Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018

Κώστας Παπαδόπουλος: «Τα παιδιά το πάλεψαν»


Η Ισπανία δικαίωσε τον τίτλο του φαβορί και επικράτησε της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Παίδων που φιλοξενείται στη Σερβία. Ο Κώστας Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στον αγώνα, αλλά και στο παιχνίδι που έπεται για τις θέσεις 5-8 πια, απέναντι στην Λετονία.

Ήττα από την Ισπανία με 61-41 για την Εθνική Παίδων .Καλή εμφάνιση από Βησσαρίου.(φώτο)


Παρά την προσπάθεια, η  Εθνική Παίδων έμεινε εκτός τετράδας γνωρίζοντας την ήττα με 61-41 από την  Ισπανία στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Το πρόγραμμα του τουρνουά της Βαλένθια που θα πάρει μέρος η Εθνική Παγκορασίδων


Η Εθνική Παγκορασίδων U14 βρίσκεται στην Ισπανία, όπου θα πάρει μέρος στο τουρνουά BAM L´Alqueria που φιλοξενείται στην Βαλένθια.

Στο «Basketball Without Borders» ο Θωμάς Ζευγαράς


Ο Καρδιτσιώτης Θωμάς Ζευγαράς παίχτης του Απόλλωνα Καρδίτσας  μέχρι να πάρει μεταγραφή στον Ολυμπιακό Πειραιώς το 2015,  μαζί με τον Νίκο Ρογκαβόπουλο της ΑΕΚ, Άλεξ Αντετοκούνμπο του Dominican High School και Δημήτρη Κλωνάρα του ΠΑΟΚ , έλαβαν πρόσκληση και θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα  από 15 εως 18 Αυγούστου, στο καμπ «Basketball Without Borders» , που γίνεται υπό την αιγίδα του ΝΒΑ στη Σερβία

Στον Τρίτωνα ο Λαρισαίος Νίκος Τσούτσος.


Ο Τρίτωνας ανακοίνωσε τη συμφωνία με τον 36χρονο Λαρισαίο φόργουορντ Νίκο Τσούτσο, ο οποίος ολοκλήρωσε την περσινή χρονιά με 7,7 πόντους, 3,7 ριμπάουντ και 43 εύστοχα τρίποντα, ενώ επιστρέφει στην Β’ Εθνική, μετά την συμμετοχή του στην ΑΕ Λάρισας.

Δείτε ζωντανά στις 19:15 τον ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟ Ισπανία-Ελλάδα για το Ευρωπαϊκό Παίδων


Γιώργος Φίλλιος: «Θα τους κοιτάξουμε στα μάτια»


Με μια θέση στους προημιτελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος η Εθνική Παίδων αισθάνεται λιγότερο αγχωμένη. Μοιάζει όμως το ίδιο ίσως και περισσότερο αποφασισμένη να προσπαθήσει να κάνει ένα βήμα παραπάνω.

Με Ισπανία στον προημιτελικό η Εθνική Παίδων . Αποτελέσματα - Πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Παίδων


Η Ισπανία είναι ο επόμενος αντίπαλος για την Εθνική Παίδων. Ο αγώνας θα γίνει αύριο (15/8) στις 19.15 και η ελληνική ομάδα διεκδικεί μια θέση στα ημιτελικά. Λιθουανία – Κροατία, Λετονία-Τουρκία και Σερβία-Γαλλία είναι τα άλλα τρία ζευγάρια των προημιτελικών.

Δηλώσεις Φιλίππου-Παπαδόπουλου-Κωστόπουλου μετά τον νικηφόρο αγώνα της Εθνικής Παίδων


Η Εθνική Παίδων βρίσκεται στους οχτώ και οι φωνές των νεαρών διεθνών ακούγονται ήδη ... απαλλαγμένες από το άγχος. Ο Αντώνης Φιλίππου δεν αποτελεί εξαίρεση. «Ηρεμήσαμε λίγο», παραδέχεται, γνωρίζοντας πως αυτό το... ψυχοφθόρο γκρουπ για τις θέσεις 9-16 δεν θα απασχολήσει την ελληνική ομάδα.

Επικράτηση με 66-83 επί της Εσθονίας και πρόκριση στους "8" του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για την Εθνική Παίδων. (φωτορεπορτάζ)



Η Εθνική Παίδων είναι στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U16. Το τελικό 83-66 επί της Εσθονίας, της έδωσε μια θέση στους οχτώ της διοργάνωσης, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή της αναμέτρησης Ισπανία-Μαυροβούνιο (21.30).