Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Γ.Σ.ΑΜΠΕΛΩΝΑ 1986: ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΧΕΡΙ – ΧΕΡΙ

Αφιέρωμα στην ομάδα μπάσκετ του Γυμναστικού Συλλόγου Αμπελώνα 1986, είχε το γνωστό αθλητικό site “Mak Sports”, με αφορμή την έντονη φιλανθρωπική δράση της Αμπελωνίτικης ομάδας τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Αναλυτικά το αφιέρωμα:

«Όταν το 2017 μια ομάδα νέων ανθρώπων αναλάμβανε τα ηνία της ομάδας μπάσκετ του Γυμναστικού Συλλόγου Αμπελώνα 1986, κανείς δεν περίμενε να πραγματοποιηθούν τόσο μεγάλα βήματα προόδου σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Κανείς, εκτός από τους ίδιους, οι οποίοι υλοποίησαν με “χειρουργική” ακρίβεια όλο το αρχικό τους σχέδιο. Ανταγωνιστική ανδρική ομάδα, τμήματα υποδομών σε επαγγελματικά πρότυπα αλλά και έντονη εθελοντική και φιλανθρωπική δράση, που έχει βγάλει την ομάδα έξω από τα στενά όρια του γηπέδου, καθιστώντας την εκτός από αθλητικό και πολιτιστικό φορέα για την περιοχή.

Άνοδος στη Γ’ Εθνική, δύο παρουσίες σε φάιναλ φορ Κυπέλλου Θεσσαλίας, ήττες στην κυριολεξία μετρημένες στα δάχτυλα των δύο χεριών, λεωφορείο για την μεταφορά των παιδιών των τμημάτων υποδομής, υλικοτεχνικός εξοπλισμός σε επαγγελματικά πρότυπα και δημιουργία τμήματος κοριτσιών, αποτελούν ορισμένα από τα αθλητικά κατορθώματα των Αμπελωνιτών!

Ανάλογα, όμως, κατορθώματα, έχουν και έξω από το γήπεδο και ίσως αυτά να είναι ακόμη πιο σημαντικά. 

Η δράση “Τρίποντο Αλληλεγγύης”, για συλλογή τροφίμων, παιχνιδιών και ρούχων για τις άπορες οικογένειες του Δήμου Τυρνάβου, φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Γ.Σ.Αμπελώνα, ενώ αντίστοιχες πρωτοβουλίες διοργάνωσαν τόσο για τους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας Αττικής, όσο και για τους πυρόπληκτους στο Μάτι. 

Σημαίνουσα θέση στις εθελοντικές πρωτοβουλίες της ομάδας έχει η διοργάνωση φιλικού αγώνα με ομάδα που το 2018 αγωνιζόταν στην Α2 Εθνική κατηγορία, με αρωγούς το “Χαμόγελο του Παιδιού” και το σωματείο “Save Moras” με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών. 

Ανάλογη ευαισθησία, η ομάδα μπάσκετ του Αμπελώνα επιδεικνύει και σε θέματα εθελοντικής αιμοδοσίας, καθώς συμμετέχει ενεργά στις αιμοδοσίες που διοργανώνει ο εθελοντικός αιμοδοτικός σύλλογος της πόλης.

Στον καιρό της πανδημίας και παρά το λουκέτο στον αθλητισμό, ο σύλλογος διέθεσε ένα σημαντικό ποσό για την αγορά γαντιών και μασκών, που διατέθηκαν στα Κέντρα Υγείας Τυρνάβου και Αμπελώνα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως από το 2018, οι τρόφιμοι του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων “Ο ΑΡΙΣΤΕΥΣ”, έχουν την δική τους θέση στο γήπεδο. 

Ο πρόσφατος σεισμός, που έπληξε ιδιαίτερα περιοχές του Δήμου Τυρνάβου, δεν θα μπορούσε να μην κινητοποιήσει τα αντανακλαστικά της Αμπελωνίτικης διοίκησης, η οποία διοργάνωσε άμεσα δράσεις για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους του Δήμου Τυρνάβου, ενώ σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης εξασφάλισαν καυσόξυλα και τρόφιμα για πολύτεκνη οικογένεια του Αμπελώνα, που το σπίτι της υπέστη σοβαρές ζημιές.

Με τέτοια δράση εντός και εκτός γηπέδου, είναι λογικό η ομάδα μπάσκετ του Αμπελώνα να αποτελεί το καμάρι της περιοχής, με τον Πρόεδρό της, Σταύρο Κωτούλα, να έχει κάθε λόγο να αισθάνεται υπερήφανος».