Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Tι είπαν Γιώργος Λιμνιάτης, Βασίλης Τολιόπουλος, Μιχάλης Λούντζης για το παιχνίδι με την Βοσνία/Ερζεγοβίνη (vid)


Η Εθνική Νέων Ανδρών είναι έτοιμη για τον δύσκολο προημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Χαλκίδας απέναντι στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη (Παρασκευή, 18:45).

Ο συνεργάτης του Ηλία Παπαθεοδώρου, Γιώργος Λιμνιάτης, μίλησε για την καθοριστική αναμέτρηση. «Είναι σίγουρα το πιο δύσκολο παιχνίδι μέχρι τώρα στο τουρνουά. Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που αξίζει να βρίσκεται στην πρώτη κατηγορία. Η Βοσνία έχει πολύ μεγάλη κορμιά, πολύ ψηλή πεντάδα, με κοντύτερο παίκτη πάνω από το 1,90μ. και έφεση στο ριμπάουντ λόγω του ύψους που έχει και της αθλητικότητας των παικτών της. Επίσης διαθέτουν παιδιά με πλούσιο ατομικό ταλέντο, όπως ο Άτιτς, ο Πόλουτακ και ο Λάζιτς.

Ολοκληρώθηκε η κλήρωση του FIBA Champions League , στον 1ο και στον 3ο όμιλο οι Ελληνικές ομάδες


Πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο η κλήρωση του FIBA Champions League, με τη συμμετοχή Άρη και ΠΑΟΚ από ελληνικής πλευράς.

Αναλυτικά οι όμιλοι:

1ος Όμιλος: Μπάνβιτ (Τουρκία), Σκαϊλάινερς (Γερμανία), Άρης (Ελλάδα), Νίμπουρκ (Τσεχία), Χέλιος Ντομζάλε (Σλοβενία), Μονακό (Γαλλία), Νικητής Χρόνινχεν (Ολλανδία)-Τάρτου (Εσθονία) εναντίον Μπάκεν Μπέαρς (Δανία)-Σάσαρι (Ιταλία), Ιρόνι Ναχαρίγια (Ισραήλ) εναντίον Νικητή Ρίλσκι (Βουλγαρία)-Τσμόκι Μινσκ (Λευκορωσία).

Ανακοίνωσε Αγγελακόπουλο ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης


Η ανακοίνωση:
«Το τμήμα καλαθοσφαίρισης του Γ.Σ Ηρακλής ανακοινώνει την απόκτηση του Βασίλη Αγγελακόπουλου. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μας έχει ύψος 2μ03 και αγωνίζεται ως πάουερ φόργουορντ. Την περσινή αγωνιστική περίοδο αγωνίστηκε με την φανέλα του Ψυχικού, ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί επίσης σε ΑΕΛ, ΓΣ Λάρισας, (Ηρακλής), Αιγάλεω, Ρέθυμνο και Τρίκαλα».

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ερασιτέχνης Αίολος για την ΚΑΕ Τρίκαλα


Κατά τη διάρκεια του συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12/07/2016 ανάμεσα στα θέματα ,που συζητήθηκαν το σημαντικότερο αφορούσε τις εξελίξεις στην ΚΑΕ. Αποφασίστηκε ομόφωνα να ζητηθεί συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΚΑΕ έτσι ώστε το ΔΣ να ενημερωθεί για την κατάσταση, που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο τμήμα και να εκφράσει τις απόψεις του ερασιτέχνη στην ηγεσία της ΚΑΕ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 18/07/2016 και με την παρούσα ανακοίνωση ο Ερασιτέχνης θέλει να ενημερώσει τους Τρικαλινούς φιλάθλους για τα αποτελέσματα αυτής.

-Επισημάνθηκε στον πρόεδρο της ΚΑΕ το σύνολο σχεδόν των δημοσιευμάτων ,που αφορούν την μεταφορά της ομάδας σε άλλη πόλη και εκφράστηκε η βαθιά ανησυχία των μελών μας.

Η κλήρωση του FIBA Champions League ζωντανά ΤΩΡΑ (Live streaming) -Τα γκρουπ δυναμικότητας της FIBA


Α' ΓΚΡΟΥΠ: Βιλερμπάν (Γαλλία), Στρασμπούρ (Γαλλία), Μπάνβιτ (Τουρκία), Καρσίγιακα (Τουρκία).

Β' ΓΚΡΟΥΠ: Φρανκφούρτη (Γερμανία), Όλντενμπουργκ (Γερμανία), Αβελίνο (Ιταλία), Βενέτσια (Ιταλία).

Γ' ΓΚΡΟΥΠ: Άρης (Ελλάδα), ΠΑΟΚ (Ελλάδα), Άβτοντορ (Ρωσία), Τενερίφη (Ισπανία).

Δ΄ΓΚΡΟΥΠ: Οστάνδη (Βέλγιο), Μακάμπι Ρισόν (Ισραήλ), Νίμπουρκ (Τσεχία), Νεπτούνας (Λιθουανία).

Ε' ΓΚΡΟΥΠ: Χιμίκ (Ουκρανία), Έλιος Ντομζάλε (Σλοβενία), Τσιμπόνα (Κροατία), Ρόζα Ράντομ (Πολωνία).

ΣΤ' ΓΚΡΟΥΠ: Μέγκα Λεκς (Σερβία), Βέντσπιλς (Λετονία), Μονακό (Γαλλία), Λε Μαν (Γαλλία).

Τα δύο τελευταία γκρουπ θα δημιουργηθούν από τις ομάδες που θα προκύψουν από τα προκριματικά.

Στο νοσοκομείο με πρόβλημα υγείας ο Βασίλης Μουράτος της Εθνικής Νέων.


Πρόβλημα με το Βασίλη Μουράτο παρουσιάστηκε στην Εθνική Νέων Ανδρών. Ο Έλληνας γκαρντ παρουσίασε συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, εξετάστηκε χθες το βράδυ στο νοσοκομείο της Χαλκίδας συνοδευόμενος από το γιατρό της ομάδας, Δημήτρη Ζήκο και η κατάστασή του παρακολουθείται πλέον στο "Μetropolitan".

Εφόσον επιβεβαιωθούν οι φόβοι για γαστρεντερίτιδα, θα είναι εξαιρετικά αμφίβολη η συμμετοχή του στον προημιτελικό της Παρασκευής  με τη Βοσνία.

Τα αλληλοκαρφώματα της Εθνικής Νέων Ανδρών-Μέρος 1ο & 2ο


Αναχώρησε για Σεράγεβο η Εθνική Νεανίδων


Για τη Βοσνία Ερζεγοβίνη αναχώρησε σήμερα νωρίς το πρωί η αποστολή της Εθνικής ομάδας Νεανίδων όπου από το Σάββατο μπαίνει στη μάχη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας που θα διεξαχθεί στο Σεράγεβο (23-31/7).

Η Ελλάδα συμμετέχει στον Γ’ Όμιλο και θα έχει αντιπάλους τις Εσθονία, Ιρλανδία, Αγγλία και ΠΓΔΜ με τις δύο πρώτες ομάδες να προκρίνονται στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Το πρόγραμμα των αγώνων της Εθνικής Νεανίδων είναι:

Τα Highlights από τον χθεσινό αγώνα της Εθνικής Νέων με τη Μ.Βρετανία!


Η Έλλη Κατσιοπούλου και Χριστίνα Ντόβα έμειναν ελεύθερες και άλλαξαν ομαδες


Η Έλλη Κατσιοπούλου τελικά παραχωρήθηκε και δεν έμεινε ελεύθερη  από τον Ολυμπιακό Βόλου, σύμφωνα με νέα ανακοίνωση και θα ενισχύσει τη νέα χρονιά την προσπάθεια της Νίκης στο πρωτάθλημα της Α2 μπάσκετ γυναικών.
Η Κατσιοπούλου  έχει ύψος 1,70μ., και αγωνίζεται στις θέσεις 1 και 2.

Αντίθετα, η Χριστίνα Ντόβα έμεινε ελεύθερη από τη Νίκη και θα αγωνιστεί στον Ολυμπιακό Βόλου τη νέα αγωνιστική περίοδο.
Η Χριστίνα έχει ύψος 1,82μ., αγωνίζεται ως σέντερ και ξεκίνησε από τον  Γ.Σ. Περιστερίου.