάτογλου 6, Παπαδάκης Στ. 1, Παπαδάκης Κ. 3 (2α), Κουρέπης 5, Αγραβάνης 5, Χρηστίδης 5, Τάτταρης 4