Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του προγράμματος "Μπάσκετ για Κορίτσια στο Σχολείο" από την ΕΣΚΑΘ (Φώτο+vid)


Στη Λάρισα ολοκληρώθηκε σήμερα Τρίτη 26 Νοεμβρίου η πρώτη φάση του προγράμματος "Μπάσκετ για Κορίτσια στο Σχολείο" που οργανώθηκε από την ΕΣΚΑΘ υπό την εποπτεία της ΕΟΚ και την αρωγή της FIBA.


Η ατμόσφαιρα στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του 22ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας ήταν παρόμοια με την ατμόσφαιρα που επικράτησε το προηγούμενο πρωί στο Βόλο: δεκάδες μαθήτριες των τελευταίων τάξεων του 13ου Δημοτικού Σχολείου αθλήθηκαν, έπαιξαν, διασκέδασαν μέσα στο γήπεδο του μπάσκετ. Για πολλές από αυτές ήταν η πρώτη επαφή με το άθλημα, και ήταν εμφανές από τις αντιδράσεις τους ότι έμειναν γοητευμένες.

Το προπονητικό επιτελείο επέλεξε την πρέπουσα προσέγγιση σε παιδιά αυτής της ηλικίας, δείχνοντας ότι η άθληση είναι πρωτίστως χαρά και απόλαυση για τα παιδιά καθώς και ότι απευθύνεται σε όλα τα παιδιά ανεξαιρέτως. Στο τέλος της ημερίδας, όπως ακριβώς έγινε και με τις προηγούμενες ημερίδες, τα προσωπάκια των κοριτσιών έλαμπαν από χαρά, ενώ και οι παρόντες εκπαιδευτικοί εξέφρασαν την πλήρη ικανοποίησή τους. Προσμονή όλων είναι πλέον η επόμενη συνάντηση που θα γίνει στα ίδια σχολεία την άνοιξη του 2020.

Η  πρώτη φάση του προγράμματος υλοποιήθηκε με την παρουσία πολλών Ομοσπονδιακών και Περιφερειακών προπονητών αλλά καθηγητών φυσικής αγωγής των σχολείων. Την ομάδα των Ομοσπονδιακών προπονητών αποτελούσαν ο Βασίλης Μασλαρινός, Προπονητής της Εθνικής Γυναικών, ο Δημήτρης Μπακογεώργος,  Υπεύθυνος Ανάπτυξης Κοριτσιών, ο Γιάννης Καρακατσούνης , η Τούλα Καλέντζου,  πρώην αρχηγός της Εθνικής Γυναικών,   ο Παναγιώτης Ανδρουτσόπουλος, εργοφυσιολόγος των Εθνικών Ομάδων και ο Θωμάς Χάρμπαλης, τεχνικός συντονιστής του προγράμματος


Από τη Θεσσαλία συμμετείχαν οι τρεις Περιφερειακοί προπονητές, Ελένη Παπαθανασίου, Τάνια Χαλιβέρα και Κώστας Ναούμ, καθώς και αρκετοί καθηγητές φυσικής αγωγής.

Τέλος, παρόντες στη Λάρισα ήταν ο Πρόεδρος της ΕΣΚΑΘ Δημήτρης Ντούγκος, η Έφορος Γυναικείου Μπάσκετ της ΕΣΚΑΘ, Ευγενία Φραγκούλη, καθώς και ο συντονιστής του όλου προγράμματος εκ μέρους της FIBA, Άρης Ζώης.

Όλα τα κορίτσια έλαβαν αναμνηστικά μπλουζάκια και μετάλλια, ενώ στα σχολεία απονεμήθηκαν Κύπελλα και προσφέρθηκαν μπάλες του μπάσκετ για την κάλυψη των αναγκών τους.


Η ΕΣΚΑΘ ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνετέλεσαν στην επιτυχία αυτής της εκδήλωσης, και ειδικότερα τις επιχειρήσεις Νερά Θεόνη και ΕΨΑ, την Παγκόσμια Αγκαλιά, τα Αστικά ΚΤΕΛ Βόλου και τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Βόλου. Επίσης, τον Δήμο Βόλου, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και Λάρισας καθώς και τους Διευθυντές και Επκαιδευτικούς των σχολείων που συμμετείχαν.