Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

BC VOLOS: ΤΕΛΕΤΗΣ ΛΗΞΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΌΔΟΥ 2015-2016



Με μεγάλη επιτυχία τελείωσε η αγωνιστική χρονιά για την ομάδα BC VOLOS με μια εκδήλωση που άφησε εποχή στο κλειστό της Νέας Ιωνίας την Τετάρτη 15-06-2016.
Την εκδήλωση της ομάδας τίμησε με την παρουσία του ο Κώστας Παπανικολάου του Ολυμπιακού Πειραιώς που μίλησε σε αθλητές και γονείς υπογράφοντας φυσικά αυτόγραφα και βγαίνοντας φωτογραφίες με όλους .Επίσης την εκδήλωση μας τίμησαν δύο Βολιώτες καλαθοσφαιριστές που αγωνίζονται στην ΑΕΛ με την οποία πέτυχαν άνοδο στην Α2 οι Πολίτης Μιχάλης και Κουτίνας Θανάσης.
Η διοίκηση της ομάδας ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν σ' αυτή την μεγάλη γιορτή ..ευχήθηκε καλό καλοκαίρι σε όλους και να είναι όλοι καλά τον Σεπτέμβριο να ζήσουν ακόμα ένα μπασκετικό όνειρο το όνειρο του Β.C.VOLOS....
 

 

Έμεινε στη Λοκομοτίβ ο Μπαρτζώκας!


Προπονητής της Λοκομοτίβ Κουμπάν θα παραμείνει για μια ακόμη σεζόν ο Γιώργος Μπαρτζώκας.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Eurohoops, οι δύο πλευρές έχουν ήδη δώσει τα χέρια. Η “Λόκο” προσέφερε νέο τριετές συμβόλαιο στον Έλληνα τεχνικό, ο οποίος όμως δεν ήθελε να δεσμευθεί για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα με την ομάδα του Κρασνοντάρ.

Κάπως έτσι ο δεύτερος χρόνος του τωρινού του συμβολαίου θα του προσφέρει μεγαλύτερες οικονομικές αποδοχές και παράλληλα τη δυνατότητα να χτίσει πάνω σε αυτό που δημιούργησε τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, έστω κι αν τη νέα σεζόν η Λοκομοτίβ αναμένεται να αγωνιστεί στο Eurocup και πιθανότατα χωρίς να έχει τον Μάλκολμ Ντιλέινι στο ρόστερ της.

Ο Μπαρτζώκας ήταν υποψήφιος για τον πάγκο της Νταρουσάφακα και της Μακάμπι Τελ Αβιβ, ενώ το όνομα του είχε αναφερθεί και για τις Μπαρτσελόνα και Εφές. Νταρουσάφακα, Μακάμπι και Εφές, ωστόσο, βρήκαν τους νέους προπονητές τους κι ο Μπαρτζώκας αποδέχθηκε μια πολύ καλή δουλειά που τον περίμενε.

ΠΗΓΗ: http://www.eurohoops.net/

Επιστροφή στη Νίκη Βόλου για τον Παναγιώτη Παπούλια!


Πρώτη μεταγραφική κίνηση της ομάδας της Νίκης Βόλου ο Παναγιώτης Παπούλιας. Ο 24χρονος (γεν. 1992) αθλητής με ύψος 1.88, αγωνίζεται στις θέσεις των guard και θα ενισχύσει την ομάδα στην πορεία της επόμενης σεζόν.
Προέρχεται από τα σπλάχνα της Νίκης Βόλου, καθώς ξεκίνησε το μπάσκετ από τα τμήματα υποδομών της ομάδας μας, ενώ μαζί με την υπόλοιπη Παιδική ομάδας της Νίκης Βόλου κατέκτησε 2 φορές την 3η θέση Πανελληνίως, όντας και τις 2 φορές ο πρώτος σκόρερ και μέλος της καλύτερης 5αδας της τελικής διοργάνωσης. Υπήρξε μέλος της Εθνικής Ομάδας Παίδων την περίοδο 2007-2008.

Νεα αποκτήματα για την ομάδα των Δαναών Τρικάλων


Την πρώτη μεταγραφή για τη νέα αγωνιστική περίοδο, ανακοίνωσε  η ομάδα των Δαναών Τρικάλων. Απόκτησε  το Νίκο Οικονόμου , 26 ετών , ύψους 2.02. Ξεκίνησε το μπάσκετ από τον Α.Σ. Τρίκαλα και κατόπιν αγωνίστηκε σε Έσπερο Τρικάλων, Προμηθέα Χαλανδρίου, Χρυσούπολη Καβάλας, Ικάρους και την περασμένη σεζόν έπαιξε για την ΑΕΤ.
Επίσης ανακοίνωσαν την απόκτηση του πλέϊ μέϊκερ Νικήτα Γαβαλά. Είναι 21 ετών, ύψους 1.78 και φοιτητής στο ΤΕΦΑΑ Τρικάλων. Αγωνίστηκε τα προηγούμενα τρία χρόνια με την ομάδα των Μάγων Τρικάλων. Θεωρείται ικανός σκόρερ. Ξεκίνησε το μπάσκετ από την Ακαδημία της Πολιτείας στην Αθήνα και κατέκτησε άνοδο με την ανδρική ομάδα του συλλόγου. Ακολούθησε η ομάδα του Δούκα και κατόπιν ο Ποσειδώνας Νέου Ψυχικού πριν έρθει στα Τρίκαλα.

 

                             Νίκος Οικονόμου                 Νικήτας Γαβαλά

Γ.Σ.ΦΑΡΣΑΛΩΝ :Τρεις συνεχίζουν ένας «χαιρετάει»!!!


Ο «χορός» των ανανεώσεων καλά κρατεί στον Γυμναστικό Σύλλογο Φαρσάλων.
Έπειτα από τον κόουτς Αλεξίου και τους Ίλτσογλου και Ντόνα, ακόμη τρείς παίκτες θα συνεχίσουν να φοράν τα «μπλε» και στην Γ Εθνική Κατηγορία.
Ο λόγος για τον 34 χρόνο Center Δημήτρη Μακρή, για τον 22 χρόνο Forward Δημήτρη Ψύρρα αλλά και για τον 27 χρόνο Forward – Center Δημήτρη Μάρκο, ο οποίος φέτος ήταν ο «άτυχος» της σεζόν καθώς ένας τραυματισμός δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί και να προσφέρει τις υπηρεσίες του για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ενώ παρελθόν από τους «μπλε» αποτελεί ο 25χρόνος Guard Βασίλης Κυριακόπουλος.
Σύσσωμη η ομάδα του Γυμναστικού τον ευχαριστεί για την προσφορά του στον Σύλλογο και του εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα και στην ζωή του.

ΠΗΓΗ: http://www.ifarsala.gr/

Κλήρωση Ομίλων Γ΄ Εθνικής


Σύμφωνα με το άρθρο 12 – παρ. Δ’ της Ειδικής Προκήρυξης Πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής Κατηγορίας περιόδου 2015-16 και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανόδου και υποβιβασμού Σωματείων, θα γίνει κλήρωση για την ανακατανομή των Σωματείων ΕΚΑΣΘ στους δύο Ομίλους του Βορρά.
Σε κάθε Όμιλο θα ενταχθούν με την κλήρωση τόσα Σωματεία της ΕΚΑΣΘ, όσα ακριβώς απαιτούνται για να συμπληρωθεί ο προβλεπόμενος αριθμός των Σωματείων σε κάθε όμιλο Βορρά της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας.
Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 και ώρα 13.00 στα γραφεία της ΕΟΚ στη Θεσσαλονίκη (Λυδίας 1 και Παπαναστασίου).

Εφήβων: Η κλήση για προετοιμασία


Η Εθνική Εφήβων αρχίζει κι αυτή με τη σειρά της την προετοιμασία της.
Το πρώτο ραντεβού θα δοθεί την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 9.30π.μ. στο ΟΑΚΑ, από όπου θα αναχωρήσει η αποστολή για το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της στην Πορταριά. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το οποίο θα διεξαχθεί στη Σαμσούντα (30/7-7/8).

Η σύνθεση της Εθνικής Εφήβων

Γιώργος Καλαϊτζάκης 1999 1.98 γκαρντ Παναθηναϊκός
Διονύσης Τάτταρης 1998 2.05 γκαρντ Απόλλων Π.
Κώστας Παπαδάκης 1998 1.90 γκαρντ Παναθηναϊκός
Δημήτρης Μωραϊτης 1999 1.91 γκαρντ ΑΕΚ
Γιάννης Αγραβάνης 1998 1.98 φόργουορντ Δούκας
Δημήτρης Κουρέπης 1998 2.05 σέντερ Ίκαρος

Χαράλαμπος Λιούνης 1999 2.10 σέντερ Πανιώνιος
Θανάσης Μπολάτογλου 1998 1.96 γκαρντ Ιωνικός Ν.
Θανάσης Δομπρογιάννης 1999 2.02 φόργουορντ Περιστέρι
Ανδρέας Σκούφης 1998 1.90 γκαρντ Προμηθέας Π.
Δημήτρης Καραμανώλης 1998 1.94 γκαρντ ΠΑΟΚ
Στάθης Παπαδάκης 1998 1.96 φόργουορντ Περιστέρι

Βασίλης Χρηστίδης 1998 2.08 σέντερ Μαντουλίδης
Βαγγέλης Μαχαιριανάκης 1999 1.98 γκαρντ Εργοτέλης

Χρήστος Κούτρας 1998 1.95 γκαρντ Δούκας
Δημήτρης Καραμανώλης 1998 1.92 γκαρντ ΠΑΟΚ
Διογένης Γοργώνης 1998 1.92 γκαρντ Περιστέρι

Προπονητής: Γιάννης Ελευθεριάδης
Β. Προπονητή: Διαμαντής Παναγιωτόπουλος

Φυσιοθεραπευτής: Τάσος Παπαγιαννίδης
Αρχηγός Αποστολής: Γιώργος Κόνιαρης


ΠΗΓΗ:http://basket.gr/

2η ΜΕΡΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ


Ολοκληρώθηκε  το 1ο τουρνουά ακαδημιών μπάσκετ που διεξήχθη στο κλειστό γήπεδο της Νίκαιας. και διοργάνωσε η ΑΟ Πελασγιώτις μαζί με τον Γυμναστικό Σύλλογο Νίκαιας.Το παρόν έδωσε και ο ΔΗΜΟΣ ΝΤΙΚΟΥΔΗΣ που βράβευσε τους αθλητές και τίμησε με την παρουσία του την διοργάνωση.

2η ημέρα (15/6/2016)
ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
Γ.Σ.ΝΙΚΑΙΑΣ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ
KΕΡΑΥΝΟΣ - ΑΟ ΠΕΛΑΣΓΙΩΤΙΣ

ΤΕΛΙΚΟΣ
 Γ.Σ.ΝΙΚΑΙΑΣ - KΕΡΑΥΝΟΣ......................................... 48-39