Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Γρηγοροπούλου: «Πήρε τη νίκη η ομάδα που την ήθελε περισσότερο»

Η Εθνική Νεανίδων έσπασε το ρόδι στο European Challenger με τη νίκη της επί της Σλοβακίας με 58-56. Η Γεωργία Γρηγοροπούλου ήταν από τους βασικούς παράγοντες της νίκης αυτής. Ήδη από το ημίχρονο είχε double double με 10 πόντους και 10 ριμπάουντ, αφήνοντας το παιχνίδι με 16 πόντους και 18 ριμπάουντ και 23 στην αξιολόγηση.


«Είμαστε μια νέα ομάδα, παιχνίδι με το παιχνίδι «το βρίσκουμε» όλο και περισσότερο», δήλωσε η Ελληνίδα σέντερ λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης: «Νομίζω είναι κάτι που φαίνεται και από την άμυνά μας και από την επίθεση τόσο σε ομαδικό, όσο και ατομικό επίπεδο. Αρχίζει η καθεμία να προσφέρει περισσότερα πράγματα κάθε μέρα. Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και η ψυχολογία. Από την αρχή μπήκαμε δυναμικά σήμερα και νομίζω αυτό φάνηκε. Το πήρε η ομάδα που το ήθελε περισσότερο».


Η Ελλάδα βρέθηκε στο +16, έχασε το προβάδισμα, αλλά επέστρεψε και πήρε τη νίκη: «Πιστεύω δεν το αφήσαμε να μας επηρεάσει. Βρήκαμε τα πατήματά μας, το παλέψαμε και το αποτέλεσμα μας δικαίωσε».


Παρά τις δύο ήττες που γνώρισε η ελληνική ομάδα στις δύο πρώτες αγωνιστικές, η Γρηγοροπούλου ξεκαθαρίζει πως όλες οι αθλήτριες παραμένουν δεμένες: «Μιλάμε κάθε βράδυ όλες μαζί. Ως ομάδα… Ξέραμε πως μπορούμε, ξέραμε πως ο αντίπαλός μας είναι περισσότερο στα κυβικά μας και ήταν κάτι που το θέλαμε πολύ. Ακόμη κι αν δεν είμαστε πολύ καιρό μαζί, είμαστε μια καινούρια, αλλά πολύ δεμένη ομάδα. Δεν ξέραμε πως παίζει η καθεμία, αλλά σιγά σιγά μαθαίνει η μία το παιχνίδι της άλλης και πιστεύω αυτό φαίνεται».


Χαμογελάει και συννεφιάζει για μια στιγμή, όταν ακούει για την ήττα από τη Γαλλία, αλλά κυρίως τα σχόλια που είδαν μετά το αρνητικό αυτό αποτέλεσμα. Όλα αυτά για μια καινούρια ομάδα, η οποία απαρτίζεται από διεθνείς που ουσιαστικά έχουν να αγωνιστούν εξαιτίας της πανδημίας ένα χρόνο: «Δεν στεκόμαστε σε όλα αυτά. Ναι, μας στενοχώρησαν. Δεν σταματάμε σε αυτά, ούτε και στη δυσκολία του ομίλου. Δεν υπάρχει πρόκριση, δεν υπάρχει υποβιβασμός και αυτό που θέλουμε να κερδίσουμε φέτος είναι εμπειρία και «δέσιμο». Να δείξουμε όσο περισσότερα πράγματα μπορούμε. Φάνηκε πως είμαστε πίσω στο αθλητικό κομμάτι, αλλά το παλέψαμε, όπως κάνουμε κάθε φορά. Αντιμετωπίζουμε ομάδες που είναι χρόνια μαζί. Εμείς αυτό δεν το είχαμε φέτος. Δουλέψαμε σε κάποιους τομείς και φαίνεται αυτό μέρα με τη μέρα».