Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Ξεκίνησε η μεταβατική περίοδος προπονήσεων του ΑΣ Καρδίτσας (Φωτορεπορτάζ)

Με αυξημένο ενδιαφέρον και το βλέμμα στο μέλλον ξεκίνησε η μεταβατική περίοδος προπονήσεων του ΑΣ Καρδίτσας


Τον προγραμματισμό και τις σκέψεις για την επόμενη αγωνιστική χρονιά εκκίνησε τη Δευτέρα (29/6) ο ΑΣ Καρδίτσας, με την έναρξη της μεταβατικής περιόδου προπονήσεων.

Η αγωνιστική απραξία που φέτος επιμηκύνθηκε από τις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας του κορωνοϊού, έδωσε τη σειρά της στην επιστροφή της ομάδας στο παρκέ, σε μία χρονική στιγμή που προσφέρεται για πιο εντατική προπόνηση.

Η ρήση που λέει πως «οι παίκτες χτίζονται το καλοκαίρι και οι ομάδες δημιουργούνται το χειμώνα» η οποία στηρίζεται στην φιλοσοφία και την κουλτούρα που βασίστηκε για να αναπτυχθεί και να μεγιστοποιηθεί το μπάσκετ, φαίνεται ότι βρίσκει την τέλεια εφαρμογή στον ΑΣΚ που δεν αφήνει το χρόνο να πάει χαμένος, στοχεύοντας στο να βελτιώσει ή να διατηρήσει σε επιθυμητά επίπεδα τομείς όπως η φυσική κατάσταση, η ανάπτυξη δύναμης-τεχνικής και διάφορα ατομικά χαρακτηριστικά ανάλογα με τη θέση του κάθε παίχτη ή ακόμη και το ιστορικό τραυματισμών του.

Στον πυρήνα της φιλοσοφίας της Καρδιτσιώτικης ομάδας παραμένει η επένδυση στις ακαδημίες με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξή τους, στάση που επιβεβαιώνεται από την έμφαση στη δουλειά των νεαρών γηγενών αθλητών, οι οποίοι προορίζονται να ενσωματωθούν και στην προετοιμασία της αντρικής ομάδας ενόψει του επερχόμενου πρωταθλήματος της Α2.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι μεταβατικές προπονήσεις περιλάμβαναν την πρώτη ημέρα αθλητές από το τμήμα Παίδων του Συλλόγου που φέτος στέφθηκε πρωταθλητής Ν. Καρδίτσας και διεκδίκησε με αξιώσεις την είσοδο στον τελικό της Θεσσαλίας. Υπό την επίβλεψη και τις οδηγίες του head coach Κώστα Κομποδιέτα και των Γιάννη Μίσσα, Κώστα Ντάλλα, οι αθλητές επιδόθηκαν σε ασκήσεις κλιμακούμενης δυσκολίας, δοκιμάζοντας τις δυνάμεις τους για την αλλαγή επιπέδου.
Ήδη, οι Χρήστος Καρράς Θέμης Κυρίτσης, Γιώργος Παπαστάθης, Αριστοτέλης Σιώλος, Γαβριήλ Τσούκας ενσωματώθηκαν στις εξειδικευμένες προπονήσεις, ενώ σταδιακά θα προστεθούν αθλητές από το τμήμα Εφήβων και την Αντρική ομάδα, εμπλουτίζοντας ακόμη περισσότερο τις εμπειρίες των νεαρότερων.
Μάλιστα, το επόμενο διάστημα αναμένεται να συμμετάσχουν στις προπονήσεις αθλητές από άλλους συλλόγους και περιοχές, οι οποίοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, να βελτιωθούν και να αξιολογηθούν ενόψει της νέας σεζόν.

Σημειώνεται ότι στις προπονήσεις που διεξάγονται στο νέο κλειστό γυμναστήριο της πόλης, τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής και τα σχετικά πρωτόκολλα, ώστε να διασφαλιστούν οι συνθήκες ασφάλειας για προπονητές και αθλητές.