Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Σταματάς αιφνιδιασμό; Αντιαθλητικό!


Η Ευρωλίγκα θέλει να κάνει το παιχνίδι πιο γρήγορο γι’ αυτό και αποφάσισε να προχωρήσει σε αλλαγές όσον αφορά στον τρόπο που θα σφυρίζουν οι διαιτητές.

Συγκεκριμένα, η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε να κάνει πιο σκληρούς τους κανονισμούς όσον αφορά στα φάουλ, στα οποία ο αμυντικός δεν πάει για την μπάλα αλλά για να σταματήσει τον αντίπαλο του.
Το συγκεκριμένο φαινόμενο είναι ιδιαίτερα συχνό στους αιφνιδιασμούς σε “κλειστά” παιχνίδια. Η Ευρωλίγκα, λοιπόν, στην προσπάθεια της να κάνει πιο ελκυστική την εικόνα για το κοινό, αυξάνοντας τους αιφνιδιασμούς και τον γρήγορο ρυθμό, θα τιμωρεί πιο αυστηρά αυτά τα φάουλ.

Όπως γνωστοποίησε η Ευρωλίγκα, λοιπόν, τα συγκεκριμένα φάουλ θα τιμωρούνται με 2 ελεύθερες βολές και νέα κατοχή στην ομάδα που το κέρδισε.

“Θα αυξήσει την ταχύτητα του παιχνιδιού. Με αυτό θα σταματά λιγότερο ο αγώνας και θα έχουμε περισσότερους πόντους και κατοχές. Είμαι υπέρ του” σχολίασε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ενώ ο Αντρέα Τρινκέρι ανέφερε από την πλευρά του…

“Εμείς οι προπονητές δίνουμε συγχαρητήρια στον παίκτη που σταματάει τον αιφνιδιασμό με φάουλ αλλά πλέον δεν θα το κάνουμε. Είναι μεγάλη αλλαγή αλλά για το καλό του παιχνιδιού”

ΠΗΓΗ:http://www.eurohoops.net/