Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Ο Ήφαιστος Καρδίτσας ανακοίνωσε νεα μεταγραφή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ήφαιστου:
"Η Διοίκηση του Ήφαιστου Καρδίτσας ανακοινώνει την απόκτηση του Ιπποκράτη Σφακιανού, ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια αγωνιζόταν με επιτυχία με τη φανέλα του Γ.Σ Φύλλου.
Η Διοίκηση τον καλοσορίζει και του εύχεται υγεία και επιτυχίες με την ομάδα μας.
Επίσης ανακοινώνουμε την παραμονή του Βαγγέλη Μπράχου στο ρόστερ της ομάδας και για την επόμενη αγωνιστική χρονιά."

FIBA U17 τελικοί (vid + pics)



Με 4 αγώνες ολοκληρώθηκε σήμερα το μουντομπάσκετ κάτω των 17 που διεξάγετε στην Ισπανία και συγκεκριμένα στη Σαραγόσα.
Τα αποτελέσματα  ήταν όλα φυσιολογικά. Στο πιο σημαντικό ματς της ημέρας που δεν ήταν άλλο από τον μεγάλο τελικό μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας  , οι παίκτες της αμερικάνικης ομάδος δεν συνάντησαν καμία δυσκολία και επικράτησαν με το ευρύ 95-65.

ΗΠΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ..................................... 96-56
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-10, 50-20, 73-36, 96-56
ΗΠΑ (Σογουόλτερ): Κουίκλι 4, Χάουαρντ 9 , Σμαρτ 4, Τρεντ 17, Σέξτον 18 , Τρ. Μπράουν 9, Νοξ 5, Τζ. Μπράουν 5, Τζάκσον 2, Γκόρντον 5 , Κάρτερ 11 , Γουάιλι 6.
ΤΟΥΡΚΙΑ (Ελμπάς): Ακιούζ 12, Απαϊντίν, Σενέλ 11, Αφσάρ 2, Σαϊμπίρ 2, Μπιτίμ 2, Ατάρ 13 , Κονούκ 8, Μουσταφά 2, Ντουράν 4 , Αΐσα.
Τα αποτελέσματα των αγώνων:
Θέσεις 7-8:
Κορέα-Αυστραλία........................................76-83
Θέσεις 5-6:
Γαλλία-Καναδάς....................................68-99

ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ
Λιθουανία - Ισπανία..............................81-63

ΤΕΛΙΚΟΣ
ΗΠΑ - Τουρκία......................................96-56

 

 

ΤΕΛΙΚΟΣ ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ U17 ΣΕ ΜΑΓΝΗΤΟΣΚΟΠΗΣΗ ΑΠΟ ΣΑΡΑΓΟΣΑ


ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ (ΡΟΣΤΕΡ ΟΜΑΔΩΝ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)


Η μάχη των διεθνών για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες ξεκινάει τη Δευτέρα (4/7) στις 19:00 με αντίπαλο το Ιράν . στο  τουρνουά που φιλοξενείται στο Τορίνο.Την ίδια μέρα ξεκινούν και τα άλλα δυο   Προολυμπιακά τουρνουά  που θα γίνουν στο Βελιγράδι και στη Μανίλα.

Πελαργοί: «Τελικός προορισμός το Ρίο, ενδιάμεσος σταθμός το Τορίνο»


Οι Πελαργοί είναι έτοιμοι και πάλι, όπως τα τελευταία 11 χρόνια, να πετάξουν για να βρεθούν στο πλευρό της Εθνικής ομάδας. Το Τορίνο δεν είναι ο προορισμός, αλλά ο ενδιάμεσος σταθμός για τους Ολυμπιακούς του Ρίο.

Δίπλα στη νεανική και φιλόδοξη Εθνική ομάδα, θα βρεθούν ογδόντα Πελαργοί με στόχο να «κλείσουν» οι φωνές τους από τα τραγούδια και τα συνθήματα που θα τραγουδούν μέσα στο Palaolimpico του Τορίνο.

Α.Σ.Καρδιτσας:Ευχαριστήρια ανακοίνωση προς τους αθλητές που δεν θα συνεχίσουν


Ευχαριστήρια ανακοίνωση προς τους αθλητές που δεν θα συνεχίσουν στην Καρδιτσιώτικη ομάδα τη νέα σεζόν εξέδωσε η διοίκηση του ΑΣΚ! Ακόμη ευχαρίστησε το γυμναστή για το έργο κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ανάλυση του Δημήτρη Πρίφτη για το Ιράν πρώτος αντίπαλος της Εθνικής Ανδρών


Τις δυνατότητες του Ιράν που θα είναι ο πρώτος αντίπαλος της Εθνικής Ανδρών στο προολυμπιακό τουρνουά που αρχίζει την Δευτέρα (4/7) στο Τορίνο, τον τρόπο παιχνιδιού του σε άμυνα και επίθεση, καθώς και τους πιο επικίνδυνους παίκτες του, ανέλυσε ο Δημήτρης Πρίφτης.

«To Iράν στηρίζει το παιχνίδι του, κατά το πλείστον, στον πρωτεύοντα αιφνιδιασμό, στο ελεύθερο παιχνίδι, ειδικά στα πρώτα δευτερόλεπτα των επιθέσεων του και ύστερα από άμυνες «ζώνης» που εφαρμόζει πολύ συχνά και για σημαντικά χρονικά διαστήματα. Έχει δυο γκαρντ που χρίζουν σημαντικής προσοχής, τους Behnam Yakhchali και Mohammad Jamshidijafarabadi , γιατί πρόκειται για σκόρερ, διαθέτοντας εύστοχο μακρινό σουτ, αλλά αποτελεσματικότητα διείσδυσης» ανέφερε ο άμεσος συνεργάτης του Φώτη Κατσικάρη και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον σέντερ του Ιράν, Hamed Hadadi.

Κλήθηκε στην Εθνική U15 ο Βησσαρίου Τηλέμαχος του ΚΕΡΑΥΝΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ


Στις κλήσεις της Εθνικής ομάδας U15 ανδρών συμπεριλήφθηκε ο αθλητής των ακαδημιών του ΚΕΡΑΥΝΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ  Βησσαρίου Τηλέμαχος.

Ο νεαρός καλαθοσφαιριστής  ακολούθησε την οκταήμερη προετοιμασία της ομάδας (που ξεκίνησε 24/6 στον Κολινδρό) και εν συνεχεία θα βρεθεί με την αποστολή της Εθνικής στην Ισπανία για το Τουρνουά Φιλίας 2016, που θα διεξαχθεί στην χώρα της Ιβηρικής το τριήμερο 8-10 Ιουλίου.

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ : "Ένα μεγάλο μπράβο στον Τηλέμαχο για την συμμετοχή του στη εθνική Ελλάδος U15. Τηλέμαχε σου ευχόμαστε τα καλύτερα με όλη την θετική μας ενέργεια."

Α.Σ. Ολυμπιακός Β. : Συγχαρητήρια στην Εθνική και στις παίκτριές μας


Ανακοίνωση με την οποία συγχαίρει την Εθνική Κωφών γυναικών για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος εξέδωσε ο Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου.

Στην Εθνική μετέχουν οι αθλήτριες του Ολυμπιακού Β. Λαμπρινή Αγαγιώτου και Λία Σαρακατσάνη

Αναλυτικά:" Η Διοίκηση του ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937, η Διοικούσα επιτροπή των τμημάτων μπάσκετ του Συλλόγου, ο προπονητής Μιχάλης Καπουρνιώτης, ο συνεργάτης του Μάριος Μπορίνος και οι αθλήτριες της γυναικείας ομάδας μπάσκετ συγχαίρουν την Εθνική ομάδα Κωφών γυναικών και ιδιαίτερα τις ΛΙΑ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ και την ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΑΓΑΓΙΩΤΟΥ, μέλη της γυναικείας ομάδας μας και βασικά στελέχη της Εθνικής Κωφών για την επιτυχία τους να της κατάκτησης του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ .

Ενισχύθηκε με Δ. Μωυσίδη η Ανάληψη, συνεργασία και με Στεργιόπουλο


Τον γκαρντ Δημήτρη Μωϋσίδη από την Αρετσού απέκτησε η Ανάληψη. Ο Μωϋσίδης είναι φοιτητής στο Βόλο και αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα του Γιώργου Βλιώρα στο νέο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 ΕΣΚΑΘ.

Εξάλλου, η Ανάληψη ήρθε σε συμφωνία με τον Βολιώτη προπονητή Γιάννη Στεργιόπουλο, ο οποίος θα αναλάβει να προπονεί τα τμήματα παμπαίδων και μίνι.

Απονομή κυπέλλου στις πρωταθλήτριες Ευρώπης παίκτριες της Εθνικής Κωφών Γυναικών