Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Δανεισμός του Βασδέκη από τη Νίκη Β. για τον Ίωνα.


Ολοκληρώθηκαν οι κινήσεις του Ίωνα με το δανεισμό του Βασδέκη από τη Νίκη Β. για τη νέα σεζόν, που θα τον βρει μετά από πολλά χρόνια στην Α1 ΕΣΚΑΘ.
Η ομάδα του Άγη Τζούμα μετά και απ 'αυτήν την προσθήκη κλείνει και το ρόστερ, που είναι το εξής:

Τέγος , Κέτουλας , Βασιλείου , Πάσχος , Φωτιάδης, Βασδέκης, Ευθυμίου, Τσαρούχας , Ροδολάκης ,Τζικόπουλος , Κυρτσόγλου , Φαρμάκης , Παλιόπουλος και Ζέρζης .

Στην Ολύμπια Λάρισας η Α. Γαλιατσάτου


Η Ολύμπια Λάρισας, ανακοίνωσε την απόκτηση της Αναστασίας Γαλιατσάτου από τον Ολυμπιακό Βόλου.
Η Αναστασία Γαλιατσάτου είναι φοιτήτρια της Γυμναστικής Ακαδημίας των Τρικάλων, γεννήθηκε το 1996 στην Αθήνα, είναι 19 ετών και έχει ύψος 1,68. Ξεκίνησε από την Ευρυάλη Γλυφάδας, ενώ το 2011 πήγε στον Πανιώνιο, όπου κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων. Το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου ήταν μέλος στην Εθνική παγκορασίδων που συμμετείχε στο Κάλιαρι της Ιταλίας. Το 2012 πήρε μεταγραφή στον Αθηναϊκό και συμμετείχε στο πρωτάθλημα νεανίδων. Ύστερα, πήγε στον Παναθηναϊκό όπου κατέκτησε το πρωτάθλημα νεανίδων της ΕΣΚΑ και την τρίτη θέση στο Πανελλήνιο. Την επόμενη χρονιά αγωνίστηκε στην Πεύκη, ενώ  πέρυσι ενίσχυσε τον Ολυμπιακό Β. στο πρωτάθλημα της Α2 γυναικών.Υπήρξε μέλος της μικτής ΕΣΚΑΝΑ και Εθνικών ομάδων.

Δηλώσεις Λαμπρόπουλου για τον ΓΣΛ 1928


Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος αναφέρει τα εξής:

«Με την ολοκλήρωση της φετινής χρονιάς θα ήθελα να δηλώσω τα εξής:

Πρώτα από όλα να ευχαριστήσω τους συμπαίχτες μου γιατί σε αυτούς οφείλεται το γεγονός ότι καταφέραμε να πετύχουμε τον στόχο κατάκτησης του κυπέλλου Θεσσαλίας και την κατάκτηση της τρίτης θέσης του πρωταθλήματος και την νίκη στα μπαράζ ανόδου! Πάνω από όλα όμως να τους ευχαριστήσω γιατί χωρίς αυτούς δεν θα αντέχαμε μια χρονιά με τόσα προβλήματα. Μια χρονιά που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και ευτυχώς κατέληξε με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Είμαι από τους τυχερούς που οικονομικά ικανοποιήθηκα στο 90% της συμφωνίας μου αλλά η σκέψη μου είναι σε συμπαίχτες μου που δεν έλαβαν ούτε το 50% των συμφωνιών τους!

Δηλώσεις του Γιάννη Παπαχρήστου για την ένταξή του στην ΑΕΛ


Ο Γιάννης Παπαχρήστος είναι και πάλι εδώ και μερικές ημέρες παίκτης της ΑΕΛ, και με την υπογραφή της συμφωνίας εκφράζει την ικανοποίησή του για την ένταξή του στην ομάδα.

Ο ίδιος δήλωσε τα εξής: «H AEΛ είναι μία ομάδα που έχει δείξει τα τελευταία χρόνια πως είναι νοικοκυρεμένη και ότι διαθέτει οργάνωση. Και διαθέτει ανθρώπους που ξέρουν το άθλημα του μπάσκετ. Έδειξαν με σωστό τρόπο το ενδιαφέρον τους για συνεργασία και σε συνδυασμό με τη δική μου θέληση συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε μαζί τη νέα χρονιά. Υγεία να έχουμε και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους που θα τεθούν για τη νέα χρονιά».

Τις επόμενες ημέρες η Διοικούσα Επιτροπή της ΑΕΛ, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα είναι σε θέση ν' ανακοινώσει νέες συμφωνίες με παίκτες που θα ενισχύσουν την ομάδα τη νέα χρονιά.

U20: Είχαμε επίσημη φωτογράφιση, αλλά είχαμε και το... παρασκήνιο (vid)

 

 

Η δωδεκάδα της Εθνικής Νέων Ανδρών,δηλώσεις Ηλία Παπαθεοδώρου (vid)


Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου ανακοίνωσε την τελική δωδεκάδα που θα αγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Β΄Κατηγορίας στη Χαλκίδα.
Χωρίς τον Δημήτρη Φλιώνη θα αγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 της Χαλκίδας (15-24/7) η Εθνική Νέων Ανδρών.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Ηλίας Παπαθεοδώρου, ευχαρίστησε τον 19χρονο γκαρντ για τη συμμετοχή του στην προετοιμασία. Οι παίκτες που αποτελούν τη δωδεκάδα της Ελλάδας για τη διοργάνωση είναι:

Τον Τρικαλινό Θανάση Αμβράζη για το εφηβικό τμήμα ανακοίνωσε ο Παναθηναϊκός


Η ανακοίνωση:
Το εφηβικό τμήμα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Θανάση Αμβράζη (1,96μ., 16χρ.). Ο Αμβράζης γεννήθηκε στα Τρίκαλα στις 23/5/2000, έχει ύψος 1,96μ. και ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στον Κρόνο Τρικάλων.

Δηλώσεις Χαραλαμπόπουλου-Μουράτου για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών (vid)


Η Εθνική Νέων Ανδρών ρίχνεται την Παρασκευή στη μάχη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Χαλκίδας (15-24 Ιουλίου). Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και Βασίλης Μουράτος παρουσιάστηκαν βέβαιοι πως η ελληνική ομάδα είναι έτοιμη να διεκδικήσει το στόχο της ανόδου.

Ανανεωμένος και ενισχυμένος προς το καλύτερο ο Αστέρας Λάρισας

Ανανεωμένος και ενισχυμένος προς το καλύτερο αναμένεται να παραταχθεί ο Αστέρας Λάρισας, στο νέο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ .
Στον πάγκο της Λαρισινής ομάδας θα βρίσκεται φέτος ο ΄Ακης Παπαθεοδώρου που πέρυσι ήταν προπονητής στο Γ.Σ.Νίκαιας.

Ο Αστέρας έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής πέντε μεταγραφές, που αναμένεται να τον βοηθήσουν στο δύσκολο πρωτάθλημα της Α1. 
Πήραν τον έμπειρο Οικονόμου Γιώργο που παίζει στην θέση 4 από τη Νίκαια 2012, τον Παναγιώτη Παπαζήση από Νέους Αθλητές Νίκης (αγωνιζόταν δανεικός στην Αγιά), που αγωνίζεται στη θέση 3, και το Νίκο Μπανιά από το  Φοίβο Γιαννούλης που παίζει στις θέσεις 3 και 4.
 

Επίσης πήρε από την ΑΕΛ τον Γιάννη Κουρή που ήταν το τέταρτο μεταγραφικό απόκτημα του Αστέρα μετά τους Οικονόμου,Μπανιά και Παπαζήση.
Η μεταγραφική ενίσχυση για τον Αστέρα δεν σταμάτησε όμως εκεί, απέκτησε και πέμπτο παίχτη, τον Λάμπρο Σκούμα .Ο ταλαντούχος νεαρός γκαρντ κατάγεται από την Θήβα ,αγωνίζεται στις θέσεις 1-2 και την περσινή περίοδο άφησε άριστες εντυπώσεις στην Νίκαια 2012 με την οποία αγωνιζόταν .

Η Διοίκηση του συλλόγου τους καλωσορίζει και τους εύχεται καλή και δημιουργική συνεργασία και πάντα επιτυχίες.

Εκτός όμως από την ενίσχυση του αντρικού τμήματός ο Α.Ο.Αστέρας ανακοίνωσε την έναρξη συνεργασίας με τον έμπειρο καθηγητή Φυσικής Αγωγής & προπονητή μπάσκετ κ. Μίζιο Νάσο, ο οποίος και θα αναλάβει την οργάνωση των τμημάτων υποδομής του συλλόγου.

Ο κ. Μίζιος Νάσος υπήρξε προπονητής στα ανδρικά τμήματα του Φοίνικα, του Α.Ο.Ιπποκράτης της Κω, της Α.Ε.Λειβαδιάς, καθώς και του Φαίακα της Κέρκυρας, ενώ ως προπονητής τμημάτων υποδομής δούλεψε με μεγάλη επιτυχία στους συλλόγους του Σπάρτακου, της Α.Ε.Λειβαδιάς, του Α.Ο.Ιπποκράτης καθώς και στο Φοίβο Γιάννουλης.

Ανακοίνωσαν Αντώνη Τσικρικά οι Ίκαροι Τρικάλων


Το Δ.Σ. των Ικάρων Τρικάλων βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ένταξη στην δύναμη του του αθλητή Αντώνη Τσικρικά.

Η φωτογραφία με τον πρόεδρο των Ικάρων, Κώστα Σκρέτα, αντικατοπτρίζει την σχέση του Αντώνη με τον πρόεδρο των Ικάρων και είναι σίγουρο ότι η φετινή χρονιά θα είναι πάρα πολύ καλή και για τους δύο.

Η ομάδα των Ικάρων καλωσορίζει τον αθλητή και εύχεται η βοήθεια του να είναι μεγάλη ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι της ομάδας

Στον Ολυμπιακό Βόλου η Νένα Παγκαλίδου


 Η  Νένα Παγκαλίδου, που πέρυσι αγωνίστηκε με τα χρώματα της Νίκης Βόλου  θα ενισχύσει φέτος την ομάδα του Ολυμπιακό Βόλου στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α2 γυναικών...

Η Παγκαλίδου κατάγεται από την Πτολεμαΐδα, είναι 19 ετών, έχει ύψος 1,72μ. και αγωνίζεται στις θέσεις 1 και 2. Αγωνίστηκε με τον Αρίων Πτολεμαΐδας, τον Απόλλωνα Πτολεμαΐδας και την Νίκη Βόλου. Επίσης, έχει κληθεί στα κλιμάκια εθνικών ομάδων κορασίδων και νεανίδων.

Aνακοίνωσε Κοσμά Πανταζή ο Α.Σ. Καρδίτσας


Η ανακοίνωση του Α.Σ. Καρδίτσας:

«O Α.Σ.Καρδίτσας ανακοινώνει την ένταξη του Κοσμά Πανταζή στο ρόστερ της ανδρικής ομάδας. Ο 28χρονος, ύψους 1.86 μ. αθλητής έρχεται να προστεθεί στην ομάδα της Καρδίτσας και να την ενισχύσει στο νέο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Πρόκειται για την έκτη προσθήκη αθλητή στο δυναμικό του Α.Σ.Κ., που με συγκεκριμένη στόχευση ολοκληρώνει σιγά-σιγά το ρόστερ για τη νέα σεζόν. Στόχος των κινήσεων, είναι η δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας που θα έχει την ποιότητα και τις λύσεις για να σταθεί με αξιώσεις στο μακρύ και δύσκολο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Ευρωπαϊκό Νέων Γυναικών:Τα ζευγάρια των προημιτελικών, και τα ζευγάρια για τις θέσεις 9-16



Πρώτος αντίπαλος της Εθνικής μας για τις θέσεις 9-16 θα είναι η Σουηδία την Παρασκευή 15 Ιουλίου στις 16:00. 



Κάντε κλικ στις φώτο για να δείτε τα ζευγάρια των προημιτελικών, και τα ζευγάρια για τις θέσεις 9-16


Κοντά σε Λεπενιώτη ο Γυμναστικός Σύλλογος Φαρσάλων


Από ότι φαίνεται  ο Γυμναστικός Σύλλογος Φαρσάλων τα βρήκε σε όλα και είναι έτοιμος να κάνει το μεγάλο «μπαμ» με τον πολύπειρο Playmaker Γιώργο Λεπενιώτη ο οποίος μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στον Γ.Σ Λάρισας στην Β' Εθνική κατηγορία.

Ο Γιώργος Λεπενιώτης έχει παίξει σε Δανάο Τρικάλων , Ολύμπια Λάρισας , Α.Σ Τρικάλων, Αίολο Τρικάλων και Φοίνικα Λάρισας .
Από το 2014 μέχρι και την περσινή σεζόν αγωνιζόταν στον Γ.Σ Λάρισας και την Β Εθνική.»

Ζένια Τσερέπη και Μαίρη Τσιαχματιώτη στον Απόλλωνα Καρδίτσας


Δυο σπουδαίες μεταγραφές πραγματοποίησε η γυναικεία ομάδα του Απόλλωνα.
Απέκτησε με υποσχετική από τους Τιτάνες Παλαμά τη Ζένια Τσερέπη  και από τον Γ.Σ.Σοφάδων την Μαίρη Τσιαχματιώτη. Οι δυο αθλήτριες αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά την ομάδα των κορασίδων καθώς και τη γυναικεία ομάδα. 
Το Δ.Σ του Απόλλωνα Καρδίτσας ευχαριστεί τις ομάδες του Παλαμά και των Σοφάδων για την παραχώρηση των δυο παικτριών .

Δηλώσεις της ομοσπονδιακής προπονήτριας Εθνική Νέων Γυναικών Ελένης Καφαντάρη για την ήττα από το Βέλγιο


Μετά το τέλος της αναμέτρησης με το Βέλγιο η ομοσπονδιακή προπονήτρια της Εθνικής Νέων Γυναικών, Ελένη Καφαντάρη σχολίασε:

«Δυστυχώς προσγειωθήκαμε ανώμαλα μετά τη χθεσινή νίκη. Μπήκαμε στο παιχνίδι χαλαρά απέναντι σε μια ομάδα με σκληρή άμυνα. Και σε "κλειστά" παιχνίδια όπως αυτό πληρώνεις συνήθως τις κακές επιλογές όπως και έγινε».