Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Νίκη της Εθνικής Νέων για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U20 επί της Ιρλανδίας με 47-93.Δηλώσεις Παπαθεοδώρου Τσαλμπούρη και Λούντζη (vid)


Χωρίς προβλήματα η Ελλάδα έκανε την πρεμιέρα που ήθελε απέναντι στην Ιρλανδία, επικρατώντας 93-47 στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στο «Τ. Καμπούρης» στη Χαλκίδα.

Ο ρυθμός, τον οποίο αργούσε να βρει η ελληνική ομάδα, ήταν το βασικό ζητούμενο στο πρώτο μισό της αναμέτρησης. Οι Ιρλανδοί μπήκαν χωρίς άγχος και βρέθηκαν να προηγούνται (9-4, 4’38’’ και 11-9 (7’10’’). Χαραλαμπόπουλος και Σταμάτης έδωσαν την πρώτη ώθηση για το 11-15 (9’15’’), Τσαλμπούρης και Μουράτος πήραν τη σκυτάη για το 18-25 (14’) με τον δεύτερο να δίνει ενέργεια και στην άμυνα.
Η απόσταση μεγάλωσε προς το τέλος του ημιχρόνου (20-34) με τον Σταμάτη να οδηγεί στο +17 (20-37) με την επιστροφή στο παρκέ. Το τρίτο δεκάλεπτο είχε ελληνική σφραγίδα με τη διαφορά να ανεβαίνει στο +28 (27-55, 25’20’’) και να περνά τους 30 (29-60, 27’ και 34-69, 30’). Δύο συνεχόμενα τρίποντα από τον Κόνιαρη διαμόρφωσαν το 39-75 (32’10’’) με τον Τσαλμπούρη να τον μιμείται λίγο αργότερα, οδηγώντας η διαφορά πάνω από τους 40 πόντους (39-80, 34’). Η απόσταση αυξήθηκε ακόμη περισσότερο με τους Κόνιαρη και Σκουλίδα (39-86, 36’), για να φτάσει στην τελική επικράτηση με το 93-47 επί της Ιρλανδίας.

* Ο Κώστας Αντετοκούνμπο δεν αγωνίστηκε, καθώς είχε κάποιες ενοχλήσεις στο γόνατο και αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους να μην πάρει χρόνο συμμετοχής στο παιχνίδι.

Ιρλανδία - Ελλάδα................................47-93
Δεκάλεπτα: 12-15, 20-34, 34-69, 47-93
Διαιτητές: Ερτσέγκ (Κροατία), Ντενκόφσκι (ΠΓΔΜ), Τομάσοβιτς (Σλοβακία)
Ιρλανδία (Ο’ Νιλ): Ο’Χάνλον 4, Κουμπς 5, Γκίλιγκαν 2, Μπάρον 3, Μπράνελι 3, Ο’ Σι, Τάμον 2, Φλαντ 8, Κάνιγχαμ, Μπλάουντ 8, Νίρι 4, Κίρναν 8
Ελλάδα (Παπαθεοδώρου): Τολιόπουλος 8 , Κώττας 12 , Κόνιαρης 13 , Τσαλμπούρης 11, Σκουλίδας 3, Μπιλλής 9, Σταμάτης 12, Χαραλαμπόπουλος 10 , Δίπλαρος 3, Μουράτος 4 , Λούντζης 8.

Δηλώσεις Τσαλμπούρη και Λούντζη:
Ο Γιώργος Τσαλμπούρης και ο Μιχάλης Λούντζης μίλησαν για το ποδαρικό με το δεξί που έκανε η Εθνική Νέων Ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 κι ευχαρίστησαν τον κόσμο της Χαλκίδας που γέμισε το «Τάσος Καμπούρης».

Ο 20χρονος σέντερ της ΑΕΚ δήλωσε: «Κάθε αρχή και δύσκολη. Αντιμετωπίσαμε κάποια προβλήματα στην αρχή, αλλά στη συνέχεια βελτιώσαμε την άμυνά μας και βρήκαμε καλύτερο ρυθμό στην επίθεση, με αποτέλεσμα να πάρουμε μια διαφορά και να φτάσουμε στη νίκη. Το παιχνίδι με την Ολλανδία αύριο θα είναι σίγουρα πιο δύσκολο, αλλά το θέμα είναι να παρουσιαστούμε εμείς όπως πρέπει για να πάρουμε τη δεύτερη νίκη και να αποδώσουμε καλύτερα. Αυτός είναι ο στόχος, πέρα από τις νίκες να βελτιωνόμαστε παιχνίδι με το παιχνίδι. Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο που από τον πρώτο μας αγώνα στη διοργάνωση γέμισε το γήπεδο κι ελπίζουμε να είναι δίπλα μας και στη συνέχεια».

Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού, από τη δική του πλευρά, είπε: «Στην αρχή μπήκαμε λίγο αγχωμένοι, αλλά αυτό είναι κάτι φυσιολογικό. Κάθε αρχή είναι και δύσκολη. Θέλαμε να βρούμε λίγο τα πατήματά μας και αυτό έρχεται μέσα από το παιχνίδι. Ευτυχώς αυτό έγινε γρήγορα και παίξαμε καλύτερα. Ο κόσμος είναι φανταστικός. Θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε που ήταν εδώ και μας στήριξε. Είμαστε χαρούμενοι που μας εμψύχωνε συνεχώς. Ήταν πολύ ωραία εμπειρία να βλέπουμε από την πρώτη μέρα γεμάτο το γήπεδο. Θέλω να πω στους φιλάθλους να συνεχίσουν να έρχονται και εμείς θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να τους ευχαριστήσουμε».

Δηλώσεις παπαθεοδωρου:
Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Νέων Ανδρών, Ηλίας Παπαθεοδώρου, αντιμετωπίζει ως ευκαιρία παιχνίδια σαν κι αυτό με την Ιρλανδία (93-47) προκειμένου να βρει η ομάδα του ρυθμό εν όψει της πιο δύσκολης συνέχειας.

«Θα έλεγα πως μπήκαμε στον αγώνα χωρίς συγκέντρωση και λίγο πιεσμένοι, ίσως και από την προσέλευση του κόσμου που γέμισε το γήπεδο από την πρώτη μέρα. Δεν είχαμε ρυθμό στην επίθεσή μας και κάναμε κάποια λάθη στην άμυνα, αλλά από ένα σημείο και μετά καταφέραμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στην άμυνα και να έχουμε καλύτερες επιλογές στην επίθεση. Το παιχνίδι για μας εξελίχθηκε τελικά σε εύκολη υπόθεση. Το σημαντικό για μας είναι να βρούμε ρυθμό μέσα από αυτούς τους αγώνες, ώστε να είμαστε στον καλύτερο βαθμό ετοιμότητας στο χιαστί παιχνίδι. Μακάρι το παιχνίδι με την Ολλανδία να είναι πιο δύσκολο για μας, να είμαστε σοβαροί, συγκεντρωμένοι από την αρχή και να βρούμε καλύτερο ρυθμό», τόνισε.

Όσο για τη συμπαράσταση του κοινού, που γέμισε το κλειστό «Τάσος Καμπούρης», είπε: «Έχουμε ακούσει ότι ο κόσμος στη Χαλκίδα αγαπά πολύ το μπάσκετ. Είναι μια ευκαιρία να δουν από κοντά την επόμενη φουρνιά της Εθνικής Ανδρών και είδαμε από την πρώτη μέρα ένα γήπεδο με πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Είμαστε σίγουροι πως ο κόσμος θα μας βοηθήσει και στη συνέχεια, γιατί θα τον αναγκάσουμε κι εμείς με την απόδοσή μας».



http://basket.gr/