Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Οι Ίκαροι Τρικάλων ανακοίνωσαν ανανεώσεις


Η περσινή επιτυχημένη μεν αλλά και συγχρόνως αναγνωριστική χρονιά στο Πρωτάθλημα Μπάσκετ της Α1 ΕΣΚΑΘ για τον νέο πρόεδρο της ομάδας των ΙΚΑΡΩΝ, Σκρέτα Κων/νο, αλλά και για τον προπονητή, Κουρμέτζα Γεώργιο, άφησε μια ικανοποίηση αλλά και δημιούργησε προσδοκίες για το μέλλον.
Η αποκλειστική πλέον ενασχόληση του Κώστα Σκρέτα με την ομάδα των ΙΚΑΡΩΝ (αφού το μπάσκετ είναι το μεγάλο του πάθος και έχει ζήσει όλες τις σπουδαίες στιγμές του Τρικαλινού μπάσκετ ως γενικός αρχηγός και των δύο ομάδων, ΑΣ ΤΡΙΚΑΛΑ και ΑΙΟΛΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, που ανέβηκαν στην Α1) και η απόλυτη εμπιστοσύνη που δείχνει στο νέο αλλά ικανότατο προπονητή, Γιώργο Κουρμέτζα, έχουν δημιουργήσει πια το κλίμα και τα όνειρα για υψηλούς στόχους.

Κατσικάρης: «Ήμασταν διαβασμένοι και πειθαρχημένοι»


Η Εθνική Ανδρών σημείωσε την πρώτη της νίκης στο Προολυμπιακό τουρνουά του Τορίνο και ο ομοσπονδιακός προπονητής Φώτης Κατσικάρης σχολίασε μετά τον αγώνα με το Ιράν.

«Ξέρουμε την ιδιαιτερότητα του τουρνουά, καθώς ξέρουμε τους αντιπάλους μας εξ αρχής. Έχουμε μια εντελώς διαφορετική ομάδα από αυτή που ήξερε όλος ο κόσμος για τόσα χρόνια, λόγω της αποχώρησης κάποιων παικτών και κάποιων τραυματισμών. Αλλάξαμε τη φυσιογνωμία, ακόμη και το στυλ του παιχνιδιού. Είχαμε ένα πολύ σύντομο διάστημα για προσαρμογές και για να αντιληφθούμε τη φιλοσοφία μας, ποιες είναι αρετές και οι αδυναμίες μας. Μπορώ να πω πως είμαι ικανοποιημένος με το παιχνίδι μας. Είχαμε υπομονή και τρέξαμε όταν μπορούσαμε. Φυσικά υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Θα πρέπει να δούμε τα λάθη μας και να κοιτάξουμε τη συνέχεια. Ήταν σημαντικό που μοιράσαμε το χρόνο συμμετοχής. Το Ιράν είναι καλή ομάδα, με αρχές του Ντιρκ Μπάουερμαν στο παιχνίδι του, και είναι επικίνδυνη ομάδα αν τους επιτρέψεις να τρέξουν. Όμως ήμασταν καλά διαβασμένοι και παίξαμε πειθαρχημένα στην άμυνα».

Ανδρών:Ελλάδα – Ιράν 78-53 (vid)


Η Εθνική στην πρεμιέρα της κόντρα στο Ιράν,κυριάρχησε σε όλα τα επίπεδα και νίκησε εύκολα με 78-53.
Ελλάδα – Ιράν.................................78-53
Τα δεκάλεπτα: 27-21, 48-31, 66-47, 78-53.
ΕΛΛΑΔΑ: Αθηναίου 4 (1), Καλάθης 6, Μπουρούσης 11 (1), Μάντζαρης 3 (1), Αγραβάνης 8 (2), Παπαπέτρου, Χαραλαμπόπουλος, Μπόγρης, Περπέρογλου 12 (2), Γ. Αντετοκούνμπο 16 (2), Κουφός 10, Θ. Αντετοκούνμπο 5.
ΙΡΑΝ: Ντοράγκι, Μασχαγέκχι, Ασλάνι, Χασανζαντέχ 2, Γιακχτσαλί 12 (4), Ζανγκενέχ 3 (1), Σεντιγκχί, Σαχακιάν 3 (1), Καρντούστ 2, Τζαμσιντί 13 (2), Καζέμι 2, Χαντάντι 16 (1). 

Συνολική στατιστική
Ελλάδα: 78 πόντοι, 9/15 βολές (60%), 21/36 δίποντα (58%), 9/24 τρίποντα (38%), 31 ριμπάουντ (23-8), 21 ασίστ, 15 λάθη, 17 κλεψίματα, 7 κοψίματα.
Ιράν: 53 πόντοι, 4/6 βολές (67%), 11/29 δίποντα (38%), 9/23 τρίποντα (39%), 30 ριμπάουντ (23-7), 15 ασίστ, 27 λάθη, 6 κλεψίματα, 1 κόψιμο.

Επόμενος αντίπαλος για την Εθνική ομάδα το Μεξικό, την προσεχή Τετάρτη (6/7, 19:00).

 

 
 

ΑΕΛ: Ανανέωσε ο Μιχάλης Πολίτης


Η Διοικούσα Επιτροπή της ΑΕΛ ανακοινώνει τη συμφωνία για την ανανέωση της συνεργασίας με τον 28χρονο γκαρντ, Μιχάλη Πολίτη, που συνέβαλε και από την πλευρά του τα μέγιστα την τελευταία αγωνιστική περίοδο στην πετυχημένη πορεία στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής.

Ο Πολίτης αγωνίζεται στην ΑΕΛ από την πρώτη χρονιά της ομάδας στη Γ' Εθνική (περίοδος 2014-15) και θα συνεχίσει να φορά τα βυσσινί για τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο.

Από πρωταθλητής παίδων ,στα ερυθρόλευκα ο Αρσενόπουλος.


Επένδυση στο μέλλον με την υπογραφή συμβολαίου του Νίκου Αρσενόπουλου έκανε ο Ολυμπιακός. Ο νεαρός γκαρντ είναι από τα μεγαλύτερα ταλέντα της ηλικίας του και ο Ολυμπιακός τον «έδεσε» για τα επόμενα 6 χρόνια. O παίκτης αποκτήθηκε ως ελεύθερος.

Αναλυτικά:

Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Νίκο Αρσενόπουλο.

Who is Who
Ύψος: 1.95
Βάρος: 87
Θέση: Γκαρντ
Προηγούμενες ομάδες: Ακαδημία Αθηνών, Ηλυσιακός, BAC.
Διακρίσεις: Πρωταθλητής Ελλάδας Παίδων 2016 και MVP της τελικής φάσης.

«Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα»

Α.Σ. Καρδίτσας :Ενίσχυση με Γρηγόρη Παππά


Τον 25χρονο φόργουορντ, Γρηγόρη Παππά, πρόσθεσε στο δυναμικό του ο Α.Σ. Καρδίτσας! Η ομάδα του Κώστα Ρουμελιώτη μετά τους Κώστα Παππά και Δημήτρη Θεολόγη έκανε ακόμη μία ποιοτική προσθήκη.
Ο ταλαντούχος πάουερ φόργουορντ την προηγούμενη σεζόν αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής με τα χρώματα του Χολαργού, ενώ έχει περάσει και από το Μαρούσι, τον Πανερυθραϊκό και το Ψυχικό με το οποίο κατέκτησε την άνοδο στην Α2!

Η ανακοίνωση του Α.Σ. Καρδίτσας:

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΌ CAMP ΤΟΥ ΑΙΟΛΙΚΟΥ ΒΟΛΟΥ


Σήμερα 4 Ιουλίου από τις 8 το πρωί ξεκινάει το καλοκαιρινό camp μεταβατικής προπονητικής περιόδου για τους αθλητές του Αιολικού Βόλου που θα διαρκέσει μέχρι 29 Ιουλίου!Θεωρήσαμε ότι ένα camp ημερών ή και εβδομάδας δεν θα είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα για τους αθλητές μας.Η μεταβατική προπονητική περίοδος έχει ως σκοπό τη συνέχεια της προπονητικής κατάστασης των αθλητών μας, την επιπλέον ανάπτυξη των σωματικών ιδιοτήτων το επίπεδο των οποίων σε κάποια σημεία απεδείχθη χαμηλό κατά την περασμένη αγωνιστική περίοδο,την καλύτερη αφομοίωση και τελειοποίηση της τεχνικής των βασικών και επιπροσθέτως θα μετρηθούν οι ικανότητες επιτυχίας των παικτών μας στα τεστ που θα πραγματοποιηθούν.

Κατσικάρης: «Δεν συγκρίνεται η συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες»


Ο Φώτης Κατσικάρης έκανε τον απολογισμό της σύντομης προετοιμασίας της Εθνικής για το προολυμπιακό τουρνουά που αρχίζει την Δευτέρα (4/7) στο Τορίνο και τόνισε ότι η αξιοποίηση της αθλητικότητας των περισσότερων παικτών στα αμυντικά καθήκοντα τους, είναι το βασικό ζητούμενο και στους 4 αγώνες.

--Σε ποιούς τομείς εντοπίζεται προσοχή της Εθνικής στο παιχνίδι με το Ιράν;