Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

Θερμές ευχαριστίες της ΕΣΚΑΘ προς τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Μπιλλίνη.

Συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Χαράλαμπο Μπιλλίνη πραγματοποίησε χθες αντιπροσωπία της ΕΣΚΑΘ, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Βάιο Φαλάγγα και το μέλος της Ένωσης και Δημοτικό Σύμβουλο Λαρισαίων κ. Θανάση Δρυστέλλα.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο γυμναστής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γιώργος Μπούτλας και ο υπάλληλος της ΕΣΚΑΘ κ. Νίκος Φλώρος.

Αντικείμενο της σχετικής συζήτησης ήταν τα προβλήματα και οι καταστροφές που έχουν προκύψει στα γήπεδα της Θεσσαλίας μετά την κακοκαιρία Ντάνιελ (Daniel) που έπληξε την περιοχή μας τον περασμένο Σεπτέμβρη και η ενδεχόμενη συμβολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην απάλυνση αυτών των δυσμενών συνεπειών.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης, αναφέρθηκε αρχικά στο γεγονός ότι το άθλημα της καλαθοσφαίρισης γνωρίζει σημαντική άνθηση στην περιοχή της Θεσσαλίας, με συνεχή αύξηση των αθλουμένων όπως και των σωματείων. Ωστόσο, οι τρέχουσες συγκυρίες έχουν επιδεινώσει περαιτέρω το ήδη υπάρχον πρόβλημα της έλλειψης επαρκών αγωνιστικών χώρων.

Ακολούθως, ο κ. Φαλάγγας, αφού παρουσίασε τα γήπεδα που είναι εκτός χρήσης για την φετινή χρονιά και το μεγάλο σύνολο παιχνιδιών που πρέπει να διεξαχθούν, διατύπωσε αίτημα προς τον κ. Πρύτανη για την παραχώρηση του Κλειστού Γυμναστηρίου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα για τη διεξαγωγή αγώνων καλαθοσφαίρισης, ιδίως των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων.

Ο Πρύτανης κ. Μπιλλίνης ανταποκρίθηκε άμεσα δίνοντας θετική συνέχεια στο αίτημα της Ε.Σ.ΚΑ.Θ., καθώς όπως δήλωσε στόχος του Πανεπιστημίου είναι το άνοιγμα προς την κοινωνία και τις ανάγκες της.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΚΑΘ ευχαριστεί θερμά τον κ. Μπιλλίνη για την άμεση ανταπόκριση και υλοποίηση του αιτήματος της. Με την έμπρακτη έκφραση της κοινωνικής του ευαισθησίας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα δώσει τη δυνατότητα σε πολλούς νέους αθλητές και αθλήτριες της Λάρισας αλλά και ολόκληρης της Θεσσαλίας να ασκούνται στο άθλημα που αγαπούν.