Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Συνέντευξη Θ. Ριζούλη στην "Ελευθερία" για το μέλλον της Α1 Εθνικής μπάσκετ


Ο πρόεδρος της ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ Θόδωρος Ριζούλης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Ελευθερία" και το δημοσιογράφο Σωτήρη Κέλλα  μιλά για το μέλλον της Α1 Εθνικής μπάσκετ.

Αναλυτικά :
 «Το σίγουρο είναι ότι το πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας μπάσκετ θα σταματήσει, αφού τα περισσότερα συμβόλαια, ειδικά των ομάδων που είχαν στόχο την παραμονή, τελείωσαν. Μάλιστα ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης έστειλε επιστολή στον ΕΣΑΚΕ, που τονίζει ότι μπορεί να αλλάξει την προκήρυξη. Από δω και πέρα τα ερωτήματα είναι δύο. Με ποιον τρόπο θα γίνει το νέο πρωτάθλημα και ποια θα είναι τα έσοδα της ομάδας...».

Και συνεχίζει λέγοντας: «Μας ειδοποίησαν ότι θα έχουμε μια τηλεδιάσκεψη για να συζητήσουμε τι θα κάνουμε. Το βασικό θέμα συζήτησης είναι πώς θα γίνει το νέο πρωτάθλημα. Η πρόταση της αναδιάρθρωσης με αύξηση των ομάδων είναι μάλλον υιοθετημένη και το πιο πιθανό είναι να μην υποβιβαστεί κανένας και να γίνουν 16 οι ομάδες. Μία θέση από τη Α2 να πάρει ο Χαρίλαος Τρικούπης, που είναι πρωτοπόρος στη βαθμολογία και η άλλη να δοθεί wild card που αν τη θελήσει ο Ολυμπιακός είναι πολύ πιθανό να την πάρει. Με αυτά τα δεδομένα φθάνουμε στις 16 ομάδες, αλλά είναι πιθανό λόγω οικονομικών προβλημάτων κάποιες ομάδες να μη κατέβουν, να σωθούν λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας. Έχουμε αρκετοί τη σκέψη για 16 ομάδες, αλλά στο τέλος δεν ξέρουμε πόσες θα είναι...».

*Για τη ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ ποιες είναι οι σκέψεις;
«Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει καμία σκέψη. Το βασικό είναι να δούμε πώς θα κλείσει η χρονιά με τις αποφάσεις που θα πάρουμε. Γιατί μέχρι τώρα όσα έχω πει είναι σκέψεις που κυοφορούνται μεταξύ παραγόντων και όχι αποφάσεις, αφού αποφάσεις παίρνει το διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ. Από κει και πέρα θα δούμε τα έσοδα.

Υπάρχει σκέψη το νέο πρωτάθλημα να αρχίσει κεκλεισμένων των θυρών και αυτό να διαρκέσει μέχρι τον Μάρτιο του 2021. Για μας σημαίνει ότι δεν θα έχουμε εισιτήρια διαρκείας αλλά και εισιτήριο αγώνα. Δηλαδή απώλεια εσόδων περίπου 150.000 ευρώ γιατί μετά την καλή χρονιά που τελειώνει προβλέπαμε και αύξηση εσόδων, αφού ο κόσμος αγκάλιασε το εγχείρημά μας και εμείς θέλουμε να κάνουμε βήματα μπροστά.

Αν λοιπόν δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι τα έσοδα δεν μπορούμε να κάνουμε καμία κίνηση.
Πιστεύω ότι όλα θα ξεκαθαρίσουν μέχρι τον Μάιο... Εκεί θα παρθούν και ορισμένες αποφάσεις τόσο από τον ΕΣΑΚΕ όσο και από τη ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ.

Αυτό που θέλω είναι να ευχαριστήσω τον κόσμο για τη στήριξη της προσπάθειάς μας και σε όλα τα παιχνίδια των εντός έδρας αγώνων όπου ιδιαίτερα με τον ΠΑΟΚ ήταν εκπληκτικός και μας έδωσε ώθηση να πετύχουμε τον στόχο μας».