Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019

Στο κεντρικό συμβούλιο της FIBA ο Άρης Ζώης - Νέος πρόεδρος ο Χαμανέ Νιανγκ.


Η  παρουσία του ελληνικού στοιχείου σε υψηλά αξιώματα της FIBA παραμένει δυνατή.
Πέραν του Ανδρέα Ζαγκλή, γενικού γραμματέα της Παγκόσμιας FIBA, ένα άλλο στέλεχος του ελληνικού αλλά και του Θεσσαλικού μπάσκετ, ο Λαρισαίος Άρης Ζώης εξελέγη στο κεντρικό συμβούλιο της ΦΙΒΑ για μια  τετραετία

H εκλογή έγινε μετά την ψηφοφορία που προχώρησαν οι 156 ομοσπονδίες που έδωσαν το παρών στο Κονγκρέσο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, στην Κίνα, την Πέμπτη (29/08) και ανέδειξαν τον Χαμανέ Νιανγκ στη θέση του νέου προέδρου της FIBA , ενώ  παράλληλα εξέλεξαν και τα 13 μέλη του κεντρικού συμβουλίου της FIBA, μεταξύ των οποίων και ο  Άρης Ζώης .

Ο Νιανγκ διαδέχεται τον Αργεντινό Οράσιο Μουρατόρε και η θητεία του θα είναι τετραετής, δηλαδή από το 2019 έως το 2023.

Να θυμίσουμε ότι ο Άρης Ζώης είναι  αντιπρόεδρος και υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της  ΕΣΚΑΘ,  μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης , αλλά  και Πρόεδρος της Επιτροπής για τις διοργανώσεις Νέων στο Ευρωπαϊκό γραφείο της FIBA, που  είναι μέλος του Κεντρικού Γραφείου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας από την Ευρώπη, του εκτελεστικού οργάνου δηλαδή, το οποίο εποπτεύει την λειτουργία του αθλήματος ανά τον κόσμο.

Το κεντρικό συμβούλιο της FIBA θα συνεδριάσει για πρώτη φορά στο Πεκίνο στις 14 Σεπτεμβρίου, δηλαδή μια μέρα πριν από την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.