Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Σπουδαία πρόκριση για την ΕΑΛ: Επικράτησε 60-67 του Ν. Κεραυνού σε συναρπαστικό παιχνίδι.


Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, η ΕΑΛ επικράτησε του Ν. Κεραυνού με 60-67, σε μία αναμέτρηση που κράτησε το ενδιαφέρον των φιλάθλων μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο καθ' όλη τη διάρκειά του, με το σκορ στο ημίχρονο να είναι ισόπαλο, 35-35, δείχνοντας ότι οι δύο ομάδες ήταν πολύ κοντά σε απόδοση.

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με γρήγορους ρυθμούς και από τις δύο ομάδες. Ο Ν. Κεραυνός, προσπάθησε να ελέγξει το παιχνίδι, αλλά η ΕΑΛ ανταποκρίθηκε άμεσα με δυνατές αμυντικές προσπάθειες . Οι παίκτες του Κεραυνού είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας, αλλά η αστοχία στα σουτ τους εμπόδισε να ξεφύγουν στο σκορ.

Η ΕΑΛ, από την άλλη, στηρίχθηκε σε συντονισμένη επίθεση και έλεγχο των ριμπάουντ. Οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο προβάδισμα, με αποτέλεσμα το ημίχρονο να λήξει ισόπαλο, 35-35, δείχνοντας ότι το παιχνίδι θα εξελιχθεί σε ντέρμπι.

Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 4ο δεκάλεπτο,  η ΕΑΛ ανέβασε  την απόδοσή της στην άμυνα, περιορίζοντας τις επιθετικές επιλογές του Ν. Κεραυνού. Με ηγέτη τον Ντούγκα, η ομάδα της ΕΑΛ άρχισε να χτίζει σταδιακά μια διαφορά, εκμεταλλευόμενη τα λάθη του αντιπάλου και την αστοχία του σε κρίσιμα σημεία .

Παρά την προσπάθεια του Ν. Κεραυνού να ανατρέψει την κατάσταση στα τελευταία λεπτά, η ΕΑΛ κατάφερε να διατηρήσει τον έλεγχο του αγώνα και να φύγει με τη νίκη, χάρη στην ψυχραιμία της  και την αποτελεσματική διαχείριση του χρόνου.

Η ΕΑΛ πήρε πολύτιμη  νίκη πρόκριση με το τελικό σκορ 60-67, συνεχίζοντας την πορεία της στο κύπελλο, ενώ ο Ν. Κεραυνός μένει με τη στεναχώρια της χαμένης ευκαιρίας  και αποχαιρετά τη διοργάνωση.

Το παιχνίδι αυτό ήταν μια καλή ένδειξη των δυνατοτήτων και των δύο ομάδων. Η ΕΑΛ έδειξε αποφασιστικότητα και πνεύμα νικητή, ενώ ο Ν. Κεραυνός θα χρειαστεί να δουλέψει στις λεπτομέρειες για να μην επαναλάβει τα λάθη που του κόστισαν τη νίκη.

Ν. Κεραυνός - ΕΑΛ 60-67
Δεκάλεπτα: 19-22, 35-35, 50-48, 60-67
Διαιτητές: Χατζής - Παπαπρίλης
Νέος Κεραυνός ( Πάκας) Γκουντόπουλος 7, Νουρτσελλάρι 18, Μπίλιος, Πανάγος 3(1), Ζαφειρούλης 2, Τζήκας , Πέρκας 1, Αρσένης, Τριανταφυλλίδης Κ. 1, Τριανταφυλλίδης Θ. 1, Ζέρβας 16(2), Σχοινάς 11.
ΕΑΛ (Γκαραγκούνης) Παπαναστασίου 18(2), Καρανίκας , Βαλιώτης 2, Ντούγκας 10, Καλόγηρος 2, Περιστέρης , Ριζούλης 5(1), Τσουκαλέλης 4(1), Κυρίτσης , Κίτσιος 13, Γεωργαντάς 10(2), Παπαιωάννου 3(1).