Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Ξεκίνημα αύριο με Γαλλία για την Εθνική Νέων Γυναικών


Στη μάχη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μπαίνει αύριο η Εθνική Νέων Γυναικών. Στην πρεμιέρα των αγώνων που θα γίνουν στο Ματοσίνιος της Πορτογαλίας θα αντιμετωπίσει (20.30) τη Γαλλία.

Η Εθνική έκανε σήμερα το απόγευμα την τελευταία της προπόνηση με όλες τις αθλήτριες να είναι στη διάθεση της ομοσπονδιακής προπονήτριας Ελένης Καφαντάρη. Στόχος της Ελλάδας είναι η παραμονή στην Α’ Κατηγορία συμμετέχοντας σε ένα δύσκολο όμιλο, καθώς εκτός από τη Γαλλία θα αντιμετωπίσει τη Λετονία και την Ολλανδία.
Η Ελένη Καφαντάρη έκανε έναν απολογισμό της προετοιμασίας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος τονίζοντας χαρακτηριστικά. «Μια νέα πρόκληση βρίσκεται από αύριο μπροστά μας. Ψυχολογικά τα πράγματα είναι κάπως περίεργα, καθώς δεν πρέπει στιγμή να επαναπαυθούμε από την περσινή επιτυχία, αλλά αντίθετα πρέπει να προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο να φανούμε ανταγωνιστικές στη μεγάλη κατηγορία και να παραμείνουμε εκεί. Τα κορίτσια έχουν τη δυσάρεστη εμπειρία της προηγούμενης επίσκεψης στο Ματοσίνιος όπου η ομάδα υποβιβάστηκε στη Β’ κατηγορία και είναι και αυτό ένα ακόμα ψυχολογικό εμπόδιο που πρέπει να ξεπεράσουμε. Η προετοιμασία μπορεί να είχε τα πάνω της και τα κάτω της όπως κάθε φορά...Με απουσίες...τραυματισμούς και δυσκολίες...Όμως τώρα το μυαλό όλων είναι στην επίσημη διοργάνωση, όπου θα πρέπει να παρουσιαστούμε πιο έτοιμες από ποτέ και να αντιμετωπίσουμε τους τρεις πρώτους αντιπάλους μας με στόχο το καλύτερο πλασάρισμα στον όμιλο».

Σχετικά με τον αυριανό αγώνα απέναντι στη Γαλλία ανέφερε: «Η Γαλλία που είναι και ο πρώτος μας αντίπαλος αποτελεί μια παραδοσιακά δυνατή ομάδα στα ηλικιακά πρωταθλήματα και όχι μόνο. Διαθέτει παίκτριες που παίρνουν χρόνο συμμετοχής σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πρωτάθλημα όπως το γαλλικό. Σίγουρα στο ματς αυτό δεν πηγαίνουμε ως το φαβορί. Όμως η πρεμιέρα επιφυλάσσει εκπλήξεις και θέλουμε να είμαστε μια από αυτές! Θέλω να ευχηθώ πρώτα από όλα υγεία στα κορίτσια και σε όλα τα μέλη της αποστολής και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Α’ κατηγορία».

Στο άλλο παιχνίδι του Γ’ ομίλου η Ολλανδία θα αντιμετωπίσει (18.15) τη Λετονία.

http://basket.gr/