Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Γερεουδάκης: «Τα κορίτσια κάνουν ένα βήμα μπροστά»

Ο Γιάννης Γερεουδάκης είδε τα… κορίτσια του να χαμογελάνε στο τέλος του τρίτου αγώνα στο European Challenger που φιλοξενείται στο Ηράκλειο Κρήτης. Μετά από δύο ήττες, ήρθε η νίκη στον τρίτο αγώνα με τη Σλοβακία.


Ο προπονητής της Εθνικής Νεανίδων τόνισε λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης: «Είναι ένα ευχάριστο αποτέλεσμα για τα κορίτσια και τη δουλειά που έχουν κάνει μετά από την έλλειψη αγώνων που υπήρχε για ένα πολύ μεγάλο διάστημα. Αλλάξαμε κάποια κομμάτια στα οποία ανταπεξήλθαν τα κορίτσια. Προσπαθούμε να βάλουμε τα κορίτσια του 2004 σε μια διαδικασία, ώστε να είναι έτοιμες για του χρόνου. Πήραμε τις βοήθειες που περιμέναμε, αντέξαμε την αντεπίθεση της Σλοβακίας κι ευτυχώς ήρθε στην τελευταία επίθεση το θεμιτό αποτέλεσμα».


Στην ερώτηση πόσο πείραξε τις νεαρές διεθνείς η ήττα από τη Γαλλία, ο Γερεουδάκης είναι κάθετος: «Το πρώτο παιχνίδι μας πείραξε πάρα πολύ. Στο δεύτερο παίξαμε καταπληκτική άμυνα. Δεν είναι οι 72 πόντοι που μπορεί κάποιος να βλέπει. Είναι το πως έπαιξαν και με ποιες έπαιζαν. Έπαιζαν με το νούμερο τρία της παγκόσμιας κατάταξης και ενώ ήταν ενάμιση χρόνο έξω! Υπάρχουν παίκτριες εδώ που έχουν δώσει μόλις τρεις αγώνες τους τελευταίους 16 μήνες. Τα κορίτσια αυτά δίνουν την καρδιά και τη ζωή τους στο παρκέ και νομίζω πως το είδαν όλοι και σήμερα».


 Η συνέχεια, μετά το αυριανό (30/7) ρεπό, έχει Ισπανία και Ισραήλ: «Τα δύο παιχνίδια με τη Γαλλία που δώσαμε και την Ισπανία που θα δώσουμε, είναι μαθήματα για εμάς και προπονητικά και αγωνιστικά. Οι αθλήτριές μας πρέπει να παίζουν και να βλέπουν σε τι κατάσταση βρίσκονται οι άλλες αθλήτριες. Θα παίξουμε όσο μπορούμε. Το ρεπό θα μας βοηθήσει, επειδή είχαμε τρεις συνεχόμενους αγώνες, όπως όλες οι ομάδες άλλωστε και η κούραση συσσωρεύεται. Αλλά θέλουμε άλλη μία νίκη».


Ο Γερεουδάκης βλέπει κάποιες από τις αθλήτριές του να κάνουν το βήμα μπροστά: «Ναι… Έτσι είναι. Το είδαμε στη Δροσούνη, μιλώντας για τα κορίτσια του 2004, γιατί αυτά του 2003 έχουν αποδείξει ήδη ποιες είναι. Οδηγούν αυτή την ομάδα. Η Λαμπρινή Πολυμένη έμεινε πίσω, δεν πήγε στην Αμερική για το κολλέγιό της, γιατί κάποιες αθλήτριες έχουν φύγει ήδη, γιατί είχαν υποχρεώσεις. Έμεινε εδώ και οδηγεί τις 2004. Η Γρηγοροπούλου εμφανίστηκε σήμερα, η Δροσούνη πήρε χρόνο, η Μπαξεβάνη ήταν αποτελεσματική, η Δαμουλάκη ήταν πιο συγκεντρωμένη… Και φαίνεται πως όντως βρίσκουμε τη λύση για τον άσο εκ των έσω όπως είχαμε πει».