Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

Δρ. Π. Λουρίδας παρουσιάζει την ψηφιακή κάλπη ΖΕΥΣ: Το σύστημα Ζευς είναι απόλυτα ασφαλές! (vid)

Με αναφορά στη νομοθετική ρύθμιση για τη χρήση σύγχρονων μέσων Τεχνολογίας, Πληροφορίας και Επικοινωνίας στη διεξαγωγή Γενικών Συνελεύσεων και Αρχαιρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού,

σύμφωνα με την οποία οι εκλογές Ομοσπονδιών, Ενώσεων και Ερασιτεχνικών Σωματείων δύνανται να διεξαχθούν με ηλεκτρονική ψήφο, ο Διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας Α.Ε (Ε.Δ.Υ.Τ.Ε. Α.Ε.) και Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Πάνος Λουρίδας, σε αποκλειστική του συνέντευξη στο Maksports.gr παρουσιάζει την ψηφιακή κάλπη ΖΕΥΣ.


Ο κ. Λουρίδας εξηγεί πως μέσα από την Ψηφιακή κάλπη ΖΕΥΣ, η οποία έχει τεθεί σε εφαρμογή σε πολλές εκλογικές διαδικασίες από το 2012, διασφαλίζεται το αδιάβλητο της διαδικασίας μέσω των προδιαγραφών που προβλέπει το σύστημα. Ποιες είναι οι δικλείδες ασφαλείας της πλατφόρμας; Ποιος ο ρόλος της εφορευτικής επιτροπής και πως εξασφαλίζεται η μυστικότητα της ψήφου.

Σε μία μοναδική στιγμή στην ιστορία των συλλογικών θεσμικών διαδικασιών των Αθλητικών Ομοσπονδιών, κατά την οποία οι διαδικασίες αυτές συμπίπτουν χρονικά με την εξέλιξη του τρίτου κύματος της πανδημίας του COVID19, οι τοποθετήσεις του κ. Λουρίδα θα δώσουν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα και τις απορίες της αθλητικής οικογένειας.

Το βιογραφικό του Δρ. Παναγιώτη Λουρίδα