Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Νίκη Λευκάδας – Πρωτέας Βούλας 71-45 (Μικρός τελικός κυπέλλου γυναικών) Δηλώσεις


Η Νίκη Λευκάδας κατέκτησε την τρίτη θέση στο Final Four του Κυπέλλου Γυναικών. Στο μικρό τελικό επικράτησε του Πρωτέα Βούλας με 71-45 φτάνοντας έτσι στην μεγαλύτερη διάκριση της ιστορίας της.

Οι δυο ομάδες έπαιξαν ελεύθερα απαλλαγμένες από το άγχος κάτι το οποίο βοήθησε να προσφέρουν θέαμα.
Στο πρώτο δεκάλεπτο καμιά ομάδα δεν μπόρεσε να ξεφύγει με τη Νίκη Λευκάδας να είναι μπροστά με 21-18. Στη συνέχεια τα πράγματα άλλαξαν, αφού η ομάδα του Νίκου Δουβίτσα εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του αντιπάλου, βρήκε λύσεις στην επίθεση και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου την βρήκε μπροστά με 40-28. Μάλιστα η Ελαν Μπράουν στο πρώτο μισό του αγώνα είχε ήδη 19 πόντους.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λευκάδα ανέβασε και άλλο την απόδοσή της κάνοντας το 44-28 με την Μπράουν να συνεχίζει να είναι εύστοχη, αλλά να έχει και την συμπαράσταση της Στάρα που έβαλε σημαντικούς πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ο Πρωτέας δεν μπόρεσε να αντιδράσει, φάνηκε και επηρεασμένος από την απουσία της Αγγελικής Νικολοπούλου (ήταν τραυματίας και δεν μπόρεσε να βοηθήσει) και έτσι η Νίκη Λευκάδας επικράτησε με 71-45 κατακτώντας την τρίτη θέση.

Νίκη Λευκάδας – Πρωτέας Βούλας ....71-45
Διαιτητές: Παπαθανασίου, Φραγκούλη, Γιακείμη
Δεκάλεπτα: 21-18, 40-28, 54-41, 71-45
ΝΙΚΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Δουβίτσας): Χαιριστανίδου 6, Τελίδου 4, Καμπουράκη 6, Μπράουν 27, Αρώνη, Γούναρη, Ψυχογιού 6(2), Κέιντυ 8, Παπαδοπούλου, Λιβιτσάνου, Στάρα 14(2), Μπάρκα
ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ (Δάγλας): Καρλάφτη 2, Γουάιτ 11(1), Κίτσιου, Σπυριδοπούλου 15(2), Κολλάτου 6, Ράτζα 6, Σκμπρα, Τσιχλάκη, Μυλωνάκη 5(1), Χατζηγιακουμή, Αναστασοπούλου, Κορρέ

Δηλώσεις
Μετά το τέλος του μικρού τελικού οι προπονητές των δυο ομάδων δήλωσαν:

Νίκος Δουβίτσας (Νίκη Λευκάδας): «Εμείς και μόνο που φτάσαμε μέχρι το φαϊναλ-φορ ήταν μία επιτυχία. Στον ημιτελικό με τον Πανιώνιο δεν παίξαμε καλά. Στο σημερινό όμως παιχνίδι οι παίκτριες μου κατέθεσαν την ψυχή τους και φτάσαμε και στην νίκη. Όλοι είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την Τρίτη θέση στην διοργάνωση.»

Αλέκος Δάγλας (Πρωτέας Βούλας): « Δεν παίξαμε καλά σήμερα. Η απουσία της Νικολοπούλου μας επηρέασε. Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια της ομάδας. Για μας είναι επιτυχία η παρουσίας μας στο φαϊναλ-φορ. Την νίκη στο σημερινό αγώνα την πήρε η ομάδα που την ήθελε περισσότερο και το έδειξε στο γήπεδο.»

Πηγή:http://basket.gr