Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Δηλώσεις Δημήτρη Σταμάτη - Κώστα Αντετοκούνμπο και Ηλία Παπαθεοδώρου μετά τον αγώνα με Ολλανδία (vid)


Δηλώσεις Σταμάτη και  Αντετοκούνμπο: 
Δημήτρης Σταμάτης και Κώστας Αντετοκούνμπο στάθηκαν στην αγάπη του κόσμου για την Εθνική Νέων Ανδρών, με τον πρώτο να αναφέρεται στην πολύ καλή άμυνα απέναντι στην Ολλανδία και τον δεύτερο στο ντεμπούτο του, τον τραυματισμό του και την παρουσία των δύο αδερφών του στο γήπεδο.

Μια νίκη μακριά από την παραμονή η Νέων Γυναικών: Ελλάδα – Γερμάνια 52-47


Μια νίκη μακριά από την παραμονή στην Α’ Κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Ματοσίνιος της Πορτογαλίας βρίσκεται η Εθνική Νέων Γυναικών.

Στον πρώτο από τους δύο τελικούς που έχει επικράτησε με 52-47 της Γερμανίας και αύριο θα αγωνιστεί στις 19:45 με την Τουρκία η οποία επικράτησε με 62-59 της Σλοβακίας. Η Εθνική ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και είχε σε εξαιρετική μέρα τη Μαριέλλα Φασούλα με 19 πόντους και 13 ριμπάουντ, ενώ άτυχη στάθηκε η Γωγώ Σταματη που τραυματίστηκε στο τέλος της τρίτης περιόδου. Πολλή καλή ήταν και η Παυλοπούλου με 11 πόντους, 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Το πανόραμα της 2ης ημέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων U20 της Χαλκίδας

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ 2ης ΗΜΕΡΑΣ
Σάββατο 16/7
«Τ. Καμπούρης»
Πορτογαλία-Αρμενία..............................70-54
ΠΓΔΜ-Μαυροβούνιο..............................44-67
Πολωνία-Λευκορωσία.............................80-51
Ελλάδα-Ολλανδία....................................68-36
Ισλανδία-Ρωσία.......................................71-65

«Μ. Μερκούρη»
Μ. Βρετανία-Ιρλανδία.............................66-56
Κόσοβο-Αλβανία.....................................62-55
Βοσνία Ερζεγοβίνη-Σλοβακία.................97-51
Βουλγαρία-Κροατία................................47-81

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΟΜΙΛΩΝ




Κάντε κλικ στην φώτο για να δείτε τις βαθμολογίες των ομίλων
 

 

Eυρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων (U20) : Ελλάδα-Ολλανδία 68-36


Ζευγάρωσε τις νίκες της η Εθνική Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών με το 68-36 επί της Ολλανδίας στο ΚΓ «Τ. Καμπούρης» στη Χαλκίδα.

Ήταν λίγο μέχρι η άμυνα να αρχίσει να αποδίδει καρπούς. Το 12-12 (5’45’’), έγινε 27-12 (16’) με την ελληνική ομάδα να βρίσκει τα εύκολα καλάθια που αναζητούσε, κλείνοντας κάθε διάδρομο και περιορίζοντας την... ορατότητα σε κάθε σουτ των Ολλανδών.

Φωτορεπορτάζ από τον αγώνα της Εθνικής Νέων με την Ολλανδία.


 

 

Ελλάδα - Γερμανία (φάση 13-16) για το Ευρωπαϊκό Νέων Γυναικών, ζωντανά στις 20:30 από το Ματοσίνιος της Πορτογαλίας


U20: Μ. Βρετανία-Ιρλανδία 66-56 για τον 3ο Όμιλο που μετέχει και η Εθνική Ελλάδος


Τη δεύτερη νίκη της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών σημείωσε η Μ.Βρετανία, η οποία για τον Γ Όμιλο επικράτησε με 66-56 της Ιρλανδίας στο κλειστό Γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» της Χαλκίδας.

Μ. Βρετανία - Ιρλανδία....................66-56 
Δεκάλεπτα: 19-18, 33-32, 49-44, 66-56
Διαιτητές: Βοϊνοβιτς (Μαυροβούνιο), Αμπρόσοβ (Ουκρανία), Κουνελλές (Κύπρος)
Μ. Βρετανία (Καπούλας): Ράσελ 2, Άρισολ 7, Κάρεϊ 18, Γουίλιαμς 11, Ντανγκ Ακόντο 14, Γκόρντον 3, Στιλ 3, Ενγουακμπόσο 2, Λόσον 5, Χάνσον-Γιανγκ , Ιντόγου 1 .
Ιρλανδία (Ο’ Νιλ): Ο’Χάνλον 3, Κουμπς 9, Γκίλιγκαν , Μπάρον , Μπράνελι 3, Ο’ Σι, Τάμον 4 , Φλαντ 9, Μπλάουντ 20, Νίρι 4, Κίρναν 4.

U20: Κόσοβο-Αλβανία 62-55 για τον 3ο Όμιλο που μετέχει και η Εθνική Ελλάδος


Μετά από μια δυνατή αναμέτρηση για τον Γ’ Όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό Γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» το Κόσοβο νίκησε με 62-55 την Αλβανία.

Κόσοβο - Αλβανία.............................62-55
Δεκάλεπτα: 15-14, 29-30, 44-43, 62-55
Διαιτητές: Ρότσα (Πορτογαλία), Κάροβιτς (Βοσνία), Ρομανόβ (Ρωσία)
Κόσοβο (Σελμάνι): Αχμέτι 6, Πέτσι 14, Μάλα, Κούκι 4, Ζεκίκι 2, Καντούσα 17, Γιακούπι, Σέχου 7, Μπαλούκου, Γκάσι Ε. 13.
Αλβανία (Βούγιατσιτς): Γκορέα, Μπράρι 2, Ταφλάι 19, Ντάνιελ Λεκντρεάι 2, Ζίκα 6, Στραζιμίρι 5, Ντοντ Λεκντρεάι 18, Μπέλι, Σούσκου 3, Τρόια.

http://basket.gr/

Ήττα στο 2ο φιλικό της Εθνικής Νεανίδων από τη Ρουμανία με 51-33. Δηλώσεις Γερεουδάκη


Δεν τα κατάφερε στο δεύτερο φιλικό παιχνίδι που έδωσε στο Βουκουρέστι η Εθνική Νεανίδων.

Ηττήθηκε από την οικοδέσποινα Ρουμανία με 51-33 σε έναν αγώνα όπου παρουσιάστηκε ιδιαίτερα άστοχη στα ελεύθερα σουτ. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιάννης Γερεουδάκης και οι συνεργάτες του, πάντως, είδαν τις αδυναμίες της Εθνικής και θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν πάνω σ΄ αυτές με τις παίκτριες ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας (23-31/7, Σεράγεβο). Η Ελλάδα αύριο (18.45) θα αντιμετωπίσει τη Βουλγαρία.

Η Ασπίδα Ξάνθης ανακοίνωσε τον πρώην παίχτη του Γ.Σ.Λάρισας Τσιαβέ Θανάση.


Η Ασπίδα Ξάνθης ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον αθλητή Τσιαβέ Θανάση. Ο νεαρός guard, που αποτελεί προσωπική επιλογή του προπονητή μας, την σεζόν που ολοκληρώθηκε έπαιξε στην Β΄εθνική κατηγορία με την φανέλα του Γ.Σ Λάρισας. Διακρίνεται για τις οργανωτικές του ικανότητες ενώ θεωρείται και ως ένας από τους καλύτερους αμυντικούς της Β΄ εθνικης.
Από την πλευρά μας καλωσορίζουμε τον Θανάση στην οικογένεια της ΑΣΠΙΔΑΣ και του ευχόμαστε υγεία και εκπλήρωση όλων των στόχων της επόμενης χρονιάς.

Ελλάδα - Ολλανδία για το Ευρωπαϊκό Νέων (U20), ζωντανά στις 18:45 από το «Τ. Καμπούρης» της Χαλκίδας


Στο Γ.Σ.Φαρσάλων ο Φάνης Παπακώστας


Η Διοίκηση του Γ.Σ.Φαρσάλων μετά και τις δηλώσεις της Διοικούσα Επιτροπή της ΑΕΛ και του ίδιου του παίχτη τα βρήκε σε όλα όπως φαίνεται με τον 37 χρόνο σέντερ Φάνη Παπακώστα ο οποίος αναμένεται να αποτελέσει την τέταρτη μεταγραφή των Φαρσαλινών.

Χώρισαν σαν φίλοι ΑΕΛ και Φάνης Παπακώστας (Δηλώσεις)


Η Διοικούσα Επιτροπή της ΑΕΛ θέλει να ευχαριστήσει τον Φάνη Παπακώστα για τα όσα προσέφερε την τελευταία αγωνιστική περίοδο στην ομάδα. Η παρουσία του ήταν καταλυτική στο να πετύχει η ομάδα τους στόχους της. Θέλει δε να του ευχηθεί καλή συνέχεια στην επαγγελματική και προσωπική του ζωή, καθώς και κάθε επιτυχία στις υποχρεώσεις του με τον ΓΣ Φαρσάλων στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής Κατηγορίας.

ΔΗΛΩΣΗ ΦΑΝΗ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ
«Ευχαριστώ τα μέλη της διοίκησης, το τεχνικό επιτελείο της ΑΕΛ και τους συμπαίκτες μου για την αγωνιστική χρονιά, παλεύοντας όλοι μαζί για το καλύτερο δυνατό.

Οι καλύτερες στιγμές της ελληνικής ομάδας από τον αγώνα με την Ιρλανδία


Εθνική Νέων:Η παρακάμερα του αγώνα Ιρλανδία-Ελλάδα και οι εκδηλώσεις αγάπης του κόσμου


Εθνική Νεανίδων: Ρουμανία – Ελλάδα 47-64


Με τον καλύτερο τρόπο άρχισε τα φιλικά στο Βουκουρέστι η Εθνική Νεανίδων. Μετά από καλή εμφάνιση επικράτησε με 64-47 της Ρουμανίας με τις δύο ομάδες να αναμετρώνται εκ νέου αύριο στις 16.00.
Η Ελλάδα που προετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ήταν καλύτερη και είχε το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του φιλικού. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιάννης Γερεουδάκης χρησιμοποίησε και τις 12 αθλήτριες που έχει πάρει μαζί του στην αποστολή δοκιμάζοντας διάφορα σχήματα.

Ανακοίνωση Γ.Σ Φύλλου για τον προγραμματισμό της νέας χρονιάς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«O Γ.Σ Φύλλου θέλει να ευχηθεί στους αθλητές Φαλιάκη Βαγγέλη και Σφακιανό Ιπποκράτη υγεία και επιτυχίες με την νέα τους ομάδα (Ήφαιστο Καρδίτσας).

Πολλά συγχαρητήρια και στον αθλητή Κωστόπουλο Αποστόλη που οι επιδόσεις του στις Πανελλαδικές ήταν πολύ καλές. Του ευχόμαστε καλά αποτελέσματα.

Ο Γ.Σ Φύλλου, μοναδικός εκπρόσωπος του νομού Καρδίτσας στην συγκεκριμένη κατηγορία, (Α2 ΕΣΚΑΘ) κάνουμε γνωστό στους φίλους της ομάδας και όχι μόνο, ότι παρά τις πολλές και σημαντικές ελλείψεις μια ομάδα ατόμων-αθλητών του συλλόγου θα προσπαθήσουμε με δικά μας έξοδα ώστε να βρεθούν νέοι αθλητές να στελεχώσουν την ομάδα και με αξιοπρέπεια να συμμετάσχει ο Γ.Σ Φύλλου στο νέο πρωτάθλημα της περιόδου 2016-2017.

Σε λίγες ημέρες θα είμαστε σε θέση να σας ανακοινώσουμε περισσότερα για την προσπάθεια αυτή».

Φωτορεπορτάζ από τον αγώνα της Εθνικής Νέων με την Ιρλανδία.

 

 

Το πανόραμα της 1ης ημέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων U20 της Χαλκίδας

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ 1ης ΗΜΕΡΑΣ
Παρασκευή 15/7
«Τ. Καμπούρης»
Αλβανία-Μ. Βρετανία........................44-62
Ολλανδία-Κόσσοβο...........................69-40
Κροατία-Ρουμανία...........................100-67
Ιρλανδία-Ελλάδα...............................47-93
Σλοβακία-Βουλγαρία.........................73-83

«Μ. Μερκούρη»
Μαυροβούνιο-Γεωργία.....................78-55
Αρμενία-ΠΓΔΜ..................................56-67
Ρωσία-Εσθονία.................................61-49
Λευκορωσία-Ισλανδία.......................73-70

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΟΜΙΛΩΝ




Κάντε κλικ στην φώτο για να δείτε τις βαθμολογίες των ομίλων




 
 

 


Νίκη της Εθνικής Νέων για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U20 επί της Ιρλανδίας με 47-93.Δηλώσεις Παπαθεοδώρου Τσαλμπούρη και Λούντζη (vid)


Χωρίς προβλήματα η Ελλάδα έκανε την πρεμιέρα που ήθελε απέναντι στην Ιρλανδία, επικρατώντας 93-47 στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στο «Τ. Καμπούρης» στη Χαλκίδα.

Ο ρυθμός, τον οποίο αργούσε να βρει η ελληνική ομάδα, ήταν το βασικό ζητούμενο στο πρώτο μισό της αναμέτρησης. Οι Ιρλανδοί μπήκαν χωρίς άγχος και βρέθηκαν να προηγούνται (9-4, 4’38’’ και 11-9 (7’10’’). Χαραλαμπόπουλος και Σταμάτης έδωσαν την πρώτη ώθηση για το 11-15 (9’15’’), Τσαλμπούρης και Μουράτος πήραν τη σκυτάη για το 18-25 (14’) με τον δεύτερο να δίνει ενέργεια και στην άμυνα.

Δηλώσεις της ομοσπονδιακής προπονήτριας Εθνική Νέων Γυναικών Ελένης Καφαντάρη για την ήττα από τη Σουηδία


Η Εθνική Νέων Γυναικών μετά την ήττα από τη Σουηδία χρειάζεται δύο νίκες για να παραμείνει στην Α’ Κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος αρχής γενομένης από αύριο (16.00) απέναντι στη Γερμανία.

Η προπονήτρια της Ελλάδας Ελένη Καφαντάρη έκανε λόγο για… αυτοκτονία στο τέλος αναφέροντας χαρακτηριστικά.