Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Άρης-Προμηθέας, για το 43ο Πανελλήνιο παίδων, σε μαγνητοσκόπηση από τα Τρίκαλα


Ασπίδα Ξάνθης-ΟΦΗ, για το 43ο Πανελλήνιο παίδων, σε μαγνητοσκόπηση από τα Τρίκαλα


Πανελλήνιο Παίδων: Πανιώνιος-Ακαδημία Αθηνών 49-67


Η Ακαδημία Αθηνών ξεκίνησε νικηφόρα στην τελική φάση του 43ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων αφού επικράτησε με 49-67 του Πανιωνίου στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο των Τρικάλων.
Η ομάδα του Κώστα Παταβούκα εκτός από την άνετη νίκη επί του περσινού πρωταθλητή της κατηγορίας παρέταξε ένα σύνολο που έπαιξε και ωραίο μπάσκετ. Μαέστρος της ομάδας ήταν ο Νίκος Αρσενόπουλος που άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.
Από τα μέσα του πρώτο δεκαλέπτου η Ακαδημία Αθηνών πήρε τα ηνία του αγώνα. Αργά αλλά σταθερά διεύρυνε την διαφορά στο σκορ. Στο 37’ έφτασε και στο +26 (40-66)

Δεκάλεπτα: 13-22, 27-38, 33-52, 49-67
Διαιτητές: Καλογερόπουλος-Ζαχαρής
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Φατούρος): Κοπακάκης 5, Μωραϊτης 2, Γαλάνης 4, Κολοβέρος 4, Μακαριάδης 2, Μοσόρας 8, Λουτριώτης 3, Μαυρομανωλάκης, Τσιμπούκης 2, Αρμάος 2, Ρουμελιώτης 12 (3), Δημητρακόπουλος 5.
ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ
(Παταβούκας): Δήμος, Ηλιόπουλος Δ. 7, Νάσσου, Γιαννόπουλος 2, Ηλιόπουλος Ν. 2, Κολτήρης 6 (1), Πρόισκος 6, Αρσενόπουλος 24 (4), Λουκαϊτης 2, Παπαγεωργίου 16 (1), Γκικαπέππας, Καραγιώργης 2.

Εφήβων: Συνέχεια στην Αθήνα


Η Εθνική Εφήβων ολοκλήρωσε το πρώτο στάδιο προετοιμασίας της στην Πορταριά και επέστρεψε στην Αθήνα, όπου θα συνεχίσει με προπονήσεις.
Στο πρόγραμμα για την Εθνική U18 είναι και δύο φιλικοί αγώνες με τη Σλοβενία στο Ζρέτσε και την Ποστόινα. Το πρώτο θα διεξαχθεί στις 30 Ιουνίου στις 7μ.μ. στο Ζρέτσε και το δεύτερο την 1η Ιουλίου στις 8μ.μ. στην Ποστόινα. Η Εθνική Εφήβων θα πάρει μέρος σε τουρνουά στο Ροζέτο της Ιταλίας (7-9/7), μαζί με την Ιταλία, τη Σλοβενία και την Τουρκία και όλα αυτά στο δρόμο της για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 που θα διεξαχθεί στη Σαμσούντα (30/7-7/8).

ΠΗΓΗ:http://basket.gr/

Πανιώνιος- B.A.C., για το 43ο Πανελλήνιο παίδων, σε μαγνητοσκόπηση από τα Τρίκαλα


Απέκτησε τον Σωτήρη Δήμο ο Α.Ο. Καλαμπάκας


Η Διοίκηση του Α.Ο. Καλαμπάκας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την πρώτη μεταγραφή της χρονιάς,τον Σωτήρη Δήμο.
Ο Σωτήρης είναι ένας έμπειρος αθλητής ο οποίος καλείται να θωρακίσει την ρακέτα με το πάθος κ την δύναμη που τον χαρακτηρίζουν.
Επί δυο χρονιές αγωνιζόταν στην ομάδα του Κρόνου και ήταν ο αθλητής που της περισσότερες φορές πήρε την ομάδα στις πλάτες του κ την οδήγησε σε επιτυχίες.

Ανακοίνωσε Λουλούδη ο Ολυμπιακός Β.


Την απόκτηση του Αλέξανδρου Λουλούδη ανακοίνωσε ο Ολυμπιακός Βόλου, που προσθέτει στο δυναμικό του ακόμη έναν παίκτη, που μπορεί να παίξει κάτω από το καλάθι.

Ο Αλέξανδρος Λουλούδης γεννήθηκε στις 24/11/1993. Είναι 23 χρόνων, φοιτητής του τμήματος Οικονομικών επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας , έχει ύψος 1.95 και αγωνίζεται στη θέση 5. Ξεκίνησε από τις ακαδημία της Ανάληψης Βόλου και αγωνίστηκε σ’ αυτήν μέχρι και το 2009. Μέχρι τότε κατάφερε να κληθεί και στα κλιμάκια της Εθνικής ομάδας σε ηλικία παίδων.

Μία προσθήκη στον Κένταυρο Ζαγοράς


Μία αποχώρηση και μία προσθήκη μέχρι τώρα στο ρόστερ του Κενταύρου Ζαγοράς που τη νέα σεζόν θα αγωνιστεί στην Α2 Κατηγορία. Δεν συνεχίζει στην ομάδα ο Βασίλης Ζήσης, ο οποίος πέρυσι ήταν στη Μεταμόρφωση στο ξεκίνημα της περιόδου και μετά την αποχώρησή της από το πρωτάθλημα, πήγε στον Κένταυρο και τον βοήθησε σημαντικά στην πορεία ανόδου. Πήρε μεταγραφή για τον ΓΣ Βόλου. Από την άλλη, νέο πρόσωπο για το σύνολο του Κώστα Δέρβου θα είναι ο Φάνης Γαβαλάς, ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια έπαιζε στο BC Volos, ενώ η ομάδα ψάχνει παίκτες που καλύπτουν κυρίως τις θέσεις της περιφέρειας.

ΠΗΓΗ: http://magnesiasports.gr/

Παρουσιάστηκε ο Παπαγιάννης από τους Σακραμέντο Κινγκς


Σε ειδική συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσαν οι Σακραμέντο Κινγκς, παρουσίασαν τα πρόσφατα αποκτήματα τους από την διαδικασία του ντραφτ και ανάμεσα τους βρισκόταν και ο Γιώργος Παπαγιάννης.
Ο Γιώργος Παπαγιάννης, ο Αϊζάια Κάζινς και ο Σκαλ Λαμπισιέ παρουσιάστηκαν από τους Βλάντε Ντίβατς και Ντέιβιντ Γέργκερ κι συνάμα έκαναν και τις πρώτες δηλώσεις τους. “Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ στο Σακραμένο. Είναι εξαιρετικό αυτό για εμένα. Η πρώτη φανέλα που είχα από το ΝΒΑ ήταν των Κινγκς. Είναι ένα όνειρό μου, που γίνεται πραγματικότητα. Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι εδώ”, ανέφερε αρχικά ο 18άχρονος σέντερ των “βασιλιάδων”, ο οποίος εν συνεχεία απάντησε σε ερωτήσεις.

Οι 16 ομάδες της Ευρωλίγκας


Η Ευρωλίγκα γνωστοποίησε και επίσημα τις 16 ομάδες, οι οποίες θα συμμετέχουν στη διοργάνωση της νέας περιόδου. Κάθε ομάδα θα αντιμετωπίσει τις υπόλοιπες δύο φορές σ’ ένα πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών.

Οι οχτώ πρώτες ομάδες, μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας, θα προκριθούν στα πλέι οφ, με τους τέσσερις νικητές αυτών, να προκρίνονται στο Final 4.

Οι 16 ομάδες είναι: ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Μακάμπι, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Αρμάνι Μιλάνο, Ζαλγκίρις Κάουνας, Μπάμπεργκ, Ούνικς Καζάν, Ερυθρός Αστέρας, Νταρουσάφακα, Λαμποράλ Κούτσα, Εφές Αναντολού, Φενέρμπαχτσε, Γαλατασαράι*.

ΠΗΓΗ:http://www.ebasket.gr/

Οι 24 ομάδες του Eurocup


Γνωστές έγιναν κι επίσημα οι 24 ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Eurocup της νέας περιόδου. Ανάμεσα στους συλλόγους βρίσκεται, φυσικά, και η ΑΕΚ, η οποία επέλεξε να αγωνιστεί στη διοργάνωση της Ευρωλίγκας.

Οι 24 ομάδες που θα πάρουν μέρος στη νέα διοργάνωση είναι οι: ΑΕΚ, Άλμπα Βερολίνου, Μπουντούτσνοστ, Τσεντεβίτα, Σάσαρι, Τρέντο, Μπιλμπάο, Μπάγερν Μονάχου, Καντού, Ρέτζιο Εμίλια, Χάποελ Ιερουσαλήμ, Γκραν Κανάρια, Χίμκι, Λιέτουβος Ρίτας, Λοκομοτίβ Κουμπάν, Νίζνι Νόβγκοροντ, Παρτιζάν, Ουλμ, Ζιελόνα Γκόρα, Μούρθια, Μάλαγα, Ολίμπια Λιουμπλιάνας, Βαλένθια και Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Η ομάδα, που θα κατακτήσει το Eurocup, θα αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα της σεζόν 2017-18.

ΠΗΓΗ:http://www.ebasket.gr/

Nέα μεταγραφή για BC VOLOS


Σήμερα το πρωί ο νεαρός  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ υπέγραψε για ένα χρόνο στην ομάδα του BC VOLOS που δυναμώνει έτσι σε όλες τις θέσεις τόσο για το πρωτάθλημα της Α2 ΕΣΚΑΘ αλλά και για το εφηβικό πρωτάθλημα. Ο Αλέξανδρος Μπούρας παίζει στην θέση 1-2.
Σε ανακοίνωσή της η ομάδα του BC VOLOS αναφέρει:
"Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΑΙΟΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟΥ ΠΑΙΚΤΗ...
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΤΙΜ ΤΟΝ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΚΑΛΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΗΣ Γ' ΛΥΚΕΙΟΥ !!!"

ΠΗΓΗ:https://www.facebook.com/giannis.karakatsounis