Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Κυριακή 1 Μαΐου 2022

ΑΠΙΝΙΔΩΤΗΣ ΣΤΟΝ ΑΙΟΛΙΚΟ ΒΟΛΟΥ

Ο Αιολικός Βόλου σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Είμαστε στην ευχάριστη  θέση να σας ανακοινώσουμε, ότι η ομάδα μας μετά  από εννιά  χρόνια λειτουργίας, 2013-2022, κατόρθωσε να έχει στις τάξεις της ένα απαραίτητο  εργαλείο, τον  απινιδωτή .

Την επίτευξη αυτού του  σκοπού  στήριξαν με τη βοήθεια τους οι χορηγοί μας, όπως και οι γονείς –αθλητές-αθλήτριες  με την αγορά των ημερολογίων του συλλόγου μας, τους οποίους και ευχαριστούμε. Ένα μέρος  για την κάλυψη του ποσού συμπληρώθηκε και από το ταμείο του συλλόγου μας .

Πληροφοριακά ο απινιδωτής είναι μία  ιατρική συσκευή, η οποία σε συνεργασία με την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση μπορεί να ανατάξει μια θανατηφόρα καρδιακή αρρυθμία . Αυτό επιτυγχάνεται μέσω ενός ηλεκτρικού σοκ. Σε κάθε περίπτωση  αποτελεί το πιο σημαντικό εργαλείο της αναζωογόνησης . Σύμφωνα με τα σύγχρονα στατιστικά η κοιλιακή μαρμαρυγή(VF), που αντιμετωπίζεται με απινίδωση και αναζωογόνηση στα πρώτα 3-5min έχει ποσό επιβίωσης 49-75%. Ενώ είναι σημαντικό κατανόησης πως κάθε λεπτό που καθυστερεί η απινίδωση μειώνει την πιθανότητα επιβίωσης κατά 10-12% . Οι παραπάνω πληροφορίες αποδεικνύουν τη σπουδαιότητα ύπαρξης του απινιδωτή σε κάθε γυμναστήριο και όχι μόνο.  Στην εποχή που ζούμε, βιώνουμε καθημερινά ατυχήματα με την καρδιά των ανθρώπων . 

Η ομάδα μας ενδιαφερόμενη για την ασφαλή άθληση των αθλητών της επενδύει στη ζωή . Άλλωστε ο υπεύθυνος της ακαδημίας μας Σαμαράς Αντώνης από το 2005 είναι ναυαγοσώστης   στις παραλίες της όμορφης πόλης μας , είναι γνώστης πρώτων βοηθειών και φυσικά  χειρισμού του απινιδωτή. Αρωγός της προσπάθειας αυτής είναι   και  ο κ. Λιάρος Λάμπρος  ιδιοκτήτης της σχολής LifeguardVolos υπεύθυνος της ναυαγοσωστικής κάλυψης των παραλιών του Δήμου Βόλου. Αυτό λοιπόν το πολύτιμο εργαλείο θα μας συντροφεύει σε όλους τους αγώνες της ομάδας μας.     

Ο πρώτος αγώνας για τον Αιολικό με την παρουσία του απινιδωτή πραγματοποιήθηκε  σήμερα στο Κλειστό της Ν. Ιωνίας μεταξύ της ομάδας των   παμπαίδων   μας και της Νίκης Βόλου .

Για την καλύτερη γνώση και πληροφόρηση οι προπονητές μας την Πέμπτη 5 Μαΐου 2022 στις 09.00 π.μ. στο κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας θα παρακολουθήσουν σεμινάριο πρώτων βοηθειών που το διοργανώνει το ευρωπαϊκό συμβούλιο αναζωογόνησης.»