Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Σούπερ διπλό για την Αγριά, 69-77 την Ανόρθωση.


Ο ΓΣ Αγριάς κατάφερε να πανηγυρίσει την 3η του νίκη στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ, καθώς αυτή τη φορά έσπασε την έδρα και το αήττητο της Ανόρθωσης.

Η ομάδα του Στεργιόπουλου που έχει ηττηθεί μόνο από τον Γ.Σ.Βόλου και έκανε και το ρεπό της  , υποχρέωσε την ομάδα του Καπουρνιώτη στην πρώτη της ήττα για φέτος σε πρωτάθλημα & κύπελλο.  

Η Αγριά ξεκίνησε πολύ δυνατά το ματς και με τρομερά ποσοστά ευστοχίας προηγήθηκε στο 10’ με 17-29. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι έμπειροι παίχτες της Ανόρθωσης με επι μέρους σκορ 22-17 μείωσαν στο ημίχρονο την διαφορά στο -7(39-46) ενώ η Αγριά είχε ήδη πετύχει στο πρώτο μισό του αγώνα 8 τρίποντα από τα 12 που πέτυχε συνολικά. Το ίδιο σκηνικό και στο τρίτο δεκάλεπτο με την Αγριά να διατηρεί το προβάδισμα και η διαφορά να μειώνεται και άλλο με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει στο 30’ 55-58. 
Στο τέταρτο δεκάλεπτο έσπασαν καρδιές, με τις άμυνες των δυο ομάδων να έχουν τον πρώτο λόγο και η διαφορά να κυμαίνεται από 2 έως 5 πόντους. Στο 38’ με τρίποντο του Καραγεώργου οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 67-70 αλλά οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με νέο τρίποντο του Μητρουλά(5ο) με το σκορ να γίνεται 67-73. Ο Μπόγδανος με προσωπικό καλάθι μείωσε 32’ πριν τη λήξη σε 69-73 με τον Ρόσιο στα 24’ να πετυχαίνει δίποντο και να κάνει το 69-75. Με δυο εύστοχες βολές του Καραμανλή διαμορφώθηκε το τελικό 69-77. 1’ πριν τη λήξη άναψε φωτιά όταν ο Μητρουλάς επιχείρησε λέι άπ μετά από εντολή του κόουτς Στεργιόπουλου, πράγμα που εξόργισε τους γηπεδούχους αφού δεν έπαιζαν άμυνα. Ο προπονητής της Ανόρθωσης θεώρησε τη κίνηση προκλητική με τους δυο προπονητές και τους παίχτες παραλίγο να έρθουν στα χέρια. Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων η φωτιά έσβησε και μάλιστα και οι δυο ομάδες χειροκρότησαν στο κέντρο του γηπέδου στο άκουσμα του ονόματος της άλλης παρά τις μεγάλες μάχες που δόθηκαν για 40 λεπτά από τους αθλητές.  

Η Ανόρθωση είχε  σημαντικές απουσίες. Συγκεκριμένα, δεν αγωνίστηκε ο βασικός οργανωτής της ομάδας Γεωργίου, οι στρατευμένοι Ακούνια και Ανδρέογλου που δεν κατάφεραν να πάρουν άδεια, οι Αβέλας, Κοντογιάννης και Ακριβόπουλος λόγω ίωσης, ενώ στο ζέσταμα ο μοναδικός εναπομείναντας πόιντ γκαρντ (Κοντάκης) ένιωσε ενοχλήσεις στην γάμπα και αγωνίστηκε μόλις για 17 λεπτά. 

Πολλά τα παράπονα από τους γηπεδούχους που όπως μας ενημέρωσαν θα εκδώσουν σχετική ανακοίνωση ενώ θα προσκομίσουν και το σχετικό βίντεο του αγώνα στα αρμόδια όργανα ενώ εκφράζονται ερωτήματα για το γεγονός ότι  έγινε αλλαγή στη σύνθεση των διαιτητών του αγώνα μόλις 1,5 ώρα πριν την έναρξη αυτού. 

Επίσης, διαμαρτύρονται έντονα για την διοργανώτρια αρχή, την ΕΣΚΑΘ, αφού πραγματοποιήθηκαν μόνο τρεις αναμετρήσεις από όλες τις κατηγορίες, παρά το αίτημα προς την ΕΣΚΑΘ και τον ίδιο τον πρόεδρο κ. Ντούγκο για αναβολή. Τόσο για την ίση μεταχείριση όλων των ομάδων αλλά και για το γεγονός ότι η ομάδα δεν έκανε σωστά την προετοιμασία της(προπονήσεις) λόγω κρούσματος αθλητή άλλης ομάδας που προπονείται και αυτή στο ΕΑΚ του Βόλου ενώ και οι στρατευμένοι δεν πήραν άδεια καθώς όλοι πίστευαν ότι θα αναβληθούν όλοι οι αγώνες, και όχι όλοι πλην τριών. 
 
Ανόρθωση - ΓΣ Αγριάς  69-77
Δεκάλεπτα: 17-29, 39-46, 55-58, 69-77
Διαιτητές : Σταματόπουλος, Μπουγλός.
Ανόρθωση (Καπουρνιώτης): Καραγεώργος 13(2),  Παπαιωάννου, Κοντάκης 7(1), Ντίκας 19(1), Μπόγδανος 21(1),  Γαλανάκης 3(1), Καραθανάσης 6(1), Σιμώτας, Φιλίππου, Τραιανού, Μουχάρεμ.  
Αγριά :(Στεργιόπουλος) Κουρατίδης , Καλογερόπουλος 16 (3), Καραμανλής 14(1), Παλάσκας , Μητρουλάς 15(5), Γεωργατζής , Σκαμάγκας 6(2), Σταυροθεόδωρος 14,  Ρόσσιος 8, Χριστάκης , Μαλαματίνης , Κοψιαλης .