Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Έκλεισε Σάββα Καραμανλή η Μεταμόρφωση


Τον 25χρονο πόιντ γκαρντ Σάββα Καραμανλή έχει κλείσει η Μεταμόρφωση που ετοιμάζεται να ολοκληρώσει άλλη μία πολύ καλή μεταγραφή ενόψει της συμμετοχής της στην Α2 Κατηγορία της νέας σεζόν. Ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Νίκης Βόλου, έπαιξε στους Νέους Αθλητές, στην πρώτη ομάδα της Νίκης, ενώ είχε πέρασμα επίσης από τον ΓΣ Αλμυρού.

Ο Αργύρης Σταύρου στους Ίκαρους Τρικάλων


Η ανακοίνωση των Ικάρων:

«Το Δ.Σ. των Ικάρων Τρικάλων βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ένταξη στην δύναμη του του Τρικαλινού καλαθοσφαιριστή Αργύρη Σταύρου. Ο Σταύρος, ένα από τα ταλέντα του Τρικαλινού μπάσκετ με σημαντική καριέρα σε Trikala BC – Φίλιππο Βέροιας – Τιτάνες Παλαμά, πάντα σε Εθνικές κατηγορίες (Α1, Α2, και Β’ Εθνική) αγωνίζεται στη θέση 3-4 (small forward).

Το Δ.Σ. των Ικάρων Τρικάλων καλωσορίζει τον αθλητή και πιστεύει ότι η βοήθεια του για να επιτευχθούν οι στόχοι της ομάδας θα είναι σημαντική».

Ο Γιάννης Μαλτέσιος συνεχίζει στην ΑΕΛ


Ο Γιάννης Μαλτέσιος θα συνεχίσει να αγωνίζεται με την ΑΕΛ και την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο 31χρονος παίκτης, ύψους 2,04 μ. που αγωνίζεται στις θέσεις «4» και «5», συμφώνησε με τη Διοικούσα Επιτροπή για ανανέωση της συνεργασίας, μετά από σύντομης χρονικής διάρκειας συζητήσεις, όπου φάνηκε από την αρχή η θέληση και των δύο πλευρών να συνεχίσουν την κοινή τους πορεία τουλάχιστον για ένα ακόμη έτος.

Νέα προσθήκη για τον Γ.Σ.Αλμυρού


Στον Γ.Σ.Αλμυρού θα αγωνίζεται την καινούργια χρονιά ο νεαρός Νίκος Παραλίκης.
Αγωνίζεται στη θέση του point guard και τα προηγούμενα χρόνια είχε αγωνιστεί με  Ολυμπιακό Βόλου και  Γ.Σ.Βόλου .
Μετά κι από  αυτή την προσθήκη, προηγήθηκαν αυτές του Γιάννη Καραγιώργου και του Ηλία Βαλαμούτη, σύμφωνα με δηλώσεις παραγόντων της ομάδας, ο ΓΣΑ δεν θα σταματήσει εδώ αλλά θα συνεχίσει την ενδυνάμωση του ρόστερ του ενόψει της δύσκολης αγωνιστικής περιόδου στην Α1 ΕΣΚΑΘ. 

Δηλώσεις Λιμνιάτη, Κόνιαρη, Μπιλλή για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών της Χαλκίδας (vid)


Η Δευτέρα ήταν μέρα ρεπό για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών της Χαλκίδας, ωστόσο η Εθνική βρέθηκε στο γήπεδο συνεχίζοντας την προετοιμασία της.

Ο Γιώργος Λιμνιάτης, συνεργάτης του Ηλία Παπαθεοδώρου στον πάγκο της ελληνικής ομάδας, δήλωσε: «Νομίζω ότι ορισμένα πράγματα είναι πολύ ξεκάθαρα. Έχουμε αντιμετωπίσει ως τώρα ομάδες πολύ χαμηλής δυναμικότητας, οπότε το κομμάτι του μπάσκετ δεν προσφέρεται για ασφαλή συμπεράσματα. Αυτό θα πρέπει να το αποβάλουμε και να λειτουργήσουμε κάτω από ένα καθεστώς ότι το ματς των προημιτελικών που θα δώσουμε θα είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Είναι ένα πρόβλημα για μας, γιατί όταν κερδίζεις με μεγάλες διαφορές στο κρίσιμο παιχνίδι που θα υπάρχει αντίσταση θα πρέπει να είσαι πολύ συγκεντρωμένος, με πολύ μεγάλη ενέργεια και πειθαρχία, ώστε να αντιμετωπίσεις τις καταστάσεις με το σωστό τρόπο. Το πρόβλημα αυτό το είχαμε από τα φιλικά, όπου με εξαίρεση ένα ματς με την Ουκρανία είχαμε εύκολες επικρατήσεις».

Ο Κλαβέρ στην Μπαρτσελόνα


Ο Ισπανός φόργουορντ παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έφτασε μια ανάσα από την απόκτησή του προτίμησε την Μπαρτσελόνα του Γιώργου Μπαρτζώκα .

Όπως αποδείχθηκε, παρά την αρχική προφορική συμφωνία που υπήρχε εδώ και μερικές ημέρες με τον Παναθηναϊκό, ο ατζέντης του χρησιμοποίησε ουσιαστικά τους «πράσινους» προκειμένου να εξασφαλίσει το συμβόλαιο που ήθελε με την Μπαρτσελόνα , έφερνε διαρκώς εμπόδια και ζητούσε κάθε φορά και μια μικροαλλαγή στους όρους της συμφωνίας.
Έτσι η επιθυμία του Γιώργου Μπαρτζώκα να έχει τον Βίκτορ Κλαβέρ στην ομάδα του μετά τη συνεργασία που είχε μαζί του στη Λοκομοτίβ Κουμπάν , έγινε πραγματικότητα, αφήνοντας τον Παναθηναϊκό στα κρύα του λουτρού, να ξαναψάχνει στην αγορά για  πάουερ φόργουορντ .

Τα Highlights από τον αγώνα της Εθνικής Νέων με την Αλβανία!


Η παρακάμερα του αγώνα Αλβανία-Ελλάδα U20


Δηλώσεις Λεπενιώτη ως παίκτης του Γ.Σ.Φαρσάλων: «Χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ»


«Από την πλευρά μου νοιώθω πολύ χαρούμενος που στον επίλογο της μπασκετικής μου πορείας βρίσκομαι ανάμεσα σε υγιείς σκεπτόμενους άνθρωπος πού ο σεβασμός και η εκτίμηση είναι λέξεις που υπάρχουν στο λεξιλόγιο τους και που δουλεύουν με αυτές τις αρχές σε όλα τα επίπεδα.
Οι υγιείς ομάδες χτίζονται από ανθρώπους με μεράκι και αγάπη προς τον αθλητισμό και όχι με την εκμετάλλευση του.

Εύχομαι σε όλους υγεία και καλή σεζόν.»


http://www.ifarsala.gr/

Δείτε στιγμιότυπα από το τουρνουά "AegeanBall Festival" και από την νίκη των 3 Cavalierros στον τελικό.


Οι 3 Cavalierros (Παππάς, Αθηναίου, Μπόγρης και Παπαντωνίου) αναδείχθηκαν νικητές του μεγαλύτερου 3×3 της Ελλάδας, κερδίζοντας τους LG Warriors ( Πρίντεζης , Μπουρούσης,  Βασιλειάδης και Παπανικολάου)  στον Τελικό με 16-14.