Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

Ήττα από τον ΠΑΟΚ για την Ανόρθωση Βόλου με 58-55 αλλά πρόκριση στην επόμενη φάση του W Rising Stars


Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να επικρατήσει με 58-55 της Ανόρθωσης Βόλου. Η αναμέτρηση ήταν γεμάτη ένταση, με τις δύο ομάδες να δίνουν τα πάντα στο παρκέ για τη νίκη.


Ο ΠΑΟΚ, με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία στα κρίσιμα σημεία, κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα παρά την επίμονη πίεση της Ανόρθωσης. Η ομάδα της Βόλου, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, δεν τα παράτησε και πάλεψε μέχρι το τέλος, κρατώντας το παιχνίδι σε απόσταση αναπνοής.

Η νίκη αυτή δίνει στον ΠΑΟΚ το εισιτήριο για την τελική φάση, όμως και η Ανόρθωση Βόλου θα προκριθεί, μετά την απόσυρση του Ολυμπιακού Βόλου από τη διοργάνωση, καθώς από τον όμιλο του Νότου στην κανονική περίοδο προκρίθηκαν οι Παναθηναϊκός, Εσπερίδες Καλλιθέας, Ολυμπιακός και Α.Ο. Άνδρου, ενώ από τον όμιλο του Βορρά θα αγωνιστούν οι Ηρακλής, Πιερικός Αρχέλαος (άνευ αγώνα) και ΠΑΟΚ. Οι ηττημένες ομάδες της 2ης αγωνιστικής του Α’ προκριματικού γύρου θα αγωνιστούν στον Β’ Γύρο της προκριματικής φάσης και θα διεκδικήσουν μία (1) θέση στο όμιλο του Νότου και μία (1 ) στον όμιλο του Βορρά που θα δώσει την πρόκριση στην κανονική περίοδο.

Έτσι, και οι δύο ομάδες συνεχίζουν την πορεία τους στο W Rising Stars, όπου αναμένονται ακόμη πιο δυνατές αναμετρήσεις.

Η προσπάθεια και των δύο ομάδων ήταν αξιοσημείωτη, με το κοινό να χειροκροτεί και να αναγνωρίζει τον αγώνα που έδωσαν στο παρκέ.


ΠΑΟΚ-Ανόρθωση Βόλου 58-55
Δεκάλεπτα: 13-11, 25-26, 43-39, 58-55
Διαιτητές: Ταρενίδης-Δανιηλίδης
ΠΑΟΚ (Καμπίτση-Μελετιάδης): Τακίδου, Ψαρρά 2, Τυμπανίδου, Μπεκίρι 8, Ζορμπαλά 23(3), Μπαξεβάνη, Χαϊτόγλου Β., Κουκουναρίδου 7, Χαϊτόγλου Α. 6, Πολυμέρου 6, Κανλή 4, Γκαϊτατζή 2.
Ανόρθωση Βόλου (Σουλτάνη): Μάρκου 6, Μητραλή 16(3), Μπασδέκη 24(3), Σαμάντα 9, Κραστάνα, Πίσπα, Τρύφωνος, Μαχαίρα, Καραπατάκη.