Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Ήττα από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για την Λάρισα Bread Factory. Δηλώσεις Λίνου Γαβριήλ - Ηλία Παπαθεοδώρου



Η ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory προσπάθησε αλλά ηττήθηκε στην δεύτερη αγωνιστική της Basket League από την ΑΕΚ με 87-68 που ήταν ανώτερη στην περισσότερη διάρκεια του αγώνα.
Οι φιλοξενούμενοι μέσα στο ΟΑΚΑ έστειλαν και πάλι αισιόδοξα μηνύματα για τη συνέχεια του «μαραθωνίου». Οι παίκτες των δύο ομάδων μπήκαν με διάθεση στο παρκέ και αυτό οδήγησε το ματς σε γρήγορο ρυθμό, ένα στοιχείο που ήταν υπέρ των γηπεδούχων. Η Ένωση ήταν εύστοχη στο πρώτο δεκάλεπτο που έληξε με 26-15, βάζοντας τη Λάρισα σε διαδικασία ανασυγκρότησης δυνάμεων.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο ρυθμός δεν έπεσε, ωστόσο οι παίκτες του Λίνου Γαβριήλ βρήκαν το χέρι τους, με τους Ουέμπ (10), Ρας (9) και Παπαδάκη (8) να προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό. Η διαφορά μειώθηκε ως τους επτά πόντους (31-24), εκεί όμως ο Λάγκφορντ και η παρέα του, έκαναν τα απαραίτητα και η ΑΕΚ ολοκλήρωσε το ημίχρονο με 45-35. Πρώτοι σκόρερς για την ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory στην ανάπαυλα ήταν οι Παπαδάκης, Ουέμπ (10), ενώ ξεχώρισε και ο Μπράουν (10) με τις πέντε ασίστ. 

Στην επανέναρξη του αγώνα, η Λάρισα προσπάθησε να πάρει πιο σωστές αποφάσεις, έτσι ώστε να εμφανίσει καλύτερο πρόσωπο και τα κατάφερε, παίζοντας πάλι σε υψηλό ρυθμό. Οι δέκα καλαθοσφαιριστές μπήκαν αποφασισμένοι και με πρωταγωνιστές του Ουέμπ, Μούρτο (11), οι φιλοξενούμενοι έριξαν ως και στους τέσσερις πόντους τη διαφορά (60-56) σε μία τρίτη περίοδο όπου ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μπήκε σε αγχώθηκε αρκετά. Ο Λοτζέσκι (13) πίσω από τη γραμμή του τριπόντου, επέφερε την ηρεμία στους γηπεδούχους με το 63-56.


Στη τέταρτη περίοδο, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν μουδιασμένα, με τον Ρας να παίρνει προσπάθειες για σκοράρισμα, αλλά να μη τα καταφέρνει ιδιαίτερα καλά. Πέντε λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, το σκορ ήταν στο 60-50 με τον Μορέιρα (20) να ξεχωρίζει για την ΑΕΚ, καθώς ήταν αλάνθαστος κάτω από τη ρακέτα. Η ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory έκανε τα πάντα για να επιστρέψει στο ματς, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν ουσιαστικοί και κράτησαν τη νίκη (87-68) με μεγάλη διαφορά ως το φινάλε της «μάχης» των δύο ομάδων. 

Να θυμίσουμε πως η επόμενη αγωνιστική της Basket League, βρίσκει την Λάρισα να υποδέχεται τον Προμηθέα Πατρών στο πρώτο εντός έδρας ματς, ενώ η ΑΕΚ πηγαίνει στο Περιστέρι για να αγωνιστεί απέναντι στην ομώνυμη ομάδα που εντυπωσιάζει σε Ελλάδα και Ευρώπη.



AEK - Λάρισα Bread Factory  87-68
Δεκάλεπτα: 26-15, 45-35, 63-56, 87-68.
Διαιτησία: Ψαριανός-Πουρσανίδης Κ.-Καρπάνος (Ορφανός Γ.).
AEK BC (Παπαθεοδώρου): Μορέιρα 20, Λάνγκφορντ 16 (2), Ματσιούλις 3 (1), Γιάνκοβιτς, Κατσίβελης 2, Χρυσικόπουλος 13 (3), Ζήσης 4, Γόντικας, Γκίκας 3 (1), Μαυροειδής 10, Λοτζέσκι 13 (2), Ρογκαβόπουλος 3 (1)
ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory (Γαβριήλ): Μπράουν 10 (1), Γκούντγουϊν 14, Ουέμπ 10 (2), Ρας 9 (1), Κώττας, Σμιθ 6 (1), Τσιούλκας, Μόσιαλος, Μούρτος 11 (1), Σπυρόπουλος, Παπαδάκης 8 (2).


Δηλώσεις

Λίνος Γαβριήλ (προπονητής Λάρισας Bread Factory): 
«Η ΑΕΚ κέρδισε δίκαια. Είχαμε ένα κακό ξεκίνημα και δώσαμε δικαίωμα στον αντίπαλο μας να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα σε όλη τη διάρκειά του. Βγάλαμε αντίδραση στο τρίτο δεκάλεπτο, τα παιδιά πάλεψαν, αλλά αδικήσαμε τους εαυτούς μας που αφήσαμε την ΑΕΚ να ανεβάσει πάλι τη διαφορά.
Ταξιδέψαμε σήμερα με λιγότερα παιδιά, και δεδομένης της προετοιμασίας που έκανε η ομάδα θεωρώ ότι είχαμε αξιοπρεπή παρουσία».


Ηλίας Παπαθεοδώρου (προπονητής ΑΕΚ): «Θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες των θυμάτων της Σάμου. Όσον αφορά τον αγώνα, κάναμε ένα πολύ καλό ξεκίνημα. Είχαμε βάλει σαν στόχο να παρουσιάσουμε καλύτερη εικόνα σε σχέση με το προηγούμενο ματς της πρώτης αγωνιστικής. Ο τρόπος που ξεκινήσαμε ήταν ιδανικός.

H Λάρισα φυσικά αντέδρασε γιατί είναι μια καλή ομάδα, το είδαμε και την πρώτη αγωνιστική. Ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά νομίζω ότι συνολικά σαν εμφάνιση ήμασταν καλύτεροι. Ακολουθήσαμε πάρα πολλά πράγματα που σχεδιάσαμε στον αμυντικό τομέα και πήραμε τη νίκη.

 Προσανατολιζόμαστε τώρα στο ματς της Τέταρτης για το BCL. Είμαστε πολύ καιρό χωρίς αγώνες και είναι φανερό ότι χρειαζόμαστε αγωνιστικό ρυθμό για να έχουμε μεγαλύτερη συνέπεια τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση».