Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Βέλγιο - Τουρκία: Ο νικητής θα ειναι ο αντίπαλος της εθνικής μας στον επόμενο νοκ-αουτ αγώνα για το Ευρωπαϊκό Νέων Γυναικών, ζωντανά ΤΩΡΑ από το Ματοσίνιος της Πορτογαλίας


Δηλώσεις Βασίλη Τολιόπουλου - Γιάννη Ελευθεριάδη (Εθνική U20-Εθνική U18)


Ο Βασίλης Τολιόπουλος ήταν από τους παίκτες που... έσυραν το χορό επιθετικά για την Εθνική Νέων Ανδρών, στο φιλικό με την Εφήβων.

Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης τόνισε: «Θέλουμε μέσα από αυτά τα παιχνίδια να γινόμαστε καλύτεροι. Στο πρώτο ημίχρονο δείξαμε αρκετά καλό πρόσωπο, αλλά στο δεύτερο χαλαρώσαμε. Ίσως και εξαιτίας της μεγάλης διαφοράς. Είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει να επαναλάβουμε, γιατί απέναντι σε καλές ομάδες στο Ευρωπαϊκό μπορεί να μας στοιχίσει. Σίγουρα ήταν διαφορετικό το συγκεκριμένο φιλικό, γιατί βλέπαμε αρκετά γνώριμα πρόσωπα απέναντί μας, αλλά έπρεπε να το αντιμετωπίσουμε το ίδιο».

Δηλώσεις της ομοσπονδιακής προπονήτριας Εθνική Νέων Γυναικών Ελένης Καφαντάρη για την νίκη επί της Ολλανδίας (vid)


Κάθε λόγο να είναι χαρούμενη είχε η Ελένη Καφαντάρη μετά τη μεγάλη νίκη της Εθνικής Νέων Γυναικών επί της Ολλανδίας. Η Ομοσπονδιακή τεχνικός τόνισε ότι οι παίκτριές της κατέθεσαν και την ψυχή τους στο παρκέ, ενώ είπε ότι πλέον κοιτάνε το αυριανό νοκ άουτ αγώνα περιμένοντας να βγει ο αντίπαλος.

Εθνική Νέων Ανδρών U20 - Εθνική Εφήβων U18.......... 68-41


Η Εθνική Νέων Ανδρών πήρε τη νίκη από την Εφήβων με το τελικό 68-41 στη μεταξύ τους φιλική αναμέτρηση στο «Τ. Καμπούρης» στη Χαλκίδα.

Η Εθνική Νέων Ανδρών δεν άφησε και πολλά περιθώρια στους... μικρούς από το πρώτο κιόλας λεπτό. Μετά το 0-2 του Χρηστίδη, η εικόνα άλλαξε για να φτάσει στο 23-3 (7’10’’) με πιεστική άμυνα που οδήγησε σε εύκολα καλάθια, αλλά και ευστοχία πίσω από τη γραμμή των τριών πόντων. Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε 25-4 με την Εφήβων να προσπαθεί να αντιδράσει στη δεύτερη περίοδο, που φάνηκε πιο ισορροπημένη (23-14). Οι παίκτες του Γιάννη Ελευθεριάδη φάνηκαν πιο... τολμηροί στα σουτ, πήραν κάποια επιθετικά ριμπάουντ τα οποία εκμεταλλεύτηκαν με την Εθνική U20 να υπερτερεί και πάλι ξεκάθαρα.

Φωτορεπορτάζ από τον αγώνα της Εθνικής Νέων Γυναικών με την Ολλανδία

 

 

 

Ευρωπαϊκό Νέων Γυναικών: ΟΛΛΑΝΔΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 80-100


Πρώτη νίκη  για την ομάδα της Εθνική Νέων Γυναικών για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Ματοσίνιος της Πορτογαλίας. Κέρδισε  την  Ολλανδία με 100-80 παίρνοντας έτσι και την διαφορά που χρειαζόταν για να περάσει ως δεύτερη στην επόμενη φάση.

H Εθνική ομάδα βρήκε πολύ καλό ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο γεγονός που της έδωσε την ευκαιρία να προηγηθεί με 10 πόντους  στην αρχή του 4ου δεκαλέπτου. Κάπου εκεί  τα κορίτσια  του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος πίστεψαν ότι μπορούν να πάρουν  τη διαφορά και παίζοντας καταπληκτικά στο τελευταίο πεντάλεπτο έφτασαν σε αυτό το επιβλητικό 80-100.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ................80-100
Δεκάλεπτα: 28-22, 44-45, 61-69, 80-100
ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Κουιγτ 12 (1), Κορνέλιους 9(3), Καντεμπέν 3(1), Ντεν Χεεντεν 5, Βος 4, Φοκε 17(5), Νοϊμπα 12(1), Βαν Κλέεφ 9(3), Ντε Ρααλ, Βαν Βλιμεν 3(1), Χοφ 6, Στέγκινκ.
ΕΛΛΑΔΑ:(Καφαντάρη)Γεροστεργίου 12 (2), Σταμάτη 7(1), Παυλοπούλου 21(1 τρ, 10 ασιστ, 9 ριμπ.), Χριστινάκη 35(3), Θεοδώρου, Ντάνου, Νίξινα 5, Φασούλα 14 (9 ριμπ.), Καραμπάτσα 6, Λούκα.

Στο άλλο παιχνίδι του Γ’ ομίλου η Γαλλία επικράτησε 67-59 της Λετονίας.

Στην επόμενη φάση θα παίξουμε με τον νικητή από το παιχνίδι Βέλγιο - Τουρκία.

Βαθμολογία:
1.Γαλλία                   3-0     6
2.Ελλάδα       (+8)    1-2     4
3.Λετονία      (+5)    1-2     4
4.Ολλανδία   (-13)   1-2     4

Νέων Ανδρών U-20:Μ. Βρετανία-Πορτογαλία 53-59 φιλικό στη Χαλκίδα


Η Πορτογαλία ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και πήρε τη νίκη από τη Μ. Βρετανία με 59-53 στο ΚΓ «Τ.Καμπούρης», σε φιλικό, δύο μέρες πριν την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U20.

Μ. Βρετανία - Πορτογαλία................59-53

Δεκάλεπτα: 11-23, 17-9, 14-11, 11-16
Διαιτητές: Κάρδαρης, Φαγκούλη, Ορφανός
Μ. Βρετανία (Κάπουλας): Ράσελ, Αρισόλ 3, Λοτιέ Ογκουνλέγε, Κάρεϊ 15, Γουίλιαμς 5, Ακοντό 11, Σιλ 6, Νουαγκμπόσο 2, Λόουσον 4, Χάνσον-Γιανγκ 2, Ιντόγου 5
Πορτογαλία (Μάρτινς): Σα, Πιρές 3, Αμιέλ 6, Νέβες 7, Καρντόζο , Μέντες 2, Μοντέιρο 9, Φεράο, Σίλβα 3, Αραούζο 19, Μπρίτο 10

Το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο

Μετά και την ολοκλήρωση των προολυμπιακών τουρνουά, συμπληρώθηκε το τιμ των 12 ομάδων μπάσκετ που θα διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο,  6 έως 21 Αυγούστου.
Δείτε τους ομίλους εδώ
 Οι 4 καλύτερες ομάδες του κάθε ομίλου θα περάσουν στην φάση των νοκ άουτ αγώνων.
Το πρόγραμμα των αγώνων:

Σάββατο 6 Αυγούστου
20:14   Αυστραλία-Γαλλία     (Α Όμιλος)

Κυριακή 7 Αυγούστου
01:00  Κίνα-ΗΠΑ                  (Α Όμιλος)
04:30  Βενεζουέλα-Σερβία    (Α Όμιλος)
20:15 Βραζιλία-Λιθουανία    (Β Όμιλος)

Δευτέρα 8 Αυγούστου
01:00 Κροατία-Ισπανία        (Β Όμιλος)
04:30 Νιγηρία-Αργεντινή     (Β Όμιλος)
20:15 Σερβία- Αυστραλία    (Α Όμιλος)

Δείτε στιγμιότυπα από τον χθεσινό Φιλικό Αγώνα Νέων Ελλάδα-Μ.Βρετανία


Ολλανδία - Ελλάδα για το Ευρωπαϊκό Νέων Γυναικών, σε μαγνητοσκόπηση από το Ματοσίνιος της Πορτογαλίας


Γαλλία - Λετονία αντιπαλοι της εθνικής μας για το Ευρωπαϊκό Νέων Γυναικών, ζωντανά ΤΩΡΑ από το Ματοσίνιος της Πορτογαλίας


Συνέχεια ανανεώσεων στον Γ. Σ.Φαρσάλων.


Ολοκληρώθηκε το «πάζλ» των ανανεώσεων στον Γυμναστικό Σύλλογο Φαρσάλων.
Οι Διοικούντες του Γ. Σ.Φαρσάλων  ανακοίνωσαν ταυτόχρονα δυο ανανέωσεις, αυτες  των Γιώργου Αναγνωστόπουλου και Γιώργου Φούντα των δυο αρχηγών  στην φετινή εκπληκτική πορεία του Γ.Σ. Φαρσάλων.
Ο Αναγνωστόπουλος είναι 36 ετών και αγωνίζεται ως σέντερ.
Ο Φούντας είναι 39 ετών και αγωνίζεται ως γκαρντ.

Δυνατές μεταγραφές ανακοίνωσε ο Σπάρτακος


Ενισχυμένος προς το καλύτερο αναμένεται να παραταχθεί ο Σπάρτακος Λάρισας, στο νέο πρωτάθλημα της Α2 ΕΣΚΑΘ που θα συμμετάσχει τη νέα σεζόν.

Η Λαρισινή ομάδα έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής τέσσερις μεταγραφές, που αναμένεται να τους βοηθήσουν στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Α2. 

Πήραν από τον Ολυμπιακό Καρδίτσας τον Άρη Γκαμπέτα και τον Χρήστο Βλησαρούλη που αγωνίζονται στις θέσεις 4 και 5, και από το Δίλοφο τους Λάμπρο Βαρδακούλη και Γιάννη Ράπτη , που παίζουν στις θέσεις 4-5 ο πρώτος και 2-3 ο δεύτερος.

Στον Παναθηναϊκό ο Μπουρούσης!


Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Γιάννη Μπουρούση για τα δύο επόμενα χρόνια.
Ο Γιάννης Μπουρούσης γεννήθηκε στις 17 Νοεμβρίου 1983, στην Καρδίτσα έχει ύψος 2,15μ. και αγωνίζεται στη θέση του σέντερ.

Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Γ.Σ. Καρδίτσας (Γ' Κατηγορία), ενώ στη συνέχεια, μεταγράφηκε στην ΑΕΚ, όπου αγωνίστηκε από το 2001 ως το 2006. Με την Ένωση κατέκτησε το πρωτάθλημα του 2002. Το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2005-06 τον βρήκε να αγωνίζεται στο ισπανικό πρωτάθλημα με τη φανέλα Μπαρτσελόνα.

Νέες μεταγραφές στους Ίκαρους Τρικάλων

 

«Το Δ.Σ. των Ικάρων Τρικάλων βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ένταξη στην δύναμη του των αθλητών Νικολούσιο Βασίλη και Μπαλωμένο Χρήστο που αγωνίζονται ως point guard.
Οι δύο αθλητές ήταν προσωπική επιλογή του coach Γιώργου Κουρμέτζα ο οποίος πιστεύει ότι θα δώσουν μεγάλη δύναμη και τεχνική στην ομάδα των Ικάρων.
Η ομάδα των Ικάρων καλωσορίζει τους δύο αθλητές και εύχεται η βοήθεια τους να είναι μεγάλη ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι της ομάδας.»

Η επίσημη φωτογράφιση της Εθνικής Νέων Ανδρών U20 και το παρασκήνιο της φωτογράφισης (vid)




 

 

Δείτε το τρομερό κάρφωμα του Σάνον Σάρπ πού έγινε στο «Τhe Drew League»


Φωτορεπορτάζ από το Νέων Ανδρών Ελλάδα- Μ. Βρετανία Φιλικός Αγώνας, ΚΓ "Τάσος Καμπούρης"