Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

Επιτυχημένο το φιλανθρωπικό τουρνουά μπάσκετ από τον ΣΠΑΚ Λάρισας.(Φωτορεπορτάζ)

Απόλυτα επιτυχημένοι ήταν  οι φιλανθρωπικοί αγώνες μπάσκετ που διοργάνωσε ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών Καλαθόσφαιρας (Σ.Π.Α.Κ.) Λάρισας με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και έγιναν το απόγευμα του Σαββάτου στο ΕΑΚΛ

Στους αγώνες έλαβαν μέρος αφού ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αγάπης των διοργανωτών, η ομάδα των παλαιμάχων μπάσκετ της Θεσσαλονίκης, του Βόλου και του ΣΠΑΚ Λάρισας καθώς και του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας ο οποίος στήριξε τόσο οργανωτικά όσο και αγωνιστικά την όλη προσπάθεια.

Πρώτος κατά σειρά αγώνας: ΣΠΑΚ 1 - Μαραθωνοδρόμοι 45-39. Στον αγώνα συμμετείχαν από την πλευρά του ΣΠΑΚ εκτός των άλλων και ο Περιφερειάρχης κος Αγοραστός, ο δημ. σύμβουλος κος Αργυρόπουλος και από την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ο κος Μιχαλόπουλος , ενώ  από την πλευρά των Μαραθωνοδρόμων ο αντιπεριφερειάρχης κος Λιούπας, ο περ. σύμβουλος κος Δημότσιος και ο δημ. σύμβουλος κος Ξηρομερίτης.

Στο ημίχρονο του αγώνα ο ΣΠΑΚ Λάρισας  τίμησε για την συνολική προσφορά του στον αθλητισμό τον Κώστα Ζαραγκότα  (την πλακέτα έδωσε ο κος Αγοραστός), επίσης τιμήθηκαν  οι Μαραθωνοδρόμοι ( από τη βουλευτή κα Σ. Μπίζιου), οι Θεσσαλονικείς παλαίμαχοι (από τον κο Ν. Παπαιωάννου), οι παλαίμαχοι του Βόλου (από τον κο Κ. Αργυρόπουλο), ενώ τιμήθηκαν και  ο κος Αγοραστός και ο κος Μιχαλόπουλος.

Δεκάλεπτα: 10-8, 19-16, 31-36, 45-39.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Παπαϊωάννου): Καραγιάννης 6, Παλάσκας 6(2), Σκουλίδης 6, Δ. Χύτας 2, Γ. Χύτας 4, Μπατζόπουλος 6, Ανδρέου, Τηγανής 6(2), Μιχαλόπουλος, Αγοραστός 4, Παρλάτζας 5(1), Γκορτσίλας.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ: Γούλας 1, Λιούπας, Δημότσιος 8, Ξηρομερίτης 10, Ανεστόπουλος, Γκέτσιος 2, Ανδρίτσος, Γ. Λάππας, Θ. Λάππας, Κωνσταντόπουλος, Βασιλός, Ξηροφώτος 4, Κοντονίνας, Σφακιανός, Μπίκης, Μπάτας, Μπέης 14 (4).


Στο δεύτερο κατά σειρά αγώνα ο ΣΠΑΚ 2 αντιμετώπισε τους βετεράνους της Θεσσαλονίκης και επικράτησε με 62-48.
Δεκάλεπτα: 13-16, 30-22, 44-38, 62-48.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Παπαϊωάννου): Κολλάτος, Παλάσκας, Αργυρόπουλος, Δ. Χύτας, Γ. Χύτας, Μαργαριτόπουλος, Γκορτσίλας, Ανδρέου, Πιτσαρής, Τηγανής, Γιακούλας, Μουγδής, Τύμπας, Γακόπουλος.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Κουφογιάννης-Πέτρας): Γιαμπάνης, Ζωγράφος, Καραγιάννης, Κοσμάς, Μαλαμίδης, Μητακίδης, Παπαναστασίου, Παπασαραφιανός, Περατεινός, Τσέλιος, Φαρμάκης.


Στον τρίτο και τελευταίο αγώνα ο ΣΠΑΚ 3 έχασε από τους παλαιμάχους Βόλου με 51-54 σε ένα αγωνιώδες τελευταίο δίλεπτο.
Δεκάλεπτα: 8-19, 19-28, 28-44, 51-54.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ: Παπαϊωάννου, Αγορογιάννης, Ζαχαρέλης, Κουραμάς, Προβίδας, Ξηρομερίτης, Γκιγκιούλης, Ζουμπάς, Μύτιλης, Τσιτρούλης, Αγγελακόπουλος, Γκούλιος, Μπουλιάκης.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΒΟΛΟΥ (Καραΐσκος): Πρέκας Ε., Πρέκας Λ., Πρέκας Ν., Τζούμας Λ., Τζούμας Αγ., Κανούλης, Κατσαφούρης, Κοπάνος, Παναγιώτου, Καρακαστούνης.


Ο ΣΠΑΚ με ανακοίνωσή του ευχαριστεί την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τη γαλακτοβιομηχανία Όλυμπος, το Digramma και την εφημερίδα Ελευθερία για την αρωγή τους στο φιλανθρωπικό αυτό τουρνουά, τα έσοδα του οποίου θα προσφερθούν με την μορφή σεντονιών στο ΓΝΛ (από την πλευρά του οποίου παρευρέθηκε ο δ/ντής ΜΕΘ  κος Απ. Κομνός) καθώς και το κατάστημα Bed & Bath για την προσφορά σεντονιών για τον ίδιο σκοπό. Τέλος ευχαριστεί τους διαιτητές Αστ. Αγορογιάννη, Στ. Δημοβέλη, Κ. Αθανασόπουλο και Λ. Δημοβέλη, τη γραμματεία και την ομάδα διασωστών που επάνδρωσαν το τουρνουά.