Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Γιασσάρης στο Trikalascore : “Στόχος η καθημερινή βελτίωση”

Ο Γρηγόρης Γιασσάρης ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των Ικάρων λίγες ημέρες πριν έχουμε τη διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω του lockdown.

Ο έμπειρος τεχνικός, που καλείται με την επανέναρξη να οδηγήσει τους “κιτρινόμαυρους” στο δρόμο των επιτυχιών στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής παραχώρησε συνέντευξη στο Trikalascore, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται στο στόχο της ομάδας, στο έμψυχο δυναμικό, αναφέρει τις ομάδες που θεωρεί ότι θα πρωταγωνιστήσουν στον όμιλο, ενώ παράλληλα εξάρει τη στάση της διοίκησης και δη του προέδρου Κώστα Σκρέτα να προχωρήσει σε μαζικές πληρωμές λίγο πριν τις γιορτές.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γρηγόρη Γιασσάρη:

-Κύριε Γιασσάρη πριν λίγο καιρό αναλάβατε την ομάδα μπάσκετ των Ικάρων. Μιλήστε μας για αυτή την πρόκληση της καριέρας σας. Είναι γνωστό ότι γνωρίζετε αρκετούς από τους παίκτες, με τους οποίους έχετε ξανασυνεργαστεί:

Σίγουρα είναι μία νέα πρόκληση για μένα, αλλά γνωρίζοντας αρκετά άτομα από την ομάδα πιστεύω ότι με τη δουλειά, την ενότητα και την υπομονή θα προσπαθήσουμε να εκπληρώσουμε το όραμα και τους στόχους που έχουν τεθεί από την αρχή της χρονιάς.

-Δυστυχώς δεν προλάβατε να ντεμπουτάρετε καθώς λίγες μέρες αργότερα είχαμε τη διακοπή των προπονήσεων. Μιλήστε μας για αυτή τη δυσμενή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει σχεδόν όλο το ελληνικό μπάσκετ λόγω της πανδημίας:

Είναι πρωτόγνωρη και ιδιαίτερη η κατάσταση που βιώνει η κοινωνία και το μπάσκετ κατ’ επέκταση, χρειάζεται σύνεση στις συμβουλές των ειδικών, υπομονή και προσμονή, με περισσότερη όρεξη και επιθυμία για την επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων.

-Πότε πιστεύετε ότι θα υπάρξει επανέναρξη των πρωταθλημάτων. Πως θα επιστρέψουν σταδιακά οι αθλητές στις προπονήσεις και πόσο καιρό θα χρειαστούν για να είναι έτοιμοι.

Είναι κάτι που θα αποφασίσουν οι ειδικοί. Οι αθλητές θα χρειαστούν περίπου ένα μήνα, αναλόγως βέβαια και την προσοχή που έδειξαν το διάστημα αυτό, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν πάλι στις υποχρεώσεις τους.

-Η ομάδα των Ικάρων από το Καλοκαίρι έβαλε ψηλά τον πήχη, ξεκινώντας ωστόσο με δύο ήττες στο πρωτάθλημα. Κατά την άποψή σας ποιος θα είναι ο στόχος της ομάδας στη Β’ Εθνική;

Ο στόχος είναι η καθημερινή δουλειά στις προπονήσεις και η βελτίωση σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας, σε όλες τις σχέσεις της ομάδας.

-Υπάρχει κάτι συγκεκριμένο το οποίο θα προσπαθήσετε να αλλάξετε στην ομάδα, όσον αφορά την αγωνιστική της φιλοσοφία;

Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο μέσα από τη δουλειά και τη θέληση να αλλάξουμε την αγωνιστική μας εικόνα.

-Ποια είναι η εικόνα σας για το συγκεκριμένο όμιλο και ποιες ομάδες θεωρείτε περισσότερο ανταγωνιστικές σε αυτόν, πέρα από τους Ικάρους.

Αν και με 2 αγωνιστικές μόνο που έχουν διεξαχθεί και είναι πρώιμο να βγουν συμπεράσματα, θεωρώ ότι ο Αίολος, η Νίκη Βόλου και το Σχηματάρι δείχνουν μία δυναμική για κάτι καλό.

-Μιλήστε μας για την κίνηση της διοίκησης και δη του προέδρου Κώστα Σκρέτα να προχωρήσει σε πληρωμές πριν τις γιορτές, εν μέσω της πανδημίας.

Είναι μία κίνηση που δείχνει τις προθέσεις της διοίκησης και δη του προέδρου για την ομαλή λειτουργία της ομάδας. Το ευχαριστώ από την πλευρά μας θα είναι να κοιτάξουμε να το ανταποδώσουμε στο γήπεδο. Πρόκειται για μία αξιέπαινη κίνηση σε δύσκολους καιρούς.

Τέλος θέλω να ευχηθώ καλές γιορτές με υγεία σε όλους και αλληλεγγύη στο συνάνθρωπό μας.