Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 10ο “3on3” Αγιοκάμπου (Φώτο)


Τσουνάμι μπασκετικό πλημμύρισε την παραλία Αγιοκάμπου.
Νικήτρια του τουρνουά η ομάδα «Φουλ Καλοί»



Ολοκληρώθηκε  το 10ο τουρνουά μπάσκετ (3on3) Αγιοκάμπου που πραγματοποιήθηκε στο ανοιχτό γήπεδο της Σωτηρίτσας το τριήμερο 28,29 και 30 Ιουλίου 2017.

Αθρόα η συμμετοχή των «μπασκετικών» του νομού (και όχι μόνο)  που ξεπέρασε κάθε προσδοκία των διοργανωτών. Ο αριθμός των ομάδων και των παικτών  που συμμετείχαν ήταν ο μεγαλύτερος από το ξεκίνημα της διοργάνωσης. Συμμετείχαν 96  αθλητές σε ομάδες, οι οποίες  εντάχθηκαν σε 4 ομίλους κατάταξης .

Ταλέντα του μπάσκετ όλων των ηλικιών, καταξιωμένοι παίκτες,  αποθέωσαν το άθλημα.Μέσα σε ένα άριστο αγωνιστικό κλίμα που χαρακτηρίστηκε από τη δύναμη, το πάθος, τον ενθουσιασμό και το ήθος των αθλητών, προσφέρθηκε θέαμα υψηλού  επιπέδου  στους πολυάριθμους φίλους του αθλήματος που παρακολούθησαν με ενδιαφέρον όλες τις αναμετρήσεις  των ομάδων.

Οι «αγωνιστικές» εκπλήξεις ήταν μεγάλες και οι ανατροπές στις προβλέψεις των αποτελεσμάτων ήταν πολλές.  Νεαροί αθλητές, παίδες και έφηβοι κατόρθωσαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους αντιμετωπίζοντας «στα ίσα» έμπειρους  συναθλητές τους μεγαλύτερων ηλικιών.

Τελικά  το μπάσκετ βγήκε κερδισμένο το τριήμερο αυτό στα παράλια του Αγιοκάμπου και όλοι ανανέωσαν το ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

Στο αγωνιστικό μέρος, κατά τους προκριματικούς αγώνες κατάταξης που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή και το Σάββατο, πέρασαν οκτώ ομάδες οι  οποίες αγωνίστηκαν την Κυριακή 30 Ιουλίου για το έπαθλο.


Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Προκριματικοί αγώνες  Παρασκευής 28/7/2017
1ος Όμιλος
Φουλ Καλοί (Λέγκας, Καραδήμας, Τσιούλκας, Φιλιππόπουλος) (5 νίκες) και Τραγανά Ζουζούνια (Κοντογιάννης, Φλώρος, Καραδήμος, Ακριβοσούλης) (3 νίκες)
2ος Όμιλος
Προκρίθηκαν από τον όμιλο αυτό  οι  ομάδες Μαχητές (Κουραμάς Δ., Κουραμάς Γ., Χαρατσής, Τσουκνίδας) (5 νίκες) και Triple Threat (Μόσιαλος, Τζήμας, Jackson)  (4 νίκες)

Προκριματικοί  αγώνες  Σαββάτου  29/7/2017
3ος Όμιλος
Προκρίθηκαν από τον όμιλο αυτό  οι  ομάδες Autan (Καρπούζας, Αγαπίου, Σπυρόπουλος, Πασχάλης) (5 νίκες) και Terminators (Βήτας, Χρηστάκος, Αναστασίου) (3 νίκες)
4ος Όμιλος
Προκρίθηκαν από τον όμιλο αυτό οι ομάδες Τουκάν (Παπάζογλου, Παναγόπουλος, Σαριμπαλίδης, Πανάγος) (4 νίκες) και Κακάντρες (Κουτσούκης, Μούλιας, Γελαλής, Τσιμπλακούλης) ((2 νίκες)

Προκριματικοί αγώνες  Κυριακής 30/7/2017
1. Φουλ Καλοί-Κακάντρες (15-11) , (15-7)
2. Τουκάν  – Τραγανά Ζουζούνια (10-15) (10-15)
3. Autan – Terminators (15-12) (14-16) (13-16)
4. Μαχητές – Triple Threat (15-3) (15-6)

Ημιτελικοί
1. Φουλ Καλοί (Λέγκας, Τσιούλκας, Καραδήμας, Φιλιππόπουλος) – Μαχητές (Κουραμάς Γ., Κουραμάς Δ., Χαρατσής, Τσουκνίδας) (15-13) (16-9)
2. Terminators (Βήτας, Χρηστάκος, Αναστασίου) – Τραγανά Ζουζούνια (Κοντογιάννης, Φλώρος, Ακριβοσούλης, Καραδήμος) (8-15) (11-15)

Τελικός
Φουλ Καλοί – Τραγανά Ζουζούνια (15-8, 15-11)

Την πρώτη θέση στο τουρνουά, και το κύπελλο,  κατέκτησε η ομάδα «Φουλ Καλοί» (Λέγκας, Τσιούλκας, Καραδήμας, Φιλιππόπουλος), μετά από ένα συναρπαστικό τελικό με πολλές καλές φάσεις, πάθος και  δύναμη.
Στον πρώτο αγώνα κέρδισε η έμπειρη ομάδα  «Φουλ Καλοί» που κατόρθωσαν να επιβληθούν των αντιπάλων τους με  σκορ 8-15.
Ο δεύτερος και καθοριστικός αγώνας  του τελικού κρίθηκε στις λεπτομέρειες, χαρακτηρίστηκε  από πολλές καλές προσπάθειες και των δύο ομάδων, από διακυμάνσεις στο σκορ και  από «σκληρές»  μονομαχίες. Τελικά η τεχνική, η εμπειρία,  η ταχύτητα και το «δέσιμο»  των παικτών της ομάδας «Φουλ Καλοί»   υπερίσχυσαν του πάθους, του ενθουσιασμού  και του ταλέντου των μικρών   της ομάδας  Τραγανά Ζουζούνια (Κοντογιάννης, Φλώρος, Ακριβοσούλης, Καραδήμος)  και το σκορ   διαμορφώθηκε στο  15-11, αποτέλεσμα που έκρινε και τον τελικό νικητή .


Το 10ο τουρνουά μπάσκετ 3on3 Αγιοκάμπου ολοκληρώθηκε, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία  με την συμμετοχή πολλών  ομάδων, στις οποίες συμμετείχαν αθλητές από όλη τη Θεσσαλία.

 Συγκέντρωσε όμως το ενδιαφέρον και  του «μπασκετικού» κόσμου, πολλών γονέων και φίλων του αθλήματος  που αγκάλιασαν  την διοργάνωση και απόλαυσαν  το θέαμα που προσέφεραν οι διαγωνιζόμενες ομάδες.

Οι διοργανωτές θεωρούν υποχρέωσή τους  να ευχαριστήσουν τον Δήμο Αγιάς,   για  την άμεση  ανταπόκρισή του και την τεχνική  υποστήριξη που τους παρείχε για την  λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων, υποβάλλοντας   ταυτόχρονα και την πρότασή τους για την βελτίωση και αναβάθμιση της αθλητικής αυτής υποδομής η οποία  φιλοξενεί κάθε χρόνο μια  «θεσμοθετημένη» διοργάνωση που προσελκύει πολύ κόσμο.

Η αυλαία για το 10ο τουρνουά μπάσκετ 3on3 Αγιοκάμπου  2017 έπεσε,  η διοργάνωση αυτή  αποτελεί  ένα σημαντικό γεγονός για την περιοχή, που κάθε χρόνο προσελκύει όλο και περισσότερους  φίλους του μπάσκετ.