Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Νίκη που …μετράει για δύο από την Λάρισα ΚΑΕ . Δηλώσεις Λυκογιάννη και Αγγέλου

Σ’ ένα εξαιρετικό ματς στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης η ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ επικράτησε του Κολοσσού Ρόδου με 95-90, φτάνοντας έτσι την 8η νίκη της στο πρωτάθλημα.



Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη επί του Κολοσσού, γεγονός που δίνει πλεονέκτημα στην ομάδα της Λάρισας σε περίπτωση ισοβαθμίας των δύο τους.

Η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και παίρνοντας ενέργεια από την άμυνα κατάφερε γρήγορά να προηγηθεί, με 20-5 και 26-14. Στο σημείο αυτό ήρθε η αντίδραση από τους φιλοξενούμενους. Βάζοντας την μπάλα κοντά στο καλάθι κατάφεραν να ….τρέξουν ένα σερί 14-0 και να προηγηθούν με 28-26 στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου.

Από το σημείο εκείνο το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά αφού οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο προβάδισμα και πήγαν στα αποδυτήριο για το ημίχρονο ισόπαλες 43-43.
Με τις δυο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ συνεχίστηκε το ματς, χωρίς κάποια να μπορεί να πάρει διαφορά, η ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ βρίσκοντας όμως λύσεις στο σκοράρισμα επικράτησε στο 3ο 10λεπτο με 68-60.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να διατηρήσουν την υπέρ τους κατάσταση και παρά την πίεση του Κολοσσού, πανηγύρισαν την 8η νίκη τους με 95-90.


Λάρισα - Κολοσσός Ρόδου 95-90
Τα δεκάλεπτα: 26-21, 43-43, 68-60,95-90.
ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ (Αγγέλου): Γκάρετ 9, Τόμας 11(1), Χίκι 22(2), Χείλαρης, Ρας 21(5), Τσιλούλης 3(1), Σπυρόπουλος 2, Παπαντωνίου 4, Χάρις 16(2), Βαβάτσικος, Φλόιντ 7.
ΚΟΛΟΣΣΟΣ Ρ. (Λυκογιάννης): Αγκμπελέσε 18, Τσαλμπούρης 2, Γκρίφιν 12(1), Πουλιανίτης 2, Καλογιαννίδης, Μωραΐτης 10(2), Λοβ 14(1), Ντάνιελς 7(1), Κρομά 19(1), Τουντζιαράκης 6, Παύλος.


Δηλώσεις
Άρης Λυκογιάννης (προπονητής Κολοσσού H Hotels): «Συγχαρητήρια στη Λάρισα για τη νίκη της. Μετά τα πρώτα πέντε λεπτά που κάναμε ένα νωθρό ξεκίνημα κατάφεραμε να μπούμε στο παιχνίδι. Δεν έχω απολύτως κανένα παράπονο από τα παιδιά. Έκαναν μεγάλη προσπάθεια. Αφήνουμε πίσω μας το ματς αυτό και πάμε στο επόμενο. Δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο για την διαιτησία. Ο αριθμός δέκα (νικών) είναι αυτός που δίνει την παραμονή νομίζω».


Βαγγέλης Αγγέλου (προπονητής Λάρισας): «Ήταν ένα παιχνίδι που θέλαμε να κερδίσουμε. Ευχαριστώ τους παίκτες και τον κόσμο γιατί με αυτά που γίνονται γύρω μας και εννοώ τόσο τον κορονοϊο και τον Εθνικό ζήτημα, ήρθε ο κόσμος και απέδειξε πως αυτήν η προσπάθεια μετρά.

Αγωνιστικά, έχουμε μια καινούργια ομάδα. Στις θέσεις 4 και 5 έχουμε απειρία. Είναι μια θέση που τα παιδιά δεν ξέρουν την κατηγορία. Πρώτη φορά η ομάδα διαχειρίζεται ξένους παίκτες. Στη διακοπή είχαμε αρκετά προβλήματα και τα λύσαμε με μεγάλη επιτυχία. Συγχαρητήρια και στη διοικητική ομάδα που έλυσε προβλήματα εκτός γηπέδου.

Για το παιχνίδι, ο Νώντας μας επηρέασε με τον τραυματισμό του και ήταν δύσκολο να οργανώσουμε παιχνίδι αμυντικά και επιθετικά. Ο Κολοσσός μετά τις προσθήκες των Λοβ και Γκρίφιν έγινε πολλή καλή ομάδα. Βρήκε τις αδυναμίες μας, προσπαθήσαμε να βρούμε τα σουτ και τα βρήκαμε, χάσαμε βολές. Είχαμε όμως ποσοστό καλό στο τρίποντο. Η πίεση που είχαμε βγήκε σε καλό».