Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Στον Ολυμπιακού Βόλου η Αλεξάντρα Κοτσιάφτη (Δηλώσεις)


Η Διοικούσα Επιτροπή μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου ανακοίνωσε σήμερα την απόκτηση της MVP του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ Κωφών γυναικών Αλεξάντρας Κοτσιάφτη,
Η Αλεξάνδρα Κοτσιάφτη έχει ύψος 1.78 εκ και αγωνίζεται στη θέση του power forward. Την προηγούμενη χρονιά η Αλεξάνδρα αγωνίστηκε στα Μελίσσια, πρόπερσι στην Α2 Γυναικών με την ομάδα του Σπόρτιγκ, ενώ παλαιότερα έχει αγωνιστεί στις ομάδες, Μαρούσι, Αστέρας Πολυγώνου, Γαλάτσι, Άρης Θήβας, Άρτεμις Βόλου, ΑΕΝ Κηφισιάς, ΑΕΚ Περιστερίου, Αγία Παρασκευή και Εύνικος (πρώην ΔΑΣΑΛ).

Από το 2007 είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας Κωφών κι έχει κερδίσει τη 3η θέση στο Παγκόσμιο της Guangzhou στην Κίνα (2007), 3η θέση στο Ευρωπαϊκό της Γερμανίας (2008), 4η θέση στην Ολυμπιάδα της Ταϊβαν (2009), 4η θέση στο Παγκόσμιο του Παλέρμου στην Ιταλία (2011), 3η θέση στο Ευρωπαϊκό της Τουρκίας (2012), 4η θέση στους Ολυμπιακούς της Σόφιας στη Βουλγαρία (2013), 1η θέση στο Ευρωπαϊκό της Θεσσαλονίκης όπου αναδείχτηκε και πολυτιμότερη παίκτρια της διοργάνωσης.

Η διεθνής φόργουορντ, αμέσως μετά την υπογραφή του νέου τους δελτίου δήλωσε στο goalpost.gr "Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη, επειδή επιστρέφω σε γνώριμα λημέρια. Ορισμένες αθλήτριες από τον Ολυμπιακό Βόλου τις είχα συμπαίχτριες κι όταν αγωνιζόμουν και το 2008 στην Άρτεμη Βόλου. Φυσικά με τη Λία Σαρακατσάνη και τη Λαμπρινή Αγαγιώτου είμαστε χρόνια μαζί στην Εθνική ομάδα και φέτος καταφέραμε να φτάσουμε στην κορυφή της Ευρώπης.
Ήθελα μια αλλαγή στη ζωή μου και νομίζω πως ο Βόλος είναι ό,τι καλύτερο για κάτι τέτοιο. Γνωρίζω και το προπονητικό τιμ και πιστεύω πως με σωστή και σκληρή δουλειά θα μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους που πρόκειται να θέσει η ομάδα για φέτος.
Ευχαριστώ τον Ολυμπιακό Βόλου και τους ανθρώπους του που με εμπιστεύτηκαν. Εγώ με τη σειρά μου θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να φανώ αντάξια των προσδοκιών και να βοηθήσω τον Ολυμπιακό. Τα υπόλοιπα μέσα στο παρκέ...»

http://www.goalpost.gr/