Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Τηλέμαχος Βησσαρίου: «Ήθελα πολύ να βιώσω την εμπειρία του εξωτερικού, άψογη η οργάνωση στην Κύπρο»

Ο Λαρισαίος γκαρντ του Κεραυνού Στροβόλου, Τηλέμαχος Βησσαρίου, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του EOK WebRadio με τη Μαριάννα Αξιοπούλου και τον Γιώργο Βαλαβάνη.


Αναλυτικά είπε:

Για τη μετακίνησή του στον Κεραυνό Στροβόλου : «Έψαχνα μια ευκαιρία εκτός Ελλάδας, ήθελα πολύ να βιώσω την εμπειρία του εξωτερικού. Συμμετείχα και σε ένα τουρνουά στην Ιαπωνία για να δω πώς δουλεύουν όλα τα πράγματα. Έχω την τύχη να έχω έναν προπονητή, τον Μιχάλη Κακιούζη, που έχει τρομερές εμπειρίες, έχει ζήσει μεγάλα πράγματα. Το πώς μάς περνάει τα πράγματα στη προπόνηση, η προσέγγισή του στα παιχνίδια, είναι καταπληκτικό».


Για τις έως τώρα εντυπώσεις του: «Απ’ την πρώτη μέρα η οργάνωση ήταν τέλεια, είναι όλα έτοιμα, δεν έχεις να ασχοληθείς με τίποτα πέρα απ’ το μπάσκετ και αυτό τούς ανεβάζει πολύ το επίπεδο. Η διοίκηση είναι εξαιρετική σε όλους τους τομείς. Όλα λειτουργούν στην ώρα τους, δουλεύουν όλα “ρολόι”. Αυτό ανεβάζει πολύ το επίπεδο της Κύπρου. Το επίπεδο της χώρας είναι πολύ ψηλό απ’ τους παίκτες, οι περισσότεροι συμπαίκτες μου έχουν παίξει και έξω, οπότε γνωρίζουν καλά τον χώρο. Με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ απ’ την πρώτη μέρα να αισθανθώ σαν το σπίτι μου και τους ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό».


Για τους προσωπικούς του στόχους: «Θα ήθελα να έχω τον χρόνο συμμετοχής που χρειάζεται για να μπορέσω να αποδείξω τι μπορώ να κάνω μέσα στο παρκέ».


Για τον όμιλό τους στο FIBA Europe Cup, με Τόφας, Μπράουνσβαϊγκ και ΑΕΚ Λάρνακας: «Και οι τέσσερις ομάδες έχουν υψηλά στάνταρ στη διοργάνωση. Εμείς θέλουμε να δείξουμε ότι πεισμώσαμε απ’ το τελευταίο ευρωπαϊκό παιχνίδι και να διεκδικήσουμε το καλύτερο αποτέλεσμα που μπορούμε. Επίσης, να αποδείξουμε και το ποιοι είμαστε. Από ‘κει και πέρα, θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».


Για το επίπεδο του FIBA Europe Cup: «Πλέον έχει ανέβει πάρα πολύ. Όπως είπα, είμαστε σε έναν όμιλο με τέσσερις ομάδες που έχουν υψηλά στάνταρ. Θα γίνουν πολύ δυνατά παιχνίδια. Ανεβαίνει σιγά-σιγά η σειρά και φτάνει σε ένα πολύ καλό επίπεδο το FIBA Europe Cup. Υπάρχουν και κυπριακές ομάδες που βρίσκονται στη διοργάνωση».


Για την ήττα απ’ την Τρέπτσα στα προκριματικά του BCL: «Αδικήσαμε τους εαυτούς μας, θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει το παιχνίδι. Μέσα από ένα σουτ, μια λεπτομέρεια, έρχονται μικρά λάθη και κρίνουν το ματς. Δε μπορώ να πω ότι ήταν νωρίς ή ότι φταίει ο χρόνος προετοιμασίας, γιατί κάναμε πολύ καλή προετοιμασία, αλλά όλα κρίθηκαν με ένα σουτ».