Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

Ήττα στις λεπτομέρειες μέσα στο Περιστέρι για την ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory - Ένσταση για τη τελευταία βολή του Βασιλόπουλου.

 

Η ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory με τους Γιάννη Τζήμα και Βαγγέλη Κουτσουκέρα στον πάγκο, πάλεψε ως το φινάλε απέναντι στο Περιστέρι BC, αλλά ηττήθηκε (82-78) στην όγδοη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Basket League.

Στο πρώτο δεκάλεπτο η ομάδα της Λάρισας ήταν εξαιρετική, αφού οι Ουέμπ και Σπυρόπουλους ήταν καταλυτικοί και παρά τις απουσίες των Γκούντγουιν, Καμπερίδη, κάλυψαν με ιδιαίτερη ευκολία τις θέσεις στους  ψηλούς, σε μία περίοδο που η Λάρισα ήταν μπροστά στο σκορ με 19-23. Στο δεύτερο σκέλος του παιχνιδιού, οι δύο αντίπαλοι πήγαιναν μαζί στο σκορ, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται μέχρι και με πέντε πόντους διαφορά (25-30), φανερώνοντας για άλλη μία φορά τις ικανότητες τους, οι οποίες μπορούν να φέρουν νίκες κόντρα σε οποιονδήποτε αντίπαλο, ειδικότερα μετά την έλευση του κ. Παπανικολόπουλου, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας.

Στο τρίτο δεκάλεπτο του αγώνα, οι γηπεδούχοι με τους Γκρέι, Μπουρούση και Μάντζαρη πλήγωσαν την ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory, έλεγξαν το ρυθμό, ενώ πήραν και προβάδισμα ως και έξι πόντους (55-49), όμως η αυταπάρνηση των παικτών του Γιάννη Τζήμα τους επέτρεψε να επιστρέψουν στη διεκδίκηση της νίκης, έχοντας πρωταγωνιστές τους Παπαδάκη και Σμιθ που πήρε μπροστά ως μία καλοκουρδισμένη «μηχανή» σκοραρίσματος (59-58). Το ματς ήταν ντέρμπι, κάτι που «κράτησε» ως το φινάλε του. 

Ο νεαρός γκαρντ του Παναθηναϊκού που βρίσκεται στη Λάρισα με υποσχετική, έδωσε προβάδισμα στην Λάρισα(73-76) δύο λεπτά πριν τη λήξη, όμως λίγο αργότερα απάντησε ο Γκρέι, ενώ ο Τζόουνς έπαιξε άμυνα πάνω στον Σμιθ, «κλειδώνοντας» κατά μεγάλο ποσοστό την επικράτηση για το Περιστέρι BC. Στην τελευταία φάση και με τη διαφορά στους δύο (80-78), ο Βασιλόπουλος έχασε τη δεύτερη βολή, ο Ουέμπ προσπάθησε να διώξει την μπάλα και η επαφή του μέτρησε από τους διαιτητές ως δίποντο. Αυτή η απόφαση έφερε έντονες αντιδράσεις στον πάγκο της Θεσσαλικής ομάδας , όμως η απόφαση δεν άλλαξε και «γράφτηκε» το τελικό 82-78 που «οδήγησε» τους «κυανόλευκους» στο 1-6 ως ρεκόρ. Για το Περιστέρι BC ξεχώρισαν οι Γκρέι (17π.), Μπορούσης (15 π.), ενώ ντεμπούτο έκανε ο Βαγγέλης Μάντζαρης. 

Για τη Λάρισα Bread Factory ήταν εξαιρετικοί οι Σμιθ (16 π.), Ουέμπ (15 π.), Σπυρόπουλος (14 π.) και Παπαδάκης (12 π.), με τον τελευταίο να ολοκληρώνει με το απόλυτο (4/4) στα σουτ τριών πόντων, μία επίδοση που καταδεικνύει την ποιότητα του.

Τα δεκάλεπτα: 19-23, 38-40, 59-58, 82-78.


Ένσταση για τη τελευταία βολή του Βασιλόπουλου.

Με ανακοίνωσή της η ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory έκανε γνωστό ότι κατάθεσε  ένσταση για τη τελευταία βολή του Βασιλόπουλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory ενημερώνει πως καταθέτει ένσταση για την τελευταία φάση του Περιστερίου στον αγώνα απέναντι στην ομάδα μας, που ολοκληρώθηκε με 82-78 υπέρ των γηπεδούχων για την όγδοη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Stoiximan Basket League.

Πιο συγκεκριμένα η ένσταση αναφέρει το εξής: «Στη φάση της τελευταίας βολής του αγώνα, η μπάλα πέρασε στο μέσα στο καλάθι, οπότε θεωρούμε πως δε μπορεί να μετρήσει από τους διαιτητές της αναμέτρησης ως δίποντο».