Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

«Έδεσε» στο... λιμάνι τον Λοτζέσκι


Ο Ολυμπιακός ενεργοποίησε τον όρο ανανέωσης του στο συμβόλαιο του Ματ Λοτζέσκι, που θα είναι παίκτης των «ερυθρόλευκων» και για την επόμενη σεζόν, η οποία θα είναι συνολικά η τέταρτη σερί του στην ομάδα του Πειραιά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του sportando.com για τον 31χρονο περιφερειακό είχαν δείξει ενδιαφέρον οι Νταρουσάφακα, Αναντολού Έφες και Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά ο Ολυμπιακός πρόλαβε να... δέσει στο λιμάνι τον Λοτζέσκι, ο οποίος είναι ο πιο κλασικός σουτέρ από την περιφέρεια των «ερυθρόλευκων».

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ 4η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ 43ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΑΙΔΩΝ

 

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

Πανελλήνιο Παίδων: Ασπίδα Ξάνθης-Προμηθέας 52-64


Ο Προμηθέας νίκησε με 64-52 την Ασπίδα Ξάνθης στον αγώνα που έκλεισε το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής στο 43ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων που διεξάγεται στα Τρίκαλα.

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η μαχητική ομάδα της Ξάνθης κατάφερε να αιφνιδιάσει τον Προμηθέα (15-7). Οι παίκτες του Γιάννη Ελευθεριάδη βελτιώνοντας την αμυντική του λειτουργία ροκάνισαν σταδιακά την διαφορά και ανέλαβαν τα ηνία του αγώνα. Και στην επανάληψη η Ασπίδα συνέχισε να παλεύει να κρατηθεί κοντά στο σκορ. Το μόνο όμως που κατόρθωσε ήταν να κρατήσει την διαφορά κοντά στους 10 πόντους.

Το πανόραμα της 4ης μέρας του 43ου Πανελληνίου παίδων (ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
Β
Α
Ν
Η
ΕΠ.
ΑΜ.
Δ
1
AΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ
7
4
3
1
244
197
47
2
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ
7
4
3
1
225
204
21
3
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
7
4
 3
1
246
211
35
4
ΑΡΗΣ
6
4
2
2
242
224
18
5
ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ
5
4
1
3
 212
264
-52
6
ΟΦΗ
4
4
0
4
173
242
-69

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Τρίτη 28 Ιουνίου
Πανιώνιος-Ακαδημία..........................................................49-67
Ασπίδα Ξάνθης-ΟΦΗ.........................................................68-50
Άρης-Προμηθέας Πάτρας...................................................51-52

Τετάρτη 29 Ιουνίου
ΟΦΗ-Πανιώνιος.................................................................47-58
Ασπίδα Ξάνθης-Άρης.........................................................49-74
Ακαδημία-Προμηθέας Πάτρας...........................................60-50

Πέμπτη 30 Ιουνίου
Πανιώνιος-Ασπίδα Ξάνθης...............................................76-43
Άρης-Ακαδημία.................................................................63-60
Προμηθέας Πάτρας-ΟΦΗ.................................................59-41

Παρασκευή 1 Ιουλίου
Άρης-Πανιώνιος................................................................54-63
ΟΦΗ-Ακαδημία................................................................35-57
Ασπίδα Ξάνθης-Προμηθέας Πάτρας................................52-64

Σάββατο 2 Ιουλίου
09.30 ΟΦΗ-Άρης
11.30 Προμηθέας Πάτρας-Πανιώνιος
13.30 Ακαδημία-Ασπίδα Ξάνθης
15.00 Τελετή Λήξης - Απονομές

Ανδρών: Χωρίς Ντόρσεϊ και Καββαδά στο Τορίνο


Η Εθνική Ανδρών αναχωρεί αύριο με τελικό προορισμό το Τορίνο και το Προολυμπιακό Τουρνουά (4-9/7).
Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Φώτης Κατσικάρης, ανακοίνωσε την τελική δωδεκάδα, αφήνοντας εκτός αποστολής τον Τάιλερ Ντόρσεϊ και τον Βασίλη Καββαδά, ευχαριστώντας τους για την παρουσία τους και τη βοήθειά τους στην προετοιμασία της ομάδας.

Έτσι η τελική δωδεκάδα αποτελείται από τους:

Πανελλήνιο Παίδων:ΟΦΗ-Ακαδημία Αθ. 35-57


Ένα βήμα πριν από την κατάκτηση του πρωταθλήματος Παίδων απέχει πλέον η Ακαδημία Αθηνών. Η ομάδα του Κώστα Παταβούκα επιβλήθηκε με 35-57 του ΟΦΗ για την 4η αγωνιστική της Τελικής Φάσης στο 43ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παιδων στα Τρίκαλα.
Μετά από ένα αμφίρροπο πρώτο ημίχρονο, η Ακαδημία Αθηνών, στην επανάληψη. βελτίωσε την αγωνιστική της παρουσία και έφτασε με άνεση στην τελική επικράτηση με 35-57.

Σταματάς αιφνιδιασμό; Αντιαθλητικό!


Η Ευρωλίγκα θέλει να κάνει το παιχνίδι πιο γρήγορο γι’ αυτό και αποφάσισε να προχωρήσει σε αλλαγές όσον αφορά στον τρόπο που θα σφυρίζουν οι διαιτητές.

Συγκεκριμένα, η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε να κάνει πιο σκληρούς τους κανονισμούς όσον αφορά στα φάουλ, στα οποία ο αμυντικός δεν πάει για την μπάλα αλλά για να σταματήσει τον αντίπαλο του.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ για το 43ο Πανελλήνιο παίδων,μαγνητοσκόπηση από τα Τρίκαλα


Ανακοίνωσε Σκουλίδα η ΑΕΚ


Παίκτης της ΑΕΚ είναι επισήμως ο Διονύσης Σκουλίδας ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο 3ετούς διάρκειας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
H διοίκηση της ΑΕΚ B.C. ανακοινώνει, ότι συνεχίζει την προσπάθεια ενίσχυσης της «Βασίλισσας» με το βλέμμα στο μέλλον.
Παίκτης της ΑΕΚ είναι από σήμερα (01/07) ο Διονύσης Σκουλίδας, ο οποίος υπέγραψε σήμερα (01/07) συμβόλαιο τριετούς διαρκείας, ήτοι έως το 2019.
Ο διεθνής φόργουορντ έλαβε ολιγόωρη άδεια από την ΕΟΚ, καθώς συμμετέχει στις δραστηριότητες της Εθνικής Νέων, και έδωσε το «παρών» στα Γραφεία της ΑΕΚ.

Βιογραφικό

Επιστροφή Μπιζιώτη στους Τιτάνες Παλαμά!


Την επιστροφή του Θέμη Μπιζιώτη στους Τιτάνες ανακοίνωσε ο Παλαμιώτικος σύλλογος! Την τελευταία σεζόν ο νυν παίκτης των Τιτάνων αγωνιζόταν στο Γ.Σ. Σοφάδων, ενώ προέρχεται και από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου.

Η ανακοίνωση των Τιτάνων:

Πανελλήνιο Παίδων: Άρης-Πανιώνιος. 54-63


Ο Πανιώνιος νίκησε με 63-54 τον Άρη για την 4η αγωνιστική στο 43ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων. Η ήττα της ομάδας της Θεσσαλονίκης ουσιαστικά χρίζει την Ακαδημία Αθηνών φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου με 2/2 νίκες στους αγώνες που της απομένουν με ΟΦΗ και Ασπίδα Ξάνθης, χωρίς να ενδιαφέρεται για τα υπόλοιπα αποτελέσματα του τουρνουά

ΟΦΗ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ για το 43ο Πανελλήνιο παίδων,μαγνητοσκόπηση από τα Τρίκαλα


Αποσύρθηκε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς!


Η Εφές Αναντολού αποτέλεσε τον τελευταίο σταθμό της λαμπρής καριέρας του Ντούσαν Ίβκοβιτς στους πάγκους. Ο 72χρονος Σέρβος τεχνικός πήρε την απόφαση να αποσυρθεί από τους πάγκους, ύστερα από 38 χρόνια.

Την απόφασή του γνωστοποίησε ο ίδιος μέσω γραπτής δήλωσής του στο Σερβικό Πρακτορείο Ειδήσεων (BETA). “Το μπάσκετ δεν ήταν μέρος της ζωής μου, ήταν η ζωή μου“, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Γρηγορόπουλος-Μπίζιος στον Κρόνο Τρικάλων


Η Α.Ε Κρόνος Τρικάλων είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι θα αγωνιστούν με το σωματείο μας τη νέα χρονιά οι Ραφαήλ Μπίζιος και Φώτης Γρηγορόπουλος. Ο Ραφαήλ Μπίζιος, 23 ετών και ύψους 2,05 m αγωνίζεται στη θέση 5. Ξεκίνησε να αγωνίζεται στην ομάδα του Αγίου Νέστορα Τρικάλων και συνέχισε στα Κάτω Λεχώνια Βόλου και στη συνέχεια στη Νίκη Βόλου στη Γ’ Εθνική.

Η διοίκηση του Κρόνου ευχαριστεί γονείς και αθλητές


Η διοίκηση της Α.Ε ΚΡΟΝΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ μετά από μία ιδιαίτερα δύσκολη αγωνιστική χρονιά και την ξαφνική απώλεια του ιδρυτή και προπονητή του συλλόγου Φάνη Φόρου, νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει τους γονείς και τα παιδιά της ακαδημίας του συλλόγου για την παρουσία τους στο γήπεδο μέχρι την ολοκλήρωση των προπονήσεων και των αγωνιστικών υποχρεώσεων.

ΑΕΛ: Ανανέωσε ο Κώστας Σαριμπαλίδης


Για μία ακόμη χρονιά, η διοικούσα επιτροπή βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να κάνει γνωστό ότι ο Κώστας Σαριμπαλίδης θα συνεχίσει να αγωνίζεται με την ΑΕΛ, και θέλει να εκφράσει την πλήρη ικανοποίησή της για την παραμονή του στην ομάδα.

ΔΗΛΩΣΗ ΚΩΣΤΑ ΣΑΡΙΜΠΑΛΙΔΗ
«Ήταν κάτι που το θέλαμε και οι δύο πλευρές και αυτό φάνηκε και στις συζητήσεις που κάναμε τις τελευταίες ημέρες.

ΑΡΗΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ για το 43ο Πανελλήνιο παίδων,μαγνητοσκόπηση από τα Τρίκαλα


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΩΦΩΝ: Κορίτσια για μετάλλιο!


Στη ζώνη των μεταλλίων η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ Γυναικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωφών της Θεσσαλονίκης!

Οι διεθνείς μας επικράτησαν στα προημιτελικά επί της Γερμανίας με 73-38 και θα αντιμετωπίσουν σήμερα (1/7, 16:00) στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρον «Nick Galis Hall» την Ιταλία στον ένα εκ των δύο μεγάλων ημιτελικών με στόχο την πρόκριση στον τελικό και τη διεκδίκηση της κορυφής!

ΠΗΓΗ:http://www.woman2woman.gr/

Ήττα και αποκλεισμός για την Εθνική Μπάσκετ Κωφών.


Την ήττα με 52-48 από την Ουκρανία γνώρισε η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ ανδρών Κωφών στα προημιτελικά του Πανευρωπαικού πρωταθλήματος που γίνεται στην Θεσσαλονίκη.

Σε ένα ματς όπου η Εθνική μας ομάδα είχε μεγάλη αστοχία οι Ουκρανοί ήταν αυτοί που πήραν την πρόκριση αφήνοντας μια πίκρα στου παίχτες μας καθώς με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις τους (Είχαν 4 στις 4 νίκες) δεν μπόρεσαν να κερδίσουν και να διεκδικήσουν το τρόπαιο.

Επέστρεψε στο Γ.Σ. Σοφάδων ο Ζωιτσάκος.


Την επιστροφή του Τρύφωνα Ζωιτσάκου, που αναμένεται να προσφέρει πολύτιμες λύσεις στοΓ.Σ. Σοφάδων, ανακοίνωσε ο Σοφαδίτικος σύλλογος!

Η ανακοίνωση:
«Ο Γυμναστικός Σύλλογος Σοφάδων βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επιστροφή του Τρύφωνα Ζωιτσάκου στις τάξεις της ομάδας έπειτα από απουσία ενός έτους. Ο Ζωιτσάκος που παίζει στις θέσεις τόσο του πλέϋ μέικερ όσο και του σούτινγκ γκάρντ, αναμένεται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και να προσφέρει πολύτιμη βοήθεια για την επίτευξη των στόχων του συλλόγου. Το Δ.Σ. του συλλόγου του εύχεται μια επιτυχημένη χρονιά με υγεία.»

ΠΗΓΗ:http://karditsasportiva.gr/

Αβελίνο καλεί Θανάση Αντετοκούνμπο


Τη σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες της χρονιές, τερματίζοντας τέταρτη στην κανονική διάρκεια του ιταλικού πρωταθλήματος, ενώ έφτασε μέχρι και τα ημιτελικά των πλέι οφ.

Έτσι, θέλοντας να κάνει το ίδιο και τη νέα σεζόν, προσπαθεί να ενισχυθεί σε καίριες θέσεις, με τους σωστούς παίκτες. Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την γειτονική χώρα η Αβελίνοεξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο απόκτησης του Θανάση Αντετοκούνμπο.

Παίδων: Κλήση για προετοιμασία


Η Εθνική Παίδων συγκεντρώνεται στις 4 Ιουλίου στη Γλυφάδα, προκειμένου να αρχίσει η προετοιμασία της για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (12-20/8, Ράντομ, Πολωνία).

Οι παίκτες που έχουν κληθεί είναι οι:

Από τα Τρίκαλα στο Ρέθυμνο Φλεβαράκης και Βίλιαμσον.


Ο Κώστας Φλεβαράκης αποχώρησε από τα Τρίκαλα κι από τη νέα σεζόν θα κάθεται στον πάγκο του Ρεθύμνου. Ο Έλληνας τεχνικός προχωράει με αμείωτους ρυθμούς τον σχεδιασμό των κρητικών, οι οποίοι είναι έτοιμοι να ολοκληρώσουν ακόμα μία μεταγραφή.
Το Ρέθυμνο ήρθε σε συμφωνία με τον Χοερντούρ Βίλιαμσον, ο οποίος αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στα Τρίκαλα, έχοντας εξαιρετική σχέση με τον Κώστα Φλεβαράκη.

Ενισχύουν τον Αιολικό οι Σαμαράς και Σέρρης


Με τη φανέλα του Αιολικού Βόλου θα βρίσκεται στα παρκέ τη νέα σεζόν ο Αντώνης Σαμαράς. Ο έμπειρος γκαρντ αφήνει τον ΓΣ Βόλου και θα αγωνιστεί με την ομάδα της οποίας είναι υπεύθυνος και προπονητής στην ακαδημία. Στο παρελθόν έχει παίξει σε: Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, Siemens, Στρατώνι, Ορφέα Σουρωτής, Νίκη Βόλου και ΓΣ Αλμυρού. Το ίδιο δρομολόγιο θα κάνει επίσης ο πόιντ γκαρντ Φίλιππος Σέρρης, γεννηθείς το 1999, ο οποίος επιστρέφει στον Αιολικό ύστερα από μια σεζόν στην Α1 Κατηγορία.

ΠΗΓΗ:http://magnesiasports.gr/

Εuroleague Vs Fiba


Αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, ο κύβος ερρίφθη και 88 ομάδες, ζωή να έχουν, θα εμφανιστούν του χρόνου στις τρεις διοργανώσεις, που θα μας σερβίρουν Euroleague και FIBA. Η Ευρωλίγκα, το Eurocup και το νεότευκτο Basketball Champions League, έχουν μια θέση για όλους.

Και για τους ισχυρούς, τους πλούσιους, τους δυνατούς. Και τους μεσαίους και τους μικρομεσαίους. Από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας μέχρι την ΑΕΚ Λάρνακας, όλοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Την ώρα που οι απειλές από δω και από κει συνεχίζουν να εμφανίζονται (η FIBA ζητάει την τιμωρία των ομάδων που παίζουν στο Eurocup, αφού ... δεν προλαβαίνει να τιμωρήσει τις εθνικές ομοσπονδίες, οι οποίες άλλωστε έχουν θεωρητικά συνταχθεί μαζί της) το Sport24.gr επιχειρεί μια πρώτη σύγκριση των τριών διοργανώσεων.


Πήρε Τέιλορ ο ΠΑΟΚ


Την πρώτη του μεταγραφική κίνηση έκανε ο ΠΑΟΚ, έστω και… μεσάνυχτα!
Οι “ασπρόμαυροι” ανακοίνωσαν την απόκτηση του Αμερικανού φόργουορντ Μπράντον Τέιλορ. Πρόκειται για 21χρονο αθλητή που αποφοίτησε από το Penn State. Την χρονιά που μας πέρασε, ο Τέιλορ είχε 16,3 πόντους, 6,5 ριμπάουντ και 1,6 ασίστ.

ΠΗΓΗ:http://www.ebasket.gr/

"Νέο αίμα" στον Ολυμπιακό Β.


Με "νέο αίμα" ενισχύεται ο Ολυμπιακός Β., αφού σύμφωνα με πληροφορίες απέκτησε με υποσχετική ενός χρόνου από την Ανάληψη τις ταλαντούχες καλαθοσφαιρίστριες Ειρήνη Γκανάτσιου, Κατερίνα Νούλα και Κατερίνα Σιμιτζή. Πρόκειται για δύο 16χρονες και μία 15 χρονη καλαθοσφαιρίστριες με πλούσιο ταλέντο και άριστες επιδόσεις και στο σχολείο...

Εγκρίθηκε η μεταγραφή τρίτου 30χρονου


Τη μεταγραφή και τρίτου 30χρονου αθλητή αποφάσισε να εγκρίνει σε όλες τις τοπικές Ενώσεις η ΕΟΚ, μετά τα αλλεπάλληλα αιτήματα που είχε από πολλές ομάδες. Με το αζημίωτο όμως, αφού θα συνοδεύεται και από παράβολο 300 ευρώ!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ενόψει της έναρξης των μεταγραφών αποδεσμευθέντων αθλητών της περιόδου 2016-17, αλλά και της συμπλήρωσης του ρόστερ των ομάδων με δύο (2) αθλητές έως και τις 30/9/2016 και μετά από επανειλημμένα αιτήματα που δέχτηκε η ΕΟΚ από σωματεία και τον ΠΣΑΚ, αποφασίστηκε να επιτραπεί για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο η προσθήκη ενός ακόμα αθλητή άνω των 30 ετών. Το παράβολο μεταγραφής για τον επιπλέον αθλητή θα κοστίζει 300 ευρώ, τα οποία θα διατίθενται για την ανάπτυξη του αθλήματος».

ΠΗΓΗ:http://www.infobasket.gr/

Τέλος ο Βλαχούλης από την ΑΕ Λάρισας


Η ανακοίνωση της ΑΕΛ αναφέρει:

Η Διοικούσα Επιτροπή της ΑΕΛ επιθυμεί να ευχαριστήσει τον αθλητή Γιώργο Βλαχούλη για την πολύτιμη συνεισφορά του στην επίτευξη των στόχων της ομάδας τα τελευταία χρόνια.
Η συμβολή του Γιώργου Βλαχούλη ήταν καθοριστική στις προσπάθειες που κατέβαλε η ΑΕΛ για να ανέβει επίπεδο κάθε αγωνιστική περίοδο.
Ευχόμαστε καλή συνέχεια και κάθε επιτυχία στον Γιώργο στην πορεία του στον χώρο του μπάσκετ και σε κάθε τομέα, προσωπικό και επαγγελματικό.

ΠΗΓΗ:https://www.facebook.com/aelbasket/?fref=ts

FIBA U17 (vid)


ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
Τουρκία - Καναδάς.........................................80-74
Λιθουανία - Γαλλία.........................................73-72
Ισπανία - Αυστραλία.......................................74-63
ΗΠΑ - Κορέα.................................................133-81

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
Τουρκία - Ισπανία..........................................1/7/2016
Λιθουανία  - ΗΠΑ..........................................1/7/2016

Τα αποτελέσματα για τις θέσεις 9-12:
Κίνα-Φινλανδία...............................................77-57
Δομινικανή Δημ.- Βοσνία...............................73-96

Τα αποτελέσματα για τις θέσεις 13-16:
Αργεντινή-Αίγυπτος.......................................76-73
Μάλι - Κινεζική Ταϊπέι....................................61-77




Όλα τα βίντεο των αγώνων για τις θέσεις 9-16:

Εφήβων: Σλοβενία-Ελλάδα 78-81


Η Εθνική Εφήβων πήρε τη νίκη στον πρώτο αγώνα προετοιμασίας της στο δρόμο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18.

Στο Ζρέτσε επιβλήθηκε στην παράταση της Σλοβενίας 81-78. Οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες και αύριο (8μ.μ.) στην Ποστόινα.

Ο αγώνας είχε το χαρακτήρα ντέρμπι σε όλη του τη διάρκεια. Καμία από τις δύο ομάδες δνε μπόρεσε να ξεφύγει στο σκορ. Οι Σλοβένοι άγγιξαν τη νίκη όταν 14’’ πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας προηγήθηκαν 69-65. Ένα κερδισμένο φάουλ του Κώστα Παπαδάκη, μια λάθος πάσα του Σκέντελι, μία ασίστ του Βαγγέλη Μαχαιριανάκη στον Διονύση Τάτταρη και σε τέσσερις κινήσεις η ελληνική ομάδα έκανε το ματ που χρειαζόταν για να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, διαμορφώνοντας το 69-69.