Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Εφήβων: Αναχώρηση για την Πορταριά


Η Εθνική Εφήβων αναχωρεί αύριο το πρωί με προορισμό την Πορταριά, όπου θα γίνει το πρώτο στάδιο προετοιμασίας της ομάδας, ενόψει της συμμετοχής της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (30/7-7/8, Σαμσούντα).
Η ομάδα θα παραμείνει στην Πορταριά ως τις 28 Ιουνίου. Στη συνέχεια θα μεταβεί στη Σλοβενία, όπου θα δώσει δύο φιλικά (30/6, 1/7). Τη σκυτάλη θα πάρει ένα τουρνουά στο Ροζέτο (7-9/7), ενώ στις 12 Ιουλίου στις 19.00 στη Χαλκίδα θα δώσει ένα ακόμη φιλικό αγώνα με αντίπαλο την Εθνική Νέων Ανδρών στο ΚΓ «Τάσος Καμπούρης».

Οι παίκτες που θα ταξιδέψουν στο Πήλιο είναι οι:

Γιώργος Καλαϊτζάκης 1999 1.98 γκαρντ Παναθηναϊκός
Διονύσης Τάτταρης 1998 2.05 γκαρντ Απόλλων Π.
Κώστας Παπαδάκης 1998 1.90 γκαρντ Παναθηναϊκός
Δημήτρης Μωραϊτης 1999 1.91 γκαρντ ΑΕΚ
Γιάννης Αγραβάνης 1998 1.98 φόργουορντ Δούκας
Δημήτρης Κουρέπης 1998 2.05 σέντερ Ίκαρος
Χαράλαμπος Λιούνης 1999 2.10 σέντερ Πανιώνιος
Θανάσης Μπολάτογλου 1998 1.96 γκαρντ Ιωνικός Ν.
Θανάσης Δομπρογιάννης 1999 2.02 φόργουορντ Περιστέρι
Δημήτρης Καραμανώλης 1998 1.94 γκαρντ ΠΑΟΚ
Στάθης Παπαδάκης 1998 1.96 φόργουορντ Περιστέρι
Βασίλης Χρηστίδης 1998 2.08 σέντερ Μαντουλίδης
Βαγγέλης Μαχαιριανάκης 1999 1.98 γκαρντ Εργοτέλης
Χρήστος Κούτρας 1998 1.95 γκαρντ Δούκας
Δημήτρης Καραμανώλης 1998 1.92 γκαρντ ΠΑΟΚ
Διογένης Γοργώνης 1998 1.92 γκαρντ Περιστέρι
Γιάννης Γιανναράς 1999 1.90 γκαρντ ΠΑΟΚ

Προπονητής: Γιάννης Ελευθεριάδης
Β. Προπονητή: Διαμαντής Παναγιωτόπουλος
Φυσιοθεραπευτής: Τάσος Παπαγιαννίδης
Αρχηγός Αποστολής: Γιώργος Κόνιαρης

ΠΗΓΗ:basket.gr

Πρεμιέρα αύριο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων (Πρόγραμμα - Ρόστερ)


Αρχίζει αύριο στο κλειστό γυμναστήριο του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη το 27o Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων με έξι ομάδες να διεκδικούν τον φετινό τίτλο.
Στη μάχη θα ριχτούν οι Πρωτέας Βούλας, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Απόλλων Πτολεμαΐδας, Εργοτέλης και Έσπερος ΑΟΠΑ.

Τα ρόστερ των ομάδων είναι:
ΑΕΟ ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ
4 ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΙΩΑΝΝΑ  2000 1.80 2-3
5 ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ 2002 1.81 3
6 ΜΩΡΑΪΤΗ ΛΑΜΠΡΙΝΗ 2003 1.70 2
7 ΚΑΡΑΛΗ ΣΑΒΒΙΝΑ 2001 1.70 1
8 ΚΟΝΤΟΘΑΝΑΣΗ ΠΟΛΥΤΙΜΗ 2000 1.81 3
9 ΚΕΚΛΙΚΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ 2003 1.72 2
10 ΠΑΥΛΙΝΕΡΗ ΜΑΡΙΑ 2000 1.77 3
11 ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ 2000 1.85 4
12 ΜΑΚΡΗ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ 2002 1.76 4
13 ΚΟΡΡΕ ΖΩΗ 2000 1.80 2
14 ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΑΝΔΡΙΑΝΑ2000 1.80 5
15 ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ 2000 1.76 1-2
16 ΜΑΓΓΙΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2000 1.85 5
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΣΟΦΤΣΗΣ ΘΑΝΟΣ

Ατλάντα Χοκς: “Παρακολουθούμε στενά τον Αγραβάνη”


Ο τζένεραλ μάνατζερ των Ατλάντα Χοκς, Ουές Ουίλκοξ, παραχώρησε συνέντευξη στην “Atlanta Journal-Constitution”, στην οποία αναφέρθηκε στον φόργουορντ του Ολυμπιακού, Δημήτρη Αγραβάνη που έχει επιλεχθεί από τα “γεράκια” στο Νο 58 του ντραφτ το 2015.

Ο Ουίκοξ ανέφερε πως οι Χοκς παρακολουθούν την εξέλιξη του Αγραβάνη, γνωρίζουν το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό και τόνοισε πως δεν υπάρχει ακριβές χρονοδιάγραμμα κλήσης του παίκτη από στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

“Θα εξαντλήσουμε τις πιθανότητες, προκειμένου να τον γνωρίσουμε καλύτερα ως παίκτη. Σεβόμαστε απόλυτα το πρόγραμμα του Ολυμπιακού και γνωρίζουμε πως οι δύο πλευρές δεσμεύονται με συμβόλαιο. Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός χειρίζεται έναν παίκτη που εκτιμούμε. Δεν υπάρχει πάντως συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα τον καλέσουμε στην Ατλάντα”.

Επίσης μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον σημαντικό ρόλο του ερυθρόλευκου φόργουορντ στον τίτλο που κατέκτησε ο Ολυμπιακός έναντι του Παναθηναϊκού.

“Ο Δημήτρης έπαιξε σημαντικό ρόλο στον Ολυμπιακό, βοηθώντας την ομάδα του να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Τον παρακολουθούμε στενά κι έχουμε μιλήσει με τους προπονητές του. Προς το παρόν παρακολουθούμε τα παιχνίδια του. Κάνει καλή δουλειά μέχρι στιγμής και τελείωσε πολύ δυνατά τη σεζόν”.

ΠΗΓΗ: http://www.eurohoops.net/

Ο.Σ.Ε.Κ.Κ.:Ο Μπαλογιάννης στον Μέγα Αλέξανδρο


Πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε στη Ρόδο το 19ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα μπάσκετ με αγωνιστικό αμαξίδιο, το πιο αμφίρροπο και σίγουρα το πιο εντυπωσιακό της ιστορίας. Οι ομάδες που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα (στην πλειοψηφία τους) ήταν πολύ ανταγωνιστικές και ήταν εμφανείς οι προσπάθειες που έκαναν, να δουλέψουν σε επαγγελματικό επίπεδο.

Έχουμε κατ’ επανάληψη σημειώσει πως το μπάσκετ των αρτιμελών και το μπάσκετ σε αγωνιστικό αμαξίδιο είναι ένα και ως ένα πρέπει να το αντιμετωπίζουμε. Η παρουσία αθλητών και γενικότερα ανθρώπων που έχουν διαπρέψει στο μπάσκετ των αρτιμελών, στο πρωτάθλημα τηςΟΣΕΚΚ, έρχεται απλά για να το επιβεβαιώσει. Αλλά και να κάνει καλύτερο το πρωτάθλημά μας, καθώς κουβαλούν εμπειρίες και εικόνες υψηλού επιπέδου.

Η ανακοίνωση από τον Μέγα Αλέξανδρο πως προπονητής της ομάδας αναλαμβάνει ο Γιώργος Μπαλογιάννης, με άμεσο συνεργάτη τον Μπάμπη Δρακουλίδη, εξέπληξε θετικά τους φίλους του αθλήματος.

Είναι τιμή για το χώρο η παρουσία αθλητών με την προσωπικότητα του Γιώργου Μπαλογιάννη, είναι κέρδος και όφελος για όλους όσους συμμετέχουν στο πρωτάθλημά μας. Η εμπειρία και οι εικόνες που… κουβαλά και θα επιχειρήσει να μεταδώσει στα παιδιά του Μ. Αλέξανδρου, δεν θα κάνουν πιο ανταγωνιστική την ομάδα του Άγγελου Διμπιτούζη και των συμπαικτών του, αλλά κι όλα τα σωματεία.

Η απήχηση που είχε η “είδηση” από site και εφημερίδες πρώτης γραμμής, δείχνει πως παρουσίες όπως αυτή του Μπαλογιάννη μόνο καλό κάνουν. Καλώς ήρθες, λοιπόν, Γιώργο στην “οικογένειά” μας.

ΠΗΓΗ:http://osekk.gr/

Στο προπονητικό επιτελείο του ΓΣ Βόλου ο Π. Τύμπας


Στο προπονητικό επιτελείο του Γυμναστικού Συλλόγου Βόλου εντάχθηκε ο Παναγιώτης Τύμπας, ο οποίος το γνωστοποίησε με την παρακάτω δήλωσή του: "Με τη συμπλήρωση τριών ετών από την ίδρυση του συλλόγου του Αιολικού Βόλου, ολοκληρώθηκε ο κύκλος της συνεργασίας με την ομάδα και θα ήθελα να ευχαριστήσω και να χαιρετήσω με σεβασμό τους ανθρώπους που εργάζονται στο σύλλογο, τους προπονητές, τους αθλητές και τους γονείς που είχαμε μια άριστη συνεργασία αυτά τα χρόνια.
Αισθάνομαι τιμή να επιστρέφω στον ιστορικό Γυμναστικό Σύλλογο Βόλου, ο οποίος μου δίνει την ευκαιρία να συνεργαστώ με αξιόλογους προπονητές και να συνεχίσουμε όλοι μαζί την επιτυχημένη προσπάθεια για προσφορά στην ανάδειξη αθλητών με σωστή νοοτροπία και τεχνική κατάρτιση".

ΠΗΓΗ: http://magnesiasports.gr/

Με Στρατίκη στην Α2 ο Αιολικός Βόλου


Ο Αιολικός Βόλου συμφώνησε με τον προπονητή καλαθοσφαίρισης Α΄κατηγορίας κ.Στρατίκη Σπυρίδων και πτυχιούχο Φυσικής Αγωγής να οδηγήσει σε καινούργιες επιτυχίες τη νεανική ομάδα του Αιολικού Βόλου στο πρωτάθλημα της Α2 Ε.Σ.Κ.Α.Θ. Υπεύθυνος των υποδομών παραμένει ο κ. Σαμαράς Αντώνης προπονητής καλαθοσφαίρισης Α΄κατηγορίας και πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής με άξιους συμπαραστάτες την κ Μαρία Καπουρτίδου πτυχιούχo Φυσικής Αγωγής και προπονήτρια καλαθοσφαίρισης Α΄κατηγορίας, και τους κ.κ.Οικονόμου Γεώργιο ,Τελέγκα Στάθη τελειόφοιτους Τ.Ε.Φ.Α.Α.

ΠΗΓΗ: https://www.facebook.com/aiolikosvolou


Εθνική: Με Μπουρούση και Σλούκα η προπόνηση


Η Εθνική Ομάδα συνεχίζει τη σκληρή δουλειά για να παρουσιαστεί όσο γίνεται πιο έτοιμη στο Προολυμπιακό του Τορίνο και ο Φώτης Κατσικάρης είδε στην προπόνηση της Δευτέρας τους Γιάννη Μπουρούση και Κώστα Σλούκα να ενσωματώνονται.

Η άδεια που είχε εξασφαλίσει ο Έλληνας σέντερ αμέσως μετά το τέλος των αγωνιστικών του υποχρεώσεων με τη Μπασκόνια ολοκληρώθηκε και πλέον μπήκε κανονικά στο ρυθμό των προπονήσεων για να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος στη γραμμή των ψηλών.

Όσον αφορά τον Σλούκα, το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στο πέλμα δεν του επιτρέπει να προπονηθεί μαζί με την υπόλοιπη ομάδα με αποτέλεσμα να ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα. Οι ιατροί τον παρακολουθούν συνεχώς, ο ίδιος επιθυμεί να αγωνιστεί κανονικά και όλα θα αποφασιστούν την τελευταία στιγμή.

ΠΗΓΗ: http://www.eurohoops.net/

ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ


Δικοί του όροι. Δική του ομάδα. Δικά του όλα. Είναι το πρωτάθλημα του LeBron James, του κορυφαίου μπασκετμπολίστα, έτσι δεν είναι;"Ένα ματς που θα μείνει στην ιστορία" αυτό κατάφερε να πει συγκινημένος ο Kyrie Irving. Και έχει δίκιο. Για πολλούς και διάφορους λόγους. Καταρχάς για τους Cavs που πανηγύρισαν το πρώτο τους πρωτάθλημα (το οποίο έβαλε τέλος στην "κατάρα" δεκαετιών της πόλης σε οποιοδήποτε επαγγελματικό σπορ) και πέτυχαν αυτό που δεν έχει γίνει ποτέ : να "γυρίσουν" μια σειρά από το 1-3. Για τον LeBron James που κέρδισε το δύσκολο στοίχημα, στο οποίο μάλιστα αποφάσισε μόνος του να βάλει τους όρους και τον βαθμό δυσκολίας. Πρωτάθλημα στο σπίτι του. Ιστορικό και για τους ηττημένο που δίνει δόξα στον νικητή. Η ομάδα του 73-9. Που άφησε έναν μεγάλο αστερίσκο σε μια εξίσου σημαντική χρονιά. Το ρεκόρ της κανονικής περιόδου ολοκληρώθηκε χωρίς δαχτυλίδι. Λειψή.